Golden Match Tiebreak afgjorde finalen

Efter at have klaret sig gennem en neglebidende spændende semifinale mod HIK, skulle Lyngby op mod Gentofte i finalen om de danske holdmesterskab. Og lad det være sagt med det samme, finalen fik en endnu mere intens afslutning.

På førstesinglen mødtes Frederik Løchte Nielsen. Lyngby landsholdskollegaen, den unge Christian Sigsgaard; en kamp som Frederik var favorit til at vinde, men Gentofte-spilleren viste at hans præstation på Davis Cup-holdet i Georgien ikke var en døgnflue og overraskede med at vinde 6-4 og 6-4. 1-0 Gentofte.

På andensinglen var Kristian Pless, Lyngby oppe mod Philip Ørnø; en kamp som Lyngby også forventede point i, men det blev et brag af en match, hvor Pless endte med at vinde i Match Tiebreak med 14-12. Matchbolde var der til begge spillere og de leverede en utrolig seværdig tiebreak. Dermed 1-1 i holdkampen.

Tredjesinglen var et opgør mellem Rasmus Nørby, Lyngby og Dragos Madaras, og her formåede Rasmus aldrig at komme ind i kampen og tabte klart med cifrene 1-6 og 2-6. Således 2-1 til Gentofte.

Fjerdesinglen var et opgør mellem to veteraner, Andreas Bang fra Lyngby og Andreas Laulund, og her var det “den gamle” fra Gentofte som tog sejren med 6-4 og 6-3, og dermed en 3–1 føring til Gentofte inden doublerne.

Første herredoublen var mellem Løcthe Nielsen/Nørby og Sigsgaard/Ørnø, og her viste Lyngby-parret ingen nåde, en klar sejr på 2x 6-3, og 3-2 i holdkampen.

Andendoublen mellem Pless/Bang og Madaras/Laulund blev en tæt affære med førstnævnte par som vinder i Match tiebreak med 10-7. Så stod der 3-3 i holdkampen og den skulle afgøres i en Golden Match Tiebreak. Her magede resultatet sig sådan at det blev Lyngbys Frederik Løchte Nielsen og Gentoftes Christian Sigsgaard, der skulle afgøre dysten. Christian havde vundet singlen de to imellem tidligere på dagen, men den rutinerede spiller fra Lyngby, endte efter en utrolig tiebreak, at hive guldet til Lyngby. Sigsgaard var oppe med 9-6 i tiebreaken men kunne ikke lukke kampen, og sluttede med at tabe 13-11. Lyngby vandt finalen med 4-3

Kampen om bronzemedaljer stod mellem HIK og Hvidovre, og den blev vundet af HIK med 4-2 efter en meget spændende dyst, hvor tre af kampene blev afgjort i Match tiebreak.

Stort tillykke til Lyngbys “veteraner” med guldmedaljerne og ligeledes tillykke til de øvrige medaljetagere.

Og så en lille appel til DTF, som er arrangør af slutspillet, lad begge semifinale-tabere få bronze, så undgår vi disse ekstremt lange finaledage som først bliver afgjort efter kl. 22 om aftenen, det er ikke rimeligt overfor hverken spillere eller publikum.

Forrige artikelSuveræne Gentofte-piger løb med guldet
Næste artikelDansk Tennis Forbunds Vision 2020
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.