Altitude-bolde reducerer mexicanernes fordel af den tynde luft i 1.600 meters højde, og derfor tillægges de højere rangerede danskere gode chancer trods udebane

Helt som ventet har den danske Davis Cup holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen valgt 25-årige August Holmgren og 20-årige Elmer Møller til at spille de 2 første singler, når Danmark lørdag eftermiddag på udebane møder Mexico i World Group I Play-off.

Danmarks 2. single Elmer indleder kl. 11:00 lokal tid – svarende til kl. 18:00 dansk tid – mod Mexico’s 1. single 27-årige Ernesto Escobedo, der er no. 493 på ATP-ranglisten, hvor Elmer er no. 361.
I den næste kamp mellem August og den 18-årige mexicanske 2. single Rodrigo Pacheco Mendez er forskellen i rangering næsten 400 pladser, idet August er no. 292 og mexicaneren no. 696.

Erfaringsmæssigt er rangeringer dog ofte irrelevante, når det handler om Davis Cup, og der er al mulig grund til ikke at undervurdere den unge 2. single, der sluttede 2023 som no. 1 på ITFs juniorrangliste, hvilket bl.a. er resultatet af flere fornemme juniortitler, da han i slutningen af 2023 var finalist ved Junior Masters i Chengdu i Kina, og efterfølgende vandt han 3 junior-titler på stribe – J300 Zapopan og J500 Merida i Mexico samt J300 Bradenton i Florida.

Som det nævnes i opslaget fra Dansk Tennis Forbund (DTF) herunder, tror holdkaptajn Løchte, at Danmark har gode chancer, hvis drengene kan finde den bedste version af sig selv, og han påpeger desuden, at de i løbet af ugen har vænnet sig til forholdene i 1.600 meters højde.
De såkaldte “Altitude-bolde” bevirker desuden, at forskellen i forhold til det vante er mindre end frygtet på forhånd.

Oprindeligt havde DTF meddelt, at Løchte – udover August og Elmer – havde udtaget 26-årige Johannes Ingildsen (Joe) og 24-årige Philip Hjorth, der ikke tidligere har været udtaget.
Efterfølgende er truppen blevet suppleret med 26-årige Benjamin Hannestad (Benji), der tidligere har repræsenteret Danmark i både 2016, 2017 og 2021.

Ifølge den offentliggjorte holdopstilling efter lodtrækningsmødet fredag er Joe og Philip udtaget til doublen, men det kan dog ændres indtil en time inden doublen spilles som den første kamp søndag kl. 18:00 dansk tid.
Det fremgår ganske vist på Davis Cup hjemmesiden, at der indledes kl. 16:00GMT, men det stemmer ikke overens med tidsforskellen til Guadalajara, som er 6 timer efter GMT og dermed 7 timer efter dansk tid.

Der er ikke mulighed for at følge kampene på livestream, men der er livescore på dette link: https://live.daviscup.com/en/tie-detail.php/M-DC-2024-WG1-PO-MEX-DEN-01
Desuden kan der følges med på DTF’s hjemmeside og sociale medier.

Tilføjelse: DTF har efterfølgende fremsendt denne besked – dog med forbehold – om eventuelle muligheder for livestream:

YouTube: https://www.youtube.com/@internetvdeportess/streams
Pluto TV: https://pluto.tv/da/live-tv/63f7e3f9dff38e00082a57af/details

Resultaterne fra både Qualifiers og World Group I Play-offs opdateres i Tennisavisens resultatservice på dette link: https://www.tennisavisen.dk/uge-5-clara-suveraen-i-wta-500-kval-holger-late-entry-i-fransk-atp-250-davis-cup-mod-mexico/#DavisCup

De fleste kampe i Qualifiers bliver livestreamet på dette link: https://video.daviscup.com/en-int/page/home, men signalet blokeret i Danmark af rettighedsmæssige årsager.
Tennisavisen har været i kontakt med Discovery, da det fremgår hos Davis Cup, at Discovery/Eurosport har rettighederne i Danmark, men der vises ikke Davis Cup på hverken Discovery+ eller Eurosport.
ITF har ikke svaret på Tennisavisens spørgsmål om, hvorfor kampene er blokeret i Danmark.
Det er dog muligt at få adgang via eksempelvis en svensk VPN forbindelse.
Kampene fra Qualifiers kan endvidere følges på livestream på Oddset.

Nogle af kampene i World Group I Play-offs kan livestreames hos Bet365, der bl.a. viser disse opgør:
New Zealand vs. (9) Tyrkiet
(8) Uzbekistan vs. Polen
Irland vs. (3) Østrig
(5) Norge vs. Letland
(1) Columbia vs. Luxembourg
Grækenland vs. (6) Rumænien

Bet365 har Ernesto Escobedo som favorit mod Elmer til odds 1.61-2.20, hvorimod August har odds 1.57-2.25 mod Rodrigo Pacheco Mendez.

Forrige artikelTrænerudskiftninger kan gavne både Clara Tauson og Holger Rune
Næste artikelWTA 500 Linz: Clara Tauson mulehår fra sejr over Jelena Ostapenko. Mandag WTA 250 i Rumænien
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.