Gentofte detroniserede KB

Gårsdagens finale mellem Gentofte og KB var nok mere velspillet end spændende for Gentoftes piger satte sig hurtigt på kampen.

På førstesinglen mødte KBs Mai Grage Gentoftes Emilie Francati og den kamp styrede en storspillende Emilie fra start til slut og vandt med 6-4 og 6-1.; det skal dog retfærdighedsvis siges, at Mai Grage i en længere periode har døjet med skader og derfor ikke var i særlig god kampform.

Andensinglen var et opgør mellem KBs Julie Noe og Gentoftespilleren Maria Jespersen; begge havde dagen forinden vist stærkt spil i deres singler i semifinalen, så det var svært at kalde en favorit. Men også i denne kamp var spilleren fra Gentofte hurtig til at få overtaget i kampen og vandt forholdsvis ubesværet med 6-2 og 6-4.

Dermed 2-0 til Gentofte og maksimalt pres på KB i de næste kampe.

Her mødte KBs veteran Karina Ildor Jacobsgaard den unge Helena Francati, lillesøster til Emilie, med KBeren som favorit, men den unge Helena fik kampen ud i afgørende Match Tiebreak, hvor hun endda førte 7-2, inden Karina fik vendt skuden og endte med at sejre 7-6 5-7 og 11-9.

På fjerdesinglen spillede Frederikke Svarre, KB mod det unge stortalent fra Gentofte, Clara Tauson, og her viste den unge Clara stor styrke idet hun vandt enkelt med 6-1 og 6-3. Således førte Gentofte 3-1 efter singlerne og nu skulle KB vinde begge doubler for at holde liv i holdkampen.

KB valgte at stille med Noe/Grage mod E. Francati/Jesppersen i førstedoublen, og det blev en intens kamp som Gentofte pigerne endte med at vinde 6-4 og 6-4. Dermed vandt Gentofte holdkampen og guldet med en samlet sejr på 4-1; KB førte i den anden double, men den fik ingen indflydelse på slutresultatet.

Kampen om bronzemedaljer stod mellem Birkerød og HRT, og den vandt Birkerød klart med 4-0; kun på førstesinglen var der spænding, da Karen Barritza, Birkerød slog Paulina Milosavljevic, HRT med 6-2 4-6 og 10-5.

Stort tillykke til Gentofte med mesterskabet og til de øvrige medaljetager

Forrige artikelNordic Coaches Conference – inspiration på trænerfronten
Næste artikelLyngbys “veteraner” vandt gyserfinalen
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.