Da Clara Tauson servede for kampen ved 5-4 i 2. sæt, blev Heather Watson lukket ind i kampen igen efter 4 danske fejl, og det så sort ud ved 2-5 i tiebreak, inden Clara viste mental styrke og vinderinstinkt og sikrede sejren

Siden 18-årige Clara Tauson vandt karrierens 2. WTA 250 titel i Luxembourg for præcis en måned siden, har hun holdt turneringspause på grund af en lårskade.

WTA Luxembourg 2021: Clara Tauson vinder sin anden titel

Allerede i kampens 2. parti måtte Clara afværge den første britiske break-mulighed, men hun vandt dog partiet, som blev afsluttet med et es.
Herefter vandt Watson sit serveparti efter 40-15, og Clara udlignede med et rent parti til 2-2.

I Watsons næste serveparti kom hun under pres, da hun sendte en stopbold i nettet til 15-30, og presset blev øget betragteligt af en cross vinder fra Claras baghånd til 15-40.
Clara forivrede sig dog på den første break-mulighed, hvor hun misbrugte en stor chance for en longline vinder med baghånden, men da Watson igen forsøgte sig med en stopbold, var Clara parat og afgjorde partiet efter ping-pong ved nettet, hvor Clara “puttede” bolden forbi britten til 3-2.

Watson fik mulighed for straks at bryde tilbage, da Clara kom bagud 0-30 i sit næste serveparti, men hun fik dog udlignet til 30-30, hvor hun med en longline forhånd skaffede fordel ved 40-30, men en lidt for ambitiøs skråbold blev lidt for bred, og i stedet fik Watson break-mulighed, da Clara lagde en kort bold fra Watson i nettet.
En servevinder og kort efter en cross forhåndsvinder efterfulgt af en servevinder reddede dog partiet til 4-2.
Da Clara vandt sit næste serveparti rent til 5-3, kunne hun serve for sættet ved 5-4, og på den 2. sætbold efter 40-0 sikrede hun sig sættet 6-4.

I 2. sæt havde Clara ved stillingen 1-1 først 2 break-muligheder da hun ved 15-15 fremprovokerede end fejl og derefter returnerede en stopbold forbi Watson til 15-40, men Watson havde både initiativ og overtag i de næste dueller, som hun først afsluttede med en cross vinder fra forhånden og derefter en cross baghånd, som Clara ikke var helt enig i sad på linjen, men hun kunne ikke udfordre kendelsen, da der ikke er hawkeye på Court 1.
Efter en fejl fra Watson havde Clara igen en break-mulighed, men igen tog Watson initiativet i duellen, som blev afsluttet med endnu en cross vinder fra forhånden, og det samme skete i næste duel, som gav Watson fordel, men en returvinder med baghånden og en fejl på 2. bolden efterfølgende gav Clara en fjerde break-mulighed, som efter en længere slagudveksling endte med fejl fra danskerens forhånd.
I stedet lykkedes det Watson efter yderligere 2 fordele at vinde servepartiet, der sluttede med en dansk fejl og en servereturnering i nettet til 2-1.

I tennis er det en klassiker, at en spiller ofte selv bliver brudt umiddelbart efter, at en stor chance for et break ikke blev udnyttet, og det var præcis hvad der skete, da Watson med god hjælp af flere danske fejl – herunder en dobbeltfejl – samt en netruller, der gav britisk break-mulighed, som blev udnyttet efter endnu en større fejl fra Clara til 3-1, og Watson bevarede forspringet til både 4-1 og 5-2, uden at Clara skabte problemer i brittens servepartier.
Til gengæld blev Clara derefter brudt ved 15-40 i sit næste serveparti, hvorved Watson vandt sættet 6-2.

Fra starten af 3. sæt var Clara fuldt fokuseret, og hun indledte sættet med at bryde Watson ved 15-40, og hun fulgte op med at holder serven rent til 2-0, og hun bevarede forspringet med et sikkert serveparti til 3-1 efter 40-15.
Til gengæld blev Watson ikke for alvor udfordret, da hun med et rent serveparti reducerede til 1-2 og senere til 2-3 efter 40-15, og derfor kunne Watson stadig bevare kontakten og opsøge muligheden for at bryde tilbage, og den mulighed opstod, da Clara ved stillingen 3-2 kom bagud både 0-15, 15-30 og 30-40, og på den første break-mulighed udlignede Watson til 3-3.

Clara skærpede derefter koncentrationen og fik igen et overtag, hvorved hun efter 0-40 udnyttede den 2. break-mulighed og genetablerede forspringet med et break til 4-3, og hun bevarede fokus, da hun udbyggede føringen til 5-3 efter 40-15, og efter et britisk serveparti til 4-5 kunne Clara derefter serve for kampen.

Imidlertid meldte usikkerheden sig tilbage i spillet, idet 4 danske fejl medvirkede til, at Watson kunne melde sig tilbage i kampen, da hun ved 15-40 udlignede til 5-5, hvorefter begge holdt serv til 6-6, så kampen skulle afgøres i tiebreak, hvor Watson med det første mini-break kom foran 2-0, men hun udlignede dog til 2-2 med et dansk mini-break.
Presset blev dog for alvor lagt over på Clara, da hun ved 2-3 blev brudt til både 2-4 og 2-5, men 2 danske mini-breaks skabte igen balance, og kampen var stadig helt åben, da Clara holdt serv til 5-5, og da hun derefter også holdt serv til 6-5, blev den første matchbold dansk.
Watson holdt derefter serv og udlignede til 6-6, men efter sidebyttet blev hun brudt efter en skarp cross vinder fra forhånden, som gav Clara endnu en matchbold, som denne gang var i egen serv, og da servereturneringen fra Watson blev for lang, sikrede Clara sig sejren, som lød på 6-4, 2-6, 7-6(6).

Afslutningen på kampen viser, at Claras vinderinstinkt og mentale styrke er intakt trods en måneds kamppause, og hvis hun finder et mere stabilt konstant niveau i de kommende kampe, vil Clara ikke være uden chancer i en eventuel kvartfinale mod 1. seedede Elina Svitolina (UKR), der har vundet 1. sæt 7-5 i mod 19-årige Maria Camila Osorio Serrano (COL), inden kampen blev afbrudt og skal færdigspilles onsdag ved 12-tiden.
Vinderen af den kamp møder i 1/8-finalen no. 64 Mayar Sherif (EGY), der vandt 6-2, 6-0 over no. 188 Lucrezia Stefanini (ITA), der har wildcard.

Clara møder i 1/8-finalen på torsdag 27-årige no. 86 Saisai Zheng (CHN), der i 1. runde vandt 6-4, 6-2 over den spanske wildcard spiller no. 169 Rebeka Masarova.

 

Forrige artikelTurneringer uge 42: Clara Tauson klar til nye udfordringer på Tenerife. UTR stævne i B93
Næste artikelHEJ!
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.