Det unge spanske tennisfænomen forsvarede sin position som verdensetter, da han efter næsten fem timers spil besejrede tennislegenden Novak Djokovic i årets Wimbledon-finale.

Finalen strakte sig over fem sæt og begge spillere havde stor ære af kampen, for begge diskede op med tennis fra øverste hylde. Da resultattavlen til sidst viste 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6 og 6-4 i Alcaraz favør, kunne den blot 20-årige spanier række armene triumferende i vejret, og fejre den anden Grand Slam titel i hans unge karriere.

Begge spillede bedre og bedre for hver runde i løbet af de 14 dage Wimbledon blev spillet, og det var med afstand turneringens to bedste som stod overfor hinanden i finalen. Verdensranglistens nr. 1 og 2 i den mest prestigefyldte tennisturnering, bedre kunne det ikke blive. Sidst de stod overfor hinanden var i semifinalen ved French Open, hvor Djokovic vandt i fire sæt, men på Wimbledons græstæppe satte spanieren et punktum for serberens flotte stime af sejre, og måske det var indledningen til et tronskifte i tennissporten.

I næsten to årtier har Djokovic, Nadal og Federer domineret, men nu synes en række unge spillere klar til at tage over. Vores egen Holger Rune og Jannik Sinner er blot et par af de nye som har etableret sig i verdenstoppen, men øverst står Carlos Alcaraz, som synes at træde fint i de store fodspor, som hans landsmand Rafael Nadal har efterladt; og som de eneste har begge som blot 20-årige vundet to GS titler.

Historisk er der dog stadig langt for den unge spanier, da hans modstander i gårsdagens finale har intet mindre end 23 Grand Slam titler på sit cv, men Alcaraz har tiden for sig og hans spil passer til alle underlag, så måske er det ikke urealistisk at han kan udfordre det berømte trekløver på den historiske bane.

Forrige artikelTurneringer uge 29: Clara Tauson og Holger Rune spiller Hopman Cup for Danmark
Næste artikelMikael Ymer idømt 18 måneders karantæne
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.