Sveriges bedste mandlige tennisspiller, Mikael Ymer, er blevet idømt 18 måneders karantæne for overtrædelse af dopingreglementet.
Dommen er ikke officielt meldt ud endnu, men Mikael Ymer fik beskeden mandag og har valgt at melde dommen ud på Twitter.

Den 24-årige svensker dømmes fordi han indenfor et år ikke har været tilgængelig for dopingtest uden for konkurrence, som ITF (Det internationale tennisforbund) foreskriver.

Svenskeren som ligger nr. 51 på verdensranglisten er dog ikke enig i dommen.
Sagen begyndte i januar 2022, hvor Det Internationale Tennisforbund (ITF) anklagede Mikael Ymer for førnævnte overtrædelse. Ymer erklærede sin uskyld og fik i første omgang medhold ved en uafhængig domstol, skriver han på Twitter.
ITF valgte at appellere dommen til CAS, som altså mener, at Mikael Ymer er skyldig i overtrædelsen af dopingreglementet.
– Da jeg allerede er blevet renset én gang og helhjertet står ved, at jeg ikke føler, at den tredje overtrædelse er begået, finder jeg deres beslutning om at prøve sagen igen og efterfølgende finde mig skyldig uretfærdig, skriver Mikael Ymer.

Han mener desuden, at straffen på 18 måneder er uretfærdig.
– Jeg forstår, at disse regler er blevet indført for at beskytte integriteten af vores sport, og at de er der af en grund. Jeg mener dog ikke, at jeg brød disse regler, og min samvittighed er ren med Gud som mit vidne, skriver han.

Forrige artikelDen nye tenniskonge – Carlos Alcaraz
Næste artikelHopman Cup: Clara og Holger i topform går efter titlen men er også klar til “sjov og ballade”
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.