Både Olga Helmi og den russiske vinder fra KB indledte med sejre i Grade 2 turnering i Litauen, hvor Olga og italiensk makker tabte double med mindst mulig margin

Mens flere af deltagerne fra sidste uges DISPUK Copenhagen Winthercup 2016 i KB er draget videre til Grade 4 turneringen Oslo Open, er både Olga Helmi og vinderen i KB, russiske Anastasia Kulikova, som besejrede Olga i semifinalen, taget til Litauen for at deltage i Grade 2 turneringen Shiauliai Open 2016, hvor også Rebekka La Cour Hillingsø var tilmeldt, men hun har efterfølgende meldt fra.

Det er første gang, at Olga deltager i denne kategori, hvor der er flere rangliste-point på spil.
Olga avancerede efter semifinalen i KB 34 pladser til en placering som no. 381, og hun er allerede efter 1. runde i Shiauliai sikret yderligere avancement, idet hun optjente 20 point da hun vandt 6-3, 6-2 over no. 1633 Sofia Plotnikova (RUS), der havde wildcard til turneringen.

I 2. runde møder Olga en væsentlig højere rangeret spiller, når hun møder Weronika Jasmina Forys (POL), der er årgang 1998 og på den seneste rangliste er no. 217.

Vinderen fra KB, no. 277 Anastasia Kulikova kom ligeledes godt fra start, da hun i 1. runde vandt 6-3, 6-4 over no. 374 Anna Kubareva (BLR), og hun møder i 2. runde 6. seedede (205) Jodie Anna Burrage (GBR).

Olga havde ikke marginalerne på sin side, da hun i doublen sammen med sin italienske makker i både 1. sæt og den afgørende match-tiebreak tabte med mindst mulige marginaler til Paulina Bakaite/Gerda Zykute (LTU), som med det yderste af neglene trak sejren i land med cifrene 7-6(9), 4-6, [10-8].

Forrige artikelChallenger Cherbourg: Løchte også videre i double
Næste artikelITF Junior: Romeo Midtgaard Jivraj slår sig ind i hovedturneringen