Det var ganske få bolde, som afgjorde 1. sæt, hvorefter frustrationerne fik overtaget hos Clara Tauson, som alligevel var tæt på comeback mod Yuki Naito

15-årige Clara Tauson mødte i 1/8-finalen ved juniorernes udgave af Grand Slam turneringen French Open den 17-årige japaner, Yuki Naito, som for få uger siden vandt 6-2, 6-7, 6-3 i deres hidtil eneste indbyrdes opgør ved en Grade A turnering i Milano.

Clara indledte med at holde serven rent, og japaneren var godt på vej til at gøre det samme, men 2 dobbeltfejl ved 40-0 lukkede Clara ind i partiet, som japaneren dog vandt alligevel.

I det næste parti var Clara bagud 0-30, og hun måtte senere afværge break-mulighed, inden hun sikrede partiet til 2-1 med sit andet es i partiet. Det første es var på en 2. serv ved 30-30.

Også japanerens næste serveparti blev jævnbyrdigt, og begge havde skiftevis initiativet i duellerne. Clara havde en enkelt break-mulighed, men Naito holdt serven til 2-2, hvorefter Clara dominerede det næste parti, som blev vundet efter 40-15.

Med en retur-vinder ved 30-30 havde Clara igen break-mulighed, men en god japansk serv afværgede muligheden, og stillingen blev 3-3.

Japaneren tog stadig mere initiativ i duellerne, og hun spillede sig til yderligere 2 break-muligheder i Claras næste serveparti, og på den anden mulighed blev Clara brudt, men hun fik hurtigt chancen for at bryde tilbage ved 15-40 i næste parti, hvor hun fik presset japaneren til en fejl og udlignede derved til 4-4.

Clara måtte igen afværge break-mulighed i sit næste serveparti ved 30-40, hvilket skete med en servevinder, og med offensivt spil og flere vindere spillede hun sig derefter 4 gange frem til fordele, som Naito hver gang afværgede.
En heldig netruller forårsagede herefter en dansk fejl, som gav japansk fordel, der blev udnyttet til et nyt japansk break, hvilket fremkaldte frustrationer hos Clara, som flere gange følte, at Naito var “heldig” på linjerne, hvorimod japaneren bevarede koncentrationen og sikrede sig 1. sæt med et sikkert serveparti til 6-4

Frustrationer medvirkende til japansk forspring i 2. sæt

Frustrationerne fulgte med ind i starten af 2. sæt, hvor Naito derimod var fuldt fokuseret, og Clara fik temmelig enkelt brudt sin serv, men hun fik derefter en stor chance for at bryde tilbage, da japaneren var nede 0-40 i næste serveparti.
Alle 3 muligheder blev dog afværget, og japaneren kunne have sikret sig en optimal start, da hun selv havde fordel til 2-0, men i stedet lykkedes det alligevel Clara at bryde tilbage.

En dansk dobbeltfejl til 15-40 gav japaneren mulighed for igen at få momentum i kampen, hvilket en fejl ved 30-40 sørgede for med endnu et break til japansk føring 2-1.
Clara fik dog igen muligheden for at bryde tilbage ved 15-40, men japaneren reddede sig ud af situationen, og både den japanske selvtillid og de danske frustrationer blev stadig større.

Trods de tydelige frustrationer fik Clara alligevel flere chancer for at holde liv i sættet, men Naito afværgede 3 break-bolde, inden hun med en dobbeltfejl kastede en livline ud til Clara, som derved i stedet for 1-5 reducerede til 2-4, og hun bragte sig desuden foran 40-0 i egen serv, men alle 3 chancer blev misbrugt. Det samme blev den næste mulighed, som var en ren afbrænder på et smash.
Clara spillede sig dog til endnu en chance, som blev udnyttet, og dermed var hun på vej tilbage i kampen, hvor hun kort forinden lignede en opgivende spiller på vej ud.

Naito holdt derefter serv til 5-3, hvorefter Clara også holdt serv, så japaneren blev tvunget til selv at serve for kampen ved 5-4.
Et par danske fejl betød 40-15 og 2 japanske matchbolde, men begge blev afværget efter fejl fra Naito, som derefter nåede frem til en stopbold, som med et lob blev forvandlet til endnu en matchbold, som Clara havde afværget, hvis ikke bolden på grund af en fejldom på linjen skulle spilles om, men Naito vandt derefter “om-bolden” og sikrede sejren 6-4, 6-4.

Som kampen forløb havde Clara reelt mulighederne for sejr, men japaneren var mest effektiv på de afgørende bolde, idet hun udnyttede 5 af 9 break-muligheder, mens Clara kun udnyttede 3 af hendes 13 chancer.
Det blev også tydeligt udstillet, at der stadig er brug for, at Clara bliver bedre til at håndtere modgang, men trods tydelige frustrationer og til tider en tilsyneladende opgivende attitude, som bidrog til det store japanske forspring i 2. sæt, genfandt Clara alligevel kampviljen, og hun var tæt på at få vendt kampen, som derfor kan blive en værdifuld erfaring i den videre udvikling af det potentiale, som er åbenlyst for alle.

Clara er fortsat med i turneringen i double, hvor hun er seedet 1 sammen med Eleonora Molinaro (LUX).
De nåede at spille 4 bolde i 1/8-finalen mod det russiske par Sofya Lansere og Kamilla Rakhimova, der fører 40-15 i egen serv. Kampen genoptages på Court 16 torsdag, hvor der forinden fra kl. 11 afvikles 2 single-kampe og færdigspilles en double, hvor 1. sæt er afviklet.

Forinden møder Molinaro i den 2. kamp på Court 16 Cori Gauff (USA), der som 13-årig var i finalen ved US Open sidste år.
Gauff vandt 6-4, 6-4 over 2. seedede Xin Yu Wang (CHN) i 1/8-finalen, hvor Molinaro vandt 3-6, 6-3, 6-3 over 9. seedede Elisabetta Cocciaretto (ITA).