Ifølge resultat-formidlingen på Resultina-App'en tabte samtlige danskere i 1. runde i Boys singles. Det viste sig dog, at både Nikolaj Katic og Patrick Kristensen begge vandt. Det samme gjorde Sofia Samavati, mens Tobias Lentz og Kasper Elsvad tabte

På papiret var der i Grade 5 turneringen Malahide Java Republic ITF Under 18, Co Dublin, Irland basis for, at flere af de danske deltagere mindst ville nå et par runder, inden de bliver sendt ud af turneringen.

Derfor var det en stor overraskelse at modtage resultaterne, som viste nederlag til samtlige 4 danske deltagere i Boys singles.
Inden Tennisavisen mandag aften ville omtale dette i væsentligt mindre positive vendinger end normalt, blev KB-træner Rune Thomsen bedt om at give sin vurdering af spillernes indsats.

Da Rune – efter at have været ude at spise sammen med spillerne – fremsendte sin rapport, indeholdt den intet om forudgående besøg på irsk pub eller lignende som forklaring på de nedslående resultater, men til gengæld blev det opklaret, at der var tale om fejl i resultat-formidlingen, hvilket vi på Tennisavisen selv kunne have forvisset os om ved at checke resultaterne på ITFs egen side om turneringen.
Rapporten blev dog indledt med, at danskerne havde det svært på “kunstgræsset”.

Patrick Kristensen, der er no. 827 og seedet 7, havde også besvær med sin modstander no. 2091 Charlie Hutchings (GBR), der var gået videre fra kvalifikationen, men han fik dog trukket sejren i land med cifrene 5-7, 7-5, 6-4.
Rune fortæller indledningsvis, at Patrick bragte sig selv i store problemer, og han fortsætter

“Foran 4-0 (dobbelt break), syntes Patrick lige at den lokale helt skulle have lidt medvind, og hurtigt efter stod den 5-7 0-4, og Patrick var på vej ud af turneringen, men via et mirakel “smash lob” fra hegnet og andre utænkelige varianter, fik han vendt slaget til 7-5 i andet og 6-4 i tredje.
Denne sejr var klart mere på fight end via kønt spil. Patrick kan forhåbentlig bruge erfaringen fra denne kamp på “kunstgræs” til at finde sit normale høje niveau.”

I 2. runde bliver modstanderen (1575) Bradley Buckland (GBR), der vandt over (1383) Ilari Vesanen (FIN) 6-7(3), 6-4, 6-3.

Nikolaj Katic, der i kraft af sin rangering som no. 695 er seedet 2, vandt 6-1, 7-6(2) over 15-årige Julian Lewis (GBR), som er no. 1962.
Rune har disse kommentarer til Nikolajs indsats

“Han spillede et kanon 1. sæt og var tæt på at uddele æg, men modstanderen kom på tavlen (6-1). Frem til 3-1 ligende 2. sæt en reprise af første, men Niko slap foden fra speederen, og modstanderen takkede for det og fik spillet sig frem til 6-6, men i den afsluttende tiebreak var Niko sin modstander overlegen. og vandt sikkert 2. sæt med 7-6”

Kasper Elsvad, der er præcis no. 1000 på ranglisten, fandt aldrig melodien på “det irske græs”, da han tabte 3-6, 4-6 til no. 1451 Harry Butler (GBR), der var i hovedturneringen som Lucky Loser – og han “tjener” derved de 5 point, der blev spillet om
Runes kommentarer til kampen

“Han spillede alt for langsomt og passivt, men havde svært ved at få tid til sine slag, og derfor blev det en kamp, hvor Kasper kæmpede forgæves mod en stabil spillende venstrehånd fra Storbritannien”

Tobias Lentz, der er no. 1962, havde på papiret den sværeste lodtrækning, idet han mødte 6. seedede (821) Maksymilian Raupuk (POL), der vandt 6-2, 6-3.
Tobias havde det også svært med “græsset”, og polakkens serv gav store problemer, og derfor fik Tobias aldrig rigtig lagt pres på modstanderen.

Alle 4 danskere er også med i double, hvor Kasper og Patrick spiller sammen. Tobias spiller sammen med Claran Nolan (IRL), og Nikolaj har Maksymilian Raupuk (POL) som makker.

Da Olivia Gram og Emilie Hansen som tidligere omtalt ikke slap igennem kvalifikationen, er no. 756 Sofia Nami Samavati alene om at repræsentere Danmark i Girls singles, hvor hun er seedet 1.
I 1. runde af hovedturneringen vandt Sofia over (1880) Rachael Collins (IRL) 6-2, 6-1
I 1/8-finalen møder hun (1585) Phenomena Radovcic (SUI).

Olivia og Emilie er dog fortsat med i turneringen, hvor de er med i double sammen med irlandske makkere.

Forrige artikelTE U14 EM: Grundtvig og Korsgaard stabilt videre. Hannah og Clara til consolation
Næste artikelChallenger Binghamton: Frederik Løchte vs. Liam Broady på Livestream tirsdag kl. 1600
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.