Danmarks bedste tennisherrer møder på hjemmebane den stolte tennisnation Sverige i en landskamp om 130.000 kroner ved UTR Leschly Challenge – en del af den verdensomspændende UTR Pro Tennis Series.

Holger Rune og Frederik Løchte Nielsen skal sammen med Christian Sigsgaard forsvare de danske farver, når Leschly Tennis Foundation den 25.-26. juli arrangerer landskamp i Farum og live på TV 2 SPORT. Den evige rival og tennismæssige storebror fra Sverige stiller med blandt andre Elias Ymer i det, der ligner et yderst tæt opgør.

“Jeg glæder mig til at kæmpe mod vores naboland, der traditionelt set har stået stærkere i tennis end Danmark. Det er på tide, at vi gør op med den gamle historie og skriver ny historie i dansk tennis på hjemmebane i en super kulisse med forhåbentlig masser af dansk support på lægterne,” siger det 17-årige, danske stortalent, Holger Rune.

Tiltrængte kampe i en svær tid
Den danske storspiller fra 1960’erne og senere topleder i erhvervslivet, Jan Leschly, glæder sig over at kunne stable en landskamp på benene i en svær periode for sporten.

“International tennis lider, og al normal turneringsaktivitet har ligget i dvale i månedsvis. På den baggrund bliver det godt for de danske og svenske spillere at få en række betydningsfulde kampe om både æren og en pæn præmiesum,” fortæller Jan Leschly, fondens stifter og formand.

En del af UTRs globale initiativ
Landskampen er en del af UTR Pro Tennis Series, der netop nu ruller i blandt andet Australien, USA, Frankrig og Spanien. Alle kampene tæller til en global rating og rangliste under UTR – Universal Tennis Rating.

“UTR er for alle spillere og alle niveauer. Vi er glade for at fortsætte vores brede støtte til dansk tennis – både for spillere og klubber – med UTR Pro Tennis Series for de professionelle,” fortæller Mark Leschly, CEO for Universal Tennis og medstifter af Leschly Tennis Foundation.

Dansk tennis i fremgang

Dansk Tennis Forbund bakker op om landskampen og er spændte på at se, hvor Danmark står i forhold til Sverige.

“Vi synes, at det er et rigtig spændende initiativ i en speciel tid for tennissporten. Dansk tennis er i fremgang på mange områder, og vi ser frem til at opleve vores bedste spillere dyste på hjemlig grund. Sverige er altid stærke, men jeg tror, at de danske drenge kan drille svenskerne på gruset i Farum,” vurderer formand i Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

100.000 kroner til vinderne
Landskampen afvikles som en traditionel Davis Cup-kamp med to singler lørdag. Søndag byder på en double efterfulgt af to singler. Alle kampe spilles som bedst af tre sæt, og første hold til at vinde tre kampe løber med den samlede sejr og førstepræmien på 100.000 kroner til deling fra Leschly Tennis Foundation. Det tabende hold nøjes med 30.000 kroner.

Der vil være begrænset adgang for publikum på grund af de nuværende, danske regler, ligesom en række forholdsregler er taget og protokoller indført for at sikre en sundhedsmæssig forsvarlig afvikling af landskampen.

Billetter til UTR Leschly Challenge: Danmark-Sverige kan købes på www.venueticket.dk.

Danmark:
Holger Rune, 17 år, UTR 14.09
Christian Sigsgaard, 23 år, UTR 14.00
Frederik Løchte Nielsen, 36 år, UTR 13.78
Morten Christensen, kaptajn

Sverige:
Elias Ymer, 24 år, UTR 14.70
Filip Bergevi, 26 år, UTR 13.87
Markus Eriksson, 30 år, UTR 13.81
Jörgen Jensen, kaptajn

Program: Lørdag den 25. juli kl. 14: To singler – Søndag den 26. juli kl. 13: En double og to singler.

Spillested: Centre Court, Farum Tennisklub, Ryttergårdsvej 120, 3520 Farum. Alle kampe live på TV 2 SPORT.