Efter forsigtig første uge med exit i 1. runde, nåede Rebekka La Cour Hillingsø semifinalen i single i anden uge, hvor hun desuden var finalist i double

Hvis nogle af Tennisavisens læsere i et ekstra døgn er holdt på pinebænken i spænding for at få oplyst resultatet af double-finalen ved Grade 4 turneringen ITF South/Central Circuit 2 i Harare, er det helt bevidst.
Det skyldes udelukkende, at præmie-ceremonien først fandt sted lørdag, og læserne skulle ikke snydes for et billede efter præmie-overrækkelsen.

Billedet herover viser de 4 finalister, som alle smiler sødt til fotografen Adam Blicher, men de ekstra store smil hos 2 af pigerne afslører samtidig, at det blev de 4. seedede marokanere Ghita Benhadi/Diae El Jardi, der vandt finalen over 2. seedede Rebekka La Cour Hillingsø (DEN)/Helena Jansen Figueras (ESP).
Sejrscifrene var 6-3, 6-4, og Adam fortæller at Rebekka og Helena aldrig for alvor var tæt på, selvom det blev mere jævnbyrdigt mod slutningen, men i den sidste ende var modstanderne for gode, og de vandt finalen for 2. uge i træk.

Inden doublen blev semifinalen i single afviklet, og her tabte Rebekka, der er seedet 5, til 6. seedede (485) Julia Vulpio (DOM) med de tætte cifre 6-4, 6-7(1), 4-6.
Rebekka fandt ikke rytmen fra starten, og hun kom bagud 2-4 i 1. sæt, men hun fik alligevel bidt sig fast og vandt sættet 6-4.

I 2. sæt blev Rebekka brudt fra start, og hun fik ikke udnyttet chancen for straks at bryde tilbage trods 0-40, og hun blev desuden brudt igen til 0-3.
Adam fortæller her om fortsættelsen af sættet

“Herefter genfinder Rebekka atter et højere niveau og kommer foran 4-3 og jeg sad med fornemmelsen af, at modstanderen var knækket.”

Det var dog ingenlunde tilfældet, som de følgende bemærkninger afslører

“De næste 2 partier var noget værre hø, og pludselig stod der 5-4 og 2 sæt-bolde til den anden. Sæt-boldene blev afværget på fornemste vis, og derefter bryder Rebekka nemt modstanderen til 6-5.
Ved 6-5 har Rebekka 30-30, og er dermed 2 bolde fra sejr og det blev det tætteste hun kom på sejr i dag.”

Rebekka spillede derefter en dårlig tiebreak, som hun tabte 1-7, hvorefter modstanderen tog teten og bragte sig foran 2-0 i 3. sæt, som Adam har disse kommentarer til

“Rebekka forståeligt lidt rystet efter at have kæmpet sig tilbage 2 gange i 2. sæt med mulighed for at lukke kampen uden, at det lykkedes.
Igen slår Rebekka dog fra sig og kommer op 3-2 i 3. Og jeg sidder igen tilbage med følelsen af, at nu må den være der.
Det var den desværre ikke, og en kombination af, at modstanderen øgede sit niveau, og Rebekkas dalede en smule gjorde, at 3. sæt blev afgjort 6-3 i modstanderens favør”

Julia Vulpio fulgte lørdag sejren over Rebekka op ved også at vinde finalen 7-5, 7-5 over (961) Nermeen Shawky (EGY), der i sin semifinale havde vundet over 7. seedede (558) Maxine Bateman (RSA) 6-1, 6-2.

Adam slutter med at fortælle, at lørdag udover præmie-overrækkelsen var hviledag, og søndag er det tilbage på trænings-banen inden næste uges turnering ITF South/Central Circuit 3 starter mandag.

Man kan følge med ved at klikke på linket til turneringen, som Tennisavisen senest fredag vil fortælle mere om på baggrund af Adam Blichers rapporter fra Zimbabwe.

Herunder en video med opvarmning før ovennævnte double-finale

Forrige artikelWTA Cincinnati: Dystre udsigter for Wozniacki mod Azarenka
Næste artikelWTA: Toronto – Bencic gjorde det igen – Serena Williams ude
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.