I 2016 besluttede Agi Szocska, at starte et kvindenetværk indenfor tennis på Fyn.

Formålet var at skabe et netværk, hvor kvinder kunne mødes, udvikle ideer og aktiviteter i fællesskab, som henvender sig til kvinder på tværs af klubgrænser, for på den måde at gøre sporten mere attraktiv.
Der var mindre præg af konkurrence, det drejede sig mere om at etablere sociale bånd, have fokus på motionen og andre elementer.

Ideen med netværket fik Agi fra DIF, som påpegede at der manglede kvinder i dansk tennis. Det var ikke kun på tennisbanerne, men også i klubbernes bestyrelseslokaler. Det besluttede Agi at hun ville være med til at ændre, og sammen et par særdeles kompetente lokale kvindelige trænere, Birgit Brink Lund og Sandie Sørensen, samt opbakning fra Fyns Tennis Union, DTF og HEAD, så er det lykkedes at skabe sprudlende kvindetennis mekka/eventyr på Fyn – i løbet af blot 2 år!

I FKTU-projektet er der et stærkt trænerkorps af 6 kvindelige trænere på Fyn, og i hver klub er der en kvindetennisansvarlig som fungerer som kontaktperson ift. information fra FKTU.

Og konceptet udvikles stadig dag for dag – Tour for Tour – både sommer & vinter, hele året rundt med involvering af og i samarbejde med alle tennisklubberne på Fyn – nærhed er nemlig vigtigt for at lykkes!

I dag omfatter projektet alle fynske klubber under DTU/DTF, men også klubber i DGI-regi deltager. Opbakningen fra FTU, DTF og HEAD/Ketshop, betyder at projektet kan fortsætte med at udvikles, uden at det bliver så bekosteligt at klubber og spillere skræmmes væk.

Agi Szocska nævner med stolthed en række af de positive effekter som FKTU har skabt på Fyn:

– Flere klubber i unionen
– Flere kvindelige tennisspillere i de fynske klubber
– Flere turneringsspillere
– Flere deltagere ved Fyns mesterskaberne

Men ud over disse håndfaste resultater så fremhæver Agi desuden andre elementer som FKTU er lykkes med:

– Har skabt transparens, er synlige og går i dialog samt lytter til spillernes/klubbernes ønsker – og målretter/ tilpasser så arrangementerne deres behov.
– Taget ansvar for dansk tennis – kvindetennis
– Sat fokus på, at der skal være noget for alle
– Har fokus på at trænerkvaliteten og personligheden skal være helt i top – på og udenfor banen!
– Er bevidste om, at FKTU være bæredygtigt og konkurrencedygtigt ift. pris – “value for money”
– Der skabes glæde, tillid, tryghed og gode sociale relationer på tværs af spillere og klubber
– Fokus på at udvikle tennis, så den er bæredygtig nu og også i fremtiden

Efter 2 år har FKTU årligt 6 indendørs og 8 udendørs arrangementer, med mellem 16-24 deltagere pr. gang.

Alle tennisspillende kvinder i hele tennis Danmark er mere end velkomne til vores arrangementer på Fyn – der er plads til alle der ønsker at spille tennis, og Agi Szocska stiller også gerne sin viden og erfaringer til rådighed til dem som kunne tænke at etablere lignende netværker rundt om i landet.