Efter en enkelt kamp i single fik Clara Tauson yderligere 4 double kampe og 2. præmie i optakt til juniorernes Wimbledon

Når juniorernes udgave af Grand Slam turneringen i Wimbledon starter lørdag er 15-årige Clara Tauson, der er no. 9 på ITFs junior-rangliste, blandt deltagerne sammen med næsten alle de bedste juniorer, hvor kun en enkelt fra ranglistens top 10 mangler i deltager-feltet, hvilket betyder, at Clara bliver seedet som no. 8.

Næsten alle top-juniorerne har netop deltaget i Junior International Roehampton, som er en Grade 1 turnering, der afvikles på græs få kilometer fra Wimbledon, og på samme anlæg er desuden afviklet kvalifikation til Wimbledon, hvor det ikke lykkedes for ranglistens no. 111, 16-årige Hannah Viller Møller at kvalificere sig, da hun i 1. kvalrunde tabte 1-6, 6-3, 2-6 til 8. seedede no. 76 Selin Ovunc (TUR).

Hannah havde forinden også forsøgt at kvalificere sig til førnævnte Grade 1 turnering, men i 1. kvalrunde blev hun besejret af Tanysha Dissanayake (GBR) 6-3, 6-4.

Hannah Viller Møller
Foto: Sportsfotograf.com. – Hannah Viller Møller

Clara Tauson var seedet 7 i hovedturneringen, og da hun i 1. runde mødte 18-årige Gergana Toplalova (BUL) var hun tilsyneladende på sejrskurs, da hun havde vandt 1. sæt 6-2, men bulgareren sikrede sig derefter 2. sæt 6-4, hvorefter Clara igen fik overtaget og bragte sig endnu en gang på sejrskurs ved 5-1 i 3. sæt, og hun havde desuden en enkelt matchbold i det efterfølgende parti.

Den sidste bold er dog altid den vigtigste i tennis, og ofte også den sværeste, hvilket denne kamp var et skole-eksempel på, idet Toplalova point efter point indhentede forspringet, og kampen endte efter tiebreak med bulgarsk sejr 2-6, 6-4, 7-6(5).

Trods nederlaget, som uden tvivl var blandt de bitre af slagsen, fik Clara alligevel rig lejlighed til at få kamptræning på græsset, idet hun fik 4 kampe i double, hvor hun nåede finalen sammen med Xin Yu Wang (CHN), der er no. 4 på juniorernes rangliste.

Det dansk-kinesiske par er som følge af deres rangeringer seedet 1 i turneringen, og derfor var de oversiddere i 1. runde (R32).
I 1/8-finalen blev det til en sikker sejr 6-0, 6-2 over russerne Sofya Lansere og Kamilla Rakhimova, men både i kvartfinalen og semifinalen var der mere spænding om udfaldet i det ene sæt.
Det thailandske par Thasaport Naklo og Mananchaya Sawankgkaew fulgte godt med indtil 5-5 i 1. sæts tiebreak, hvorefter Tauson og Wang sikrede sejren 7-6(5), 6-1, og i semifinalen mod det amerikanske par Natasha Subhash og Katie Volynets var det omvendte tilfældet, da Clara og hendes makker vandt 6-2, 7-6(5).

I finalen var modstanderne det 2. seedede amerikanske par Whitney Osuigwe og Caty McNally.
Førstnævnte er no. 1 på ranglisten, hvilket bl.a. skyldes hendes titler i både Eddie Herr og Orange Bowl i slutningen af 2017, og McNally havde kort tid før double-finalen også deltaget i single-finalen, hvor hun tabte 2-6, 3-6 til det 14-årige super-talent Cori Gauff (USA), som hun også havde tabt til ved finalen ved juniorernes French Open.

Det blev de berømte små marginaler, der afgjorde kampen, hvor Clara og Wang efter at have tabt 3-7 i tiebreak i 1. sæt, førte 5-3 i 2.sæt, men amerikanerne fik brudt tilbage og forhindrede, at kampen måtte afgøres i 3 sæt, da de fik fremtvunget endnu en tiebreak, som endte 9-7, og sikrede amerikanerne titlen 7-6(3), 7-6(7).

Tennisavisen fik efter finalen tilsendt ovenstående billede, og trods det knebne nederlag i finalen har Clara god grund til at smile og være tilfreds med en god optakt, inden hun formentlig mandag spiller sin første kamp på selve Wimbledon anlægget, hvor de første 14 kampe afvikles lørdag.

Fredag blev de sidste kval-kampe afviklet, og det blev herefter afgjort, at Claras modstander bliver Mananchaya Sawankgkaew (THA), som Clara stiftede bekendtskab med i kvartfinalen i double.

I tilfælde af sejr møder Clara i 2. runde vinderen af lørdagens 2. opgør på Court 16 mellem no. 24 Lea Ma (USA) og no. 128 Victoria Allen (GBR), der har wildcard.
Kigger man yderligere en runde frem, kan modstanderen i 1/8-finalen blive 10. seedede Xiyu Wang (CHN), som ikke må forveksles med Claras makker Xin Yu Wang, der er seedet 4 ved Wimbledon.

Selvom det stadig gælder om at tage “1 kamp ad gangen”, er det alligevel værd at vide, at Clara kan møde Cori Gauff i en eventuel kvartfinale.