Sammenlignet med andre lande er Danmark kommet godt gennem coronapandemien, men den har sat en lang række spor, som vi som samfund nu skal finde veje til at håndtere. En af de kedelige følger er den øgede ensomhed blandt unge, og KB har i samarbejde med Ventilen, et mødested for ensomme unge, Frederiksberg Idræts Union og tre øvrige foreninger på Frederiksberg haft skærpet fokus på, hvordan vi imødekommer denne udfordring.
Ud af samarbejdet springer ”Hej-kampagnen”, som stiller skarpt på, at vi hilser på hinanden.

Ensomme unge

De seneste valide tal, som vi kender til, hvor andelen af unge, der følte sig alvorligt ensomme ligger på 20%. I januar/februar var den kortvarigt oppe på 40%.
Før coronaperioden var det 12% af alle unge der var alvorligt ensomme. Et forsigtigt bud er, at tallet lander et sted mellem de 12-20% for efteråret 2021 og måske også foråret næste år, hvilket er en stor andel.

Klubudvikler fra KB Tennis, Alexander K. Rejnhold udtaler:
”Ensomme unge og ensomme generelt er ikke nogen man lægger mærke til i bybilledet, da de oftest gemmer sig hjemme og kommer sjældent ud. Derfor er det vigtigt at vi er imødekommende når vi møder dem på vores vej, så chancen for at de kommer igen en anden gang er større.”

Fokus på trivselsmiljøet

For at sætte fokus på foreningernes medarbejdere og aktive – og ikke mindst de unge – har KB udarbejdet følgende:

• Videoer
• Forskellige ophæng, bannere, m.v.

Materialet skal være med til at inspirere alle, der kommer på KB til at sige hej og hilse på hinanden.

Dertil har KB’s tennis igangsat en trivselsundersøgelse, som skal være med til at give en pejling på, om og hvor meget vores unge medlemmer trives i forbindelse med deres gang i klubben.

Herunder kan man se nogle af indsatsområderne på KB:

At arbejde med hele gruppen hele tiden
– Alle spillere skal føle sig set og anerkendt
– Alle spillere har samme muligheder for samme udvikling

At have fælles check-in og check-ud ved hver træning
– Alle føler sig velkommen, især nye medlemmer
– Alle på et hold kender de andres navne

At træneren står for at inddele i grupper/partnere til træning
– Skal sikre sunde sociale relationer på tværs af holdet
– I KB står ingen alene

”Der er ikke i tvivl om, at det vil have en stor effekt på alle vores medlemmer, men også på alle de gæster der dagligt og ugentligt besøger vores anlæg (Flere end 1 mio. personer kommer på KBs anlæg hvert år). Jeg er ikke i tvivl om, at hvis vi bliver bedre til at være mere imødekommende, hvor end vi befinder os, så kan vi nedbringe ensomhed generelt og især blandt unge.
Jeg håber derudover på, at denne kampagne er med til at inspirerer andre foreninger, institutioner, kommuner mm. til at have samme fokus. ” slutter Alexander K. Rejnhold

Forrige artikelWTA 250 Tenerife: Vinderinstinkt og stærk mental afslutning sikrer Clara Tauson sejr over Heather Watson
Næste artikel25.000 dollars turnering på B93
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.