Det danske Davis Cup-landshold får eksakt hjemmebane i Antvorskovhallen i Slagelse, når Sverige kommer på besøg i uge 44.

Vinderholdet forbliver på det næsthøjeste Davis Cup-niveau i verden, Europa/Afrika Group I, mens taberholdet degraderes til Europa/Afrika Group II.

Direktør i Dansk Tennis Forbund, Sune Irgens Alenkær, har arbejdet på højtryk for at lande et afholdelsessted siden 0-5-nederlaget til Spanien i Odense Idrætshal i weekenden den 18.-20. september.

”Rent sportsligt besidder vi en fair chance for at vinde mod svenskerne. Vi har i hvert fald revanche til gode. 2-3-nederlaget i Helsingborg i efteråret 2013 husker vi desværre alle endnu. Hvad angår det arrangementsmæssige, tvivler jeg ikke på succesen. Slagelse Tennisklubs erfaring, når det kommer til turneringsafvikling, er stor, og en række frivillige kræfter og ildsjæle står klar i kulissen, ligesom kommunen er en vigtig medspiller,” siger Sune Irgens Alenkær.

Nyheden om tildelingen af værtskabet er faldet i god jord i hele Slagelse.

”Davis Cup er en fantastisk begivenhed at få til byen. Det er Danmarks bedste tennisspillere, som møder Sverige, der historisk set er en af de største tennisnationer overhovedet. Så Davis Cup vil både sætte Slagelse by og kommune på landkortet og give os mulighed for at se tennis i verdensklasse,” udtaler Slagelses borgmester, Stén Knuth (V).

Og formanden for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Troels Christensen (I), er helt enig:

”Vi er meget tilfredse med, at Dansk Tennis Forbund har valgt at placere Davis Cup-kampen her i Slagelse. Byrådet har en strategi om at få store begivenheder til byen, og det er lykkedes med denne landskamp. Det skaber liv i byen, og det er med til at markedsføre kommunen.”

”Set med idrættens øjne hilser vi denne spændende event meget velkommen,” siger Jørn C. Nielsen, der er formand for Slagelse Idrætsråd, og han fortsætter:

”Det falder godt i tråd med tankerne i idrætspolitikken, hvor vi bl.a. ønsker at tiltrække store sportsbegivenheder til kommunen. Så vi siger stort tillykke til idrætten i Slagelse og ser frem til at hjælpe med afholdelsen af landskampen.”

Ifølge Slagelse Tennisklub kan man øjne flere lignende oplevelser i Slagelse Kommune. Davis Cup-kampen er nemlig et led i en klar strategi.

”Det er en rigtig stor ære, at Davis Cup kommer forbi Slagelse. Vi har længe arbejdet mod at blive hele Danmarks tenniscentrum, og dette er et stort skridt på vejen. På sigt ønsker vi flere internationale tennisevents, og vi har da også flere spændende ting i støbeskeen,” siger næstformand i Slagelse Tennisklub, Henrik Maris.

NB: BILLETSALGET ER IKKE STARTET ENDNU.

Program:

Fredag den 30. oktober kl. 16.00: To singlematcher bedst af fem sæt.
Lørdag den 31. oktober kl. 16.00: En doublematch bedst af fem sæt.
Søndag den 1. november kl. 13.00: To singlematcher.

Kilde: Pressemeddelelse fra DTF