Så er 4. runde overstået i herrernes udgave af dette års French Open, og i 2. runde af Grand Slam turneringen går vi nu i gang med de afgørende og "store" kampe.

Gigantmøder en realitet

Djokovic

Som mange havde set frem til og kommenteret ved lodtrækningen, var der to kvartfinaleopgør, der kunne blive en realitet og en rigtig tilskuer-magnet; gigantmødet mellem Novak Djokovic fra Serbien, seedede 1 og verdensetter mod Rafael Nadal fra Spanien, seedede 6 og 9. dobbelt mester i French Open samt den ubestridte gruskonge og mødet mellem de to schweiziske landsmænd; legenden Roger Federer, seedede 2 og Stan Wawrinka, seedede 8. De 4 spillere skulle “bare” lige spille sig igennem 4. runde først.

Novak Djokovic stod i sin 4. runde kamp over for hjemmebanefavoritten Richard Gasquet, seedede 20. De to spillere kom aldrig rigtig ind i den store spænding, som man kan forvente af kampe i 4. runde af en Grand Slam, og Novak Djokovic sejrede uden de store problemer 6-1, 6-2, 6-3 og havde dermed fuldført sin opgave om det store kvartfinalemøde.

Dermed var det op til spanske Rafael Nadal, om der skulle blive det gigantmøde, som alle havde drømt om. Han stod i 4. runde kamp over for amerikanske Jack Sock, som har leveret en fantastisk turnering indtil videre. Rafael Nadal startede som lyn og torden, og var i løbet af ingen tid oppe 2-0 i sæt, og kampen lignede en hurtig afgørelse, før den rigtig var kommet i gang. I 3. sæt havde Jack Sock dog andre planer med udfaldet, og efter et tæt 3. sæt, tvang han kampen ud i et 4. sæt. Til sidst måtte han dog se sig slået af overmanden, og Rafael Nadal kunne juble med sejr på 6-3, 6-1, 5-7, 6-2, og dermed blev gigantmødet en realitet.

Fortsætter sejrsstime

Andy Murray
Andy Murray

Britiske Andy Murray er også som ventet klar til kvartfinalen. Han sejrede endnu endnu en franskmand, Jeremy Chardy i 4. runde med 6-4, 3-6, 6-3, 6-2. Han udbyggede dermed sin sejrsstime til 14 sejre på grus i denne sæson (dermed er han stadig ubesejret på dette underlag i år). Han møder i sin kvartfinale finalisten fra 2013, spanske David Ferrer, der i sin 4. runde kamp sejrede over US Open mesteren Marin Cilic fra Kroatien med cifrene 6-2, 6-2, 6-4.

I nederste halvdel sejrede finalisten fra US Open sidste år, japanske Kei Nishikori seedede 5, over russiske Teymuraz Gabashvili i 3 sæt, 6-3, 6-4, 6-2. Teymuraz Gabashvili kom til 4. runde uden at have tabt ét sæt, men det fik Kei Nishikori hurtigt sat en stopper for. Kei Nishikori møder nu franske Jo-Wilfried Tsonga, seedede 14, der lidt overraskende slog 4. seedede Tomas Berdych fra Tjekkiet med cifrene 6-3, 6-2, 6-7(5), 6-3.

Hvem vinder for Schweiz?

Roger Federer og Wawrinka
Roger Federer lykønsker en ellers svagt spillende og Wawrinka, hvilket betød en uventet lige kamp mod Kazakhstan.

I den sidste kvartfinale mødes som bekendt de to schweiziske landsmænd, Roger Federer og Stan Wawrinka. Stan Wawrinka stod i sin 4. runde kamp over for franske Gilles Simon. Spændingen i den kamp kom aldrig på højeste niveau, og Stan Wawrinka sejrede let 6-1, 6-4, 6-2. Dermed gjorde han klar til mødet med Roger Federer. Roger Federe skulle igennem en afbrydelse pga. regn og mørke. Efter at have spillet de første to sæt mod franske Gael Monfils, stod det 1-1 i sæt til hver, og kampen var helt åben, da de dagen efter skulle have den afgjort. Dette var dog klart en fordel for Roger Federer, der cruisede gennem de to næste sæt og sejrede 6-3, 4-6, 6-4, 6-1.