Olga Helmi forsøger fortsat at få fodfæste på WTA-ranglisten. I Oslo kom hun lidt nærmere og mangler blot et enkelt point for at nå dette delmål

17-årige Olga Helmi har efter denne sæson stadig et år tilbage som junior, men i de seneste måneder har hun – udover enkelte ITF junior-turneringer – spillet en række 15K turneringer, og et af hendes mål er at få fodfæste på WTA-ranglisten.

Det første skridt blev taget , da Olga i slutningen af juli med sejr i 1. runde i Les Contamines-Montjoie i Frankrig optjente et enkelt point, hvorefter hun tabte 3-6, 3-6 til 5. seedede no. 593 Yana Morderger (GER).

I de fleste 15K turneringer er spillere uden for ranglisten henvist til at spille kvalifikation, hvor der ikke er rangliste-point at hente, inden man eventuelt er videre til hovedturneringen, hvor der først er point at hente, hvis man når 1/8-finalen, men både i Rotterdam i august og Lissabon i starten af oktober, samt ved Stockholm Ladies for et par uger siden blev Olga sendt ud i 1. runde af hovedturneringen, og derfor kom der ikke flere WTA-point på kontoen i denne periode.

I denne uges $15.000 turnering Collector Bank Norwegian Open i Oslo lykkedes det for Olga at optjene endnu et point til WTA-ranglisten, da hun i 1. runde vandt 6-3, 6-4 over 18-årige Shaline Doreen Pipa (GER), der var videre fra kvalifikationen.
Tyskeren er årgang 1999, og hun har ikke spillet junior-turneringer under ITF siden foråret, hvor hun var i top 100 på ITF-ranglisten.

I 1/8-finalen mødte Olga 5. seedede no. 577 Simona Waltert (SUI), der ligesom Olga er årgang 2000.
Waltert er blandt det bedste juniorer, hvilket hendes ITF-rangering som no. 15 understreger, og Olga kunne ikke forhindre, at schweizeren med sejr 6-2, 6-3 er videre til kvartfinalen.

For at komme på WTA-ranglisten kræves mindst 10 point eller, at der optjenes point i mindst 3 forskellige turneringer, og derfor mangler Olga at optjene et enkelt point for at nå dette delmål.

Herunder et lille billedgalleri fra Olgas kampe i Oslo.

I “Dagens kampe” har det fremgået, at Olga ifølge Acceptance-listen deltager i kvalifikationen til både Grade 1 turneringen Eddie Herr og Grade A Orange Bowl – begge i Florida, men Olga har oplyst, at hun ikke deltager.