Den største internationale tennisturnering på dansk grund. Når der til juni dystes om 25.000 dollars i præmiepenge ved en ny international herreturnering i Skovbakken i Aarhus, så er det for arrangørklubben en langt større satsning end blot kampene på banen.

Fotos: Sportsfotograf.com

Risskov, Skovbakken, Hasle, Aarhus 1900, Tilst, Hasselager, ALTS, Brabrand, Aabyhøj, Aarhus Fremad, HEI. Og så er der de tennisklubber i Aarhus som skribenten uden tvivl ikke har fået med på listen, der med garanti er ufuldstændig.

Fuldstændig sikkert er det dog, at Aarhus er en by der er glad for tennis. En by med tradition for tennis. Det danske Davis-Cup landshold har haft nogle af de mest ikoniske landskampe i byen, der også stadig er hjemby for den mest traditionsrige af alle danske tennisturneringer, Leschly Cup. Derudover har byen fostret mange dygtige spillere, der med udgangspunkt i en tennisopdragelse i Aarhus har angrebet større steder at forfølge deres tennistalent.

Elmer Møller
Elmer Møller

Aktuelt er den relativt nybagte landsholdsspiller Elmer Møller et eksempel på, hvad der er blevet produceret af aarhusiansk tennis. Elmer Møller repræsenterer i dag KB, men på mange leder og kanter er et godt udgangspunkt, når vi skal snakke med sportschef i Skovbakken, Mark Frøslev, om den kommende turnering. Frøslev der er vendt hjem til Aarhus og Skovbakken efter en periode i København, hvor han arbejdede som cheftræner på KB.

Patrick Kristensen

“Der har været mange tanker, inden vi besluttede os for at gå med en herreturnering. Men det er da helt sikkert, at det har haft en betydning, at spillere med en historie til Skovbakken har mulighed for at spille med. Det giver noget mere til turnering, at den kan fungere som en form for hjemmebane. Udover Elmer Møller ser jeg også Patrick Kristensen og Richard Biagiotti som mulige deltagere, begge med en historik i Skovbakken”, fortæller Mark Frøslev.

Der er dog mange andre gode grunde til, hvorfor Skovbakken Tennis pludselig står som arrangør af landets største internationale tennisturnering målt på præmiepenge. Ikke siden ATP-challengeren i Kolding blev afholdt for sidste gang i 2009 er der blevet spillet om så mange præmiepenge i en international turnering for herrer i Danmark. Og netop det, at der kommer spillere fra hele verden til Aarhus for at dyste om både præmiepenge og vigtige point til verdensranglisten spiller en stor rolle for klubben fra det nordlige Aarhus.

“Vi vil gerne have Aarhus med på det internationale landkort igen. Vi havde stor succes for nogle år siden med en gruppe spillere og eksempelvis vandt DM for hold og samme år blev vi nummer 3 i Mogens Pagh pokalen. Aktuelt mangler vi spillere, det ændrer denne turnering ikke på. Men det er en lille byggesten på vejen. Her kan vi skabe en begivenhed, der kan inspirere og motivere i dagligdagen”, fortæller Mark Frøslev.

Partnerskab med Aarhus kommune

Hvordan finder man og prioriterer man i omegnen af 150.000 kroner plus det løse til en turnering af en uges varighed, når man samtidig er en klub, hvor der godt kunne være flere medlemmer end tilfældet er?

Her har man i Skovbakken indgået et samarbejde med Aarhus kommune. Kommunen vil gerne brande sig på at have internationale events og aktiviteter året rundt. Den slags er ikke billigt, men i det store billede er turneringen i Aarhus ”billig” at understøtte og giver liv og glade dage i lokalmiljøet i og omkring anlægget i det nordlige Aarhus. Et område der de senere år har undergået en stor forvandling med massiv byggeaktivitet. En forvandling Mark Frøslev håber Skovbakken, via turneringen i juni måned, kan drage fordel af.

Mark Frøslev
Mark Frøslev

“Vi er en klub med stolte traditioner, dem vil vi gerne genoplive. En del af det er at skabe noget vi som klub kan stå sammen om, motionister, elite og andre grupper. Vi spiller i en uge, hvor der ikke er ferie, men forhåbentligt godt vejr. Med et eftermiddagsprogram, god mad etc. Håber vi at skabe noget, der kan lokke de mange nye beboere i området forbi og se, hvad der sker. Så styrke fællesskabet internt i klubben og vise os frem for nye målgrupper er bestemt to væsentlige ambitioner med turneringen”, fortæller Mark Frøslev.

Det er Skovbakkens klare ambition med turneringen at gøre den til et fast element i den internationale kalender. Således at deltagerne i årets turnering kommer igen, og fortæller deres bekendte om en veldreven turnering og en dejlig by, så turneringen stille men sikkert kan udvikle sig og trække stærke spillere til smilets by.

Mark Frøslev er helt ærlig omkring, at klubben ikke selv har spillere på et niveau af den slags, hvor man spiller med på dette niveau. Men det er for klubben ej heller altafgørende.

“Det er på den måde en turnering, der skal hjælpe den gruppe af danske spillere vi aktuelt har på dette niveau. De Wild Cards der skal deles ud, skal give mening, spillerne skal have niveauet. Da DM i Aalborg ligger ugen efter håber og tror jeg på, at vi kan få toppen af poppen af dansk herretennis, minus Holger Rune, med til Skovbakken i uge 25”, runder Mark Frøslev af.

Forrige artikelFrench Open: Storspil af Clara Tauson tænder håb om succesrig fortsættelse
Næste artikelPortræt: 15-årige Oliver Bønding med dansk pas top junior i Storbritannien
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.