10 unge danske spillere deltager i denne uge i en norsk turnering. Da mange deltager for første gang, er fokus mest på udvikling og erfaring fremfor resultater

Når Tennisavisen beretter om danske spillere, der deltager i internationale turneringer, gøres som regel stor umage med at vælge det helt rigtige billede fra det omfattende arkiv.

KB-træner Rune Thomsen har netop endnu en gang fremsendt en rapport fra en udenlandsk turnering, hvilket vi på Tennisavisen altid er meget taknemmelige for.
Da mange af de spillere, som deltager i Category 3 turneringen Stabekk Open U14/16 i Norge, deltager i en international turnering for første gang, var ingen af spillerne i Tennisavisens arkiv.

Derfor bringes i stedet dette pæne billede af Rune Thomsen, som Tennisavisen samtidig benytter lejligheden til at takke mange gange for de mange gode informationer, som han jævnligt fremsender, når han er med spillerne til turneringer
Rune har dog lovet, at fremsende billeder af spillerne i en kommende rapport fra Norge. Spillerne eller forældrene er altid velkomne til at fremsende billeder af spillerne.

I den første rapport fra Stabekk berettes om resultater fra kvalifikationen samt enkelte kampe fra 1. runde.

U14 Boys single

Emil Henriksen var den eneste dansker, der skulle spille kvalifikation, hvilket han klarede ved først at vinde over  Kristoffer Mathisen Strom (NOR) 6-3, 6-3, og derefter i kvalfinalen mod Julius Andreassen (NOR) 6-2, 7-6(3).

Emil var dermed i hovedturneringen, hvor han ikke fik den heldigste lodtrækning, idet han i 1. runde mødte 1. seedede no. (118) Laurent Schroeder (LUX), som Emil minsandten tog sæt fra, inden den 1. seedede dog vandt kampen 6-1, 2-6, 6-2.

Lukas Goldstein Wendelboe var også oppe mod en seedet spiller, da han i 1. runde tabte 1-6, 4-6 til 4. seedede (181) Felix Nordby (NOR).
Lukas var ved at komme godt med i 2. sæt, hvor han bragte sig foran 4-3 efter at have indhentet 0-3. Modstanderen havde dog et ekstra gear, og han tog derefter de næste 3 partier.

Sebastian Wolder Jensen havde fået wildcard, og han tabte i 1. runde 2-6, 0-6 til Mathias Jaeger Pedersen (NOR), som ligeledes havde wildcard.

Tirsdag spiller Oliver Eliasen og Manuel Gade Kryger samt KBs ukrainske Eric Vanshelboim deres første kamp.

U14 Girls single

Da der ikke er kvalifikation i denne række, er både Frederikke Woller Kvist og Elena Jamshidi direkte i hovedturneringen, hvor Frederikke fik en god start med sejr 6-1, 6-2 over Gabriella Bjaaland (NOR).
Det er hendes første sejr i en TE turnering, og dermed opnår hun sine første point.

Frederikke møder i næste runde 5. seedede (273) Letica Temirhanova, som er Sveriges 3. bedste årgang 2001. Ifølge Rune en svær kamp, hvor Frederikke bare må spille frit. Frederikke er no. 26 på den danske U14 rangliste.

Elena spiller sin første kamp tirsdag.

U16 Boys single

Bertil Houmøller Klemmensen og Elia Jamshidi tabte begge i 1. runde af hovedturneringen.
Bertil tabte 3-6, 0-6 til (1418) Lukas Hellum Lilleengen (NOR), hvilket Rune beskriver således

[quote_box_center]”1. sæt var han rigtig godt med, og spillede tæt op med en top 10 fra Norge U16. Desværre slap den gode energi op, og det blev et lidt for stort nederlag i 2. sæt”[/quote_box_center]

Elia tabte 0-6, 0-6 til Joachim Andreas Schaefer (NOR).

Vladimir Ristic, der er no. 1204 på ranglisten vandt 6-3, 6-0 over Daniel Staalnacke (NOR) i en kamp, hvor Vladimir hele tiden var et skridt eller to foran sin norske modstander.
I 2. runde møder han 5. seedede (869) Fabian Labis (GER)

U16 Girls single

Marie Nordby Kellberg, der er no. 1270, var eneste danske deltager, og hun tabte 2-6, 6-3, 6-1 til (977) Sofie Bomark Syversen (NOR), der er Norges bedste årgang 00. Rune havde denne anerkendende kommentar

[quote_box_center]”Det var en kamp Marie kan være utrolig stolt over, og havde hun haft lidt flere kampe på dette niveau, så tror jeg, hun ville kunne vinde sådan en kamp.”[/quote_box_center]

I næste rapport fra Norge vil der også være omtale af doublerne.

Lige inden dette indlæg blev udgivet, har Rune som lovet fremsendt dette billede. Rune fortjener dog, at ovenstående billede bibeholdes.

Stabekk Open
Foto: Rune Thomsen
Forrige artikelFrench Open: 4. runde overstået – gigantmøder venter i kvartfinalerne
Næste artikelTwitter: Caroline Wozniacki byder nu på både fin belgisk chokolade og italiensk kaffe
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.