Selvom Holger Rune i perioder var i teten, blev større disciplin og stabilitet hos Brandon Nakashima udslagsgivende for semifinalepladsen

Efter de 2 første runder i puljespillet ved Next Gen ATP Finals i Milano satte det spanske supertalent Carlos Alcaraz Garfia en tyk streg under, at han er i besiddelse af en disciplin og et så stabilt højt niveau, at han allerede i en alder af 18 år banker på til top 20.

Efter 3-0 sejren over Holger i den første puljekamp tirsdag, vandt Alcaraz om onsdagen igen 3-0, da han vandt 4-3(4), 4-1, 4-3(4) over 20-årige Brandon Nakshima (USA), der dagen forinden vandt 4-1, 3-4(3), 4-1, 4-0 over Juan Manuel Cerundolo (ARG).

I den sidste puljekamp mod Cerundolo fortsatte den spanske dominans, da Alcaraz vandt de 2 første sæt overbevisende 4-0, 4-1, hvorefter argentineren dog fulgte bedre med i resten af kampen, da han vandt 3. sæt 4-2 og fulgte med til 3-3 i 4. sæt, inden spanieren afgjorde kampen 4-0, 4-1, 2-4, 4-3(3).

Den danske 18-årige deltager, Holger Vitus Nødskov Rune spillede helt op til samme niveau mod Alcaraz i de 2 første sæt, da de tirsdag mødtes i den første puljekamp, men spanierens større disciplin og stabilitet blev afgørende, da Alcaraz vandt 4-3(6), 4-2, 4-0.

I den næste puljekamp onsdag spillede Holger på det samme høje niveau i de 2 første sæt, hvorefter et større koncentrationssvigt i 3 sæt betød, at kampen måtte i 4. sæt, hvor Holger – uden at nå samme højder som i starten af kampen – alligevel vandt en sikker sejr 4-1, 4-2, 1-4, 4-1.

Resultaterne fra de første runder betød, at den sidste kamp i Group A mellem Holger og Nakashima blev afgørende for, hvem der sammen med puljevinder Alcaraz går videre til fredagens semifinaler.

Holger fik en rædselsfuld start på kampen, da han med 2 dobbeltfejl til 15-40 satte sig selv under pres, men han afværgede de 2 første break-muligheder med effektive server, men med endnu en dobbeltfejl fik Nakashima foræret et break til 2-0.

De danske dobbeltfejl smittede tilsyneladende, idet Nakashima indledte sit næste serveparti med en dobbeltfejl, og efter en længere slagudveksling, hvor Holger havde overtaget og fremprovokerede en fejl, var stillingen 0-30.
Det blev derefter 0-40, da Holger stod imod presset fra Nakashima, der endte med at sende bolden for langt til 0-40, og ved 15-40 endte en lignende slagudveksling med en amerikansk forhånd i nettet, så Holger vandt sit break tilbage.

Da begge derefter holdt serv, blev sættet afgjort i tiebreak, hvor Holger både brød til 1-0 og 4-1, og da han vandt begge sine næste server, havde Holger sætbolde ved 6-1, og han vandt sættet 7-3.

Ved stillingen 1-1 i 2. sæt førte Holger 40-15 i egen serv efter en skarp cross vinder efterfulgte af en servevinder, som betød 3 muligheder for at bringe sig foran 2-1, men Holger overlod initiativet til modstandere, da han begyndte at slice boldene tilbage, så Nakashima fik overtaget, og en efterfølgende dobbeltfejl lukkede Nakashima ind i partiet, som blev afgjort med “deciding point”, hvor et lob fra Nakashima lidt heldigt landede på baglinjen, hvorefter en dansk fejl betød, at amerikaneren brød til 2-1.

I Holgers næste serveparti ved 1-3 indledte han med 2 dobbeltfejl, og momentum var helt skiftet til amerikaneren, der brød rent til 4-1.

Holger fik derefter en god start på 3. sæt, hvor Nakashima kom bagud 15-40, og selvom han reddede de 2 første break-muligheder, vandt Holger partiet efter “deciding point” til 1-0, men trods både 30-0 og 40-30 i Holger serv brød Nakashima tilbage til 1-1 efter endnu et “deciding point”.
Ved stillingen 1-2 30-15 i Holgers serveparti forsøgte Holger sig med en stopbold, men han glemte at følge med frem, og derfor nåede han for sent frem en kontra stopbold fra Nakashima til 30-30.
I den næste slagudveksling undlod Holger at tage initiativet, da han afsluttede duellen med en relativ enkel fejl fra baghånden til amerikansk break-mulighed.
Selvom Holger ved det næste point havde initiativet og havde Nakashima under pres, blev det alligevel amerikansk point, da endnu en enkel fejl – denne gang fra forhånden – endte i nettet, hvilket blev afgørende for sættet, da Nakashima med et rent serveparti vandt sættet 4-1.

Der blev dog tændt et håb om, at Holger kunne presse kampen ud i 5 sæt, da han indledte 4. sæt med at vinde sit serveparti til 1-0 og selvom Nakashima dereffter 40-15 i sit næste serveparti, betød et par sublime danske point og en amerikansk fejl, at Holger kunne bryde til 2-0.
Et par skarpe amerikanske returneringer på Holger server fremprovokerede fejl på 2. bolden til både 0-15, 0-30, og selvom Holger udlignede til 30-30, kom han igen under pres, da han blev for passiv og overlod initiativet til Nakashima, der afsluttede næste point med en baghånd longline vinder tæt på linjen, og endnu en dansk dobbeltfejl lukkede Nakashima helt tilbage i sættet.

Begge holdt derefter serv, så sættet måtte afgøres i en tiebreak, hvor det i modsætning til 1. sæt var Nakashima, der brød til både 1-0 og 4-1, og han vandt tiebreak’en så overbevisende som 7-1 og sikrede den samlede sejr 3-4(3), 4-1, 4-1, 4-3(3).

Med større disciplin og stabilitet i de afgørende situationer havde Holger haft realistiske mulighed for at vinde kampen, og derfor er det forståeligt, at han var skuffet over sin egen indsats.
Overordnet kan Holger dog tillade sig at være stolt over, at han præsterede på et højt niveau, som ikke kan efterlade tvivl om, at han i fremtiden vil være blandt de dominerende på ATP-touren og i Grand Slam turneringer.

I et opslag på Instagram erkender Holger, at der er brug for at forbedre sig på flere områder, hvilket han er motiveret til at arbejde for.

I Group B sikrede Sebatian Baez (ARG) sig en plads i semifinalen, da han i den sidste puljekamp vandt 4-3(2), 4-2, 4-2 over Hugo Gaston (FRA).

Den “Store Sebastian” er dog Sebastian Korda (USA), der gjorde rent bord i Group B, da han også vandt den sidste puljekamp 4-2, 4-3(4), 4-2 over Lorenzo Musetti (ITA)

Herunder programmet for fredagens semifinaler, der indledes kl. 1900.

 

Forrige artikelRapport fra Stockholm: Holger klar til afgørende puljefinale. Murray punkterede top 10 opgør
Næste artikelATP 250 Stockholm: Favoritdræber Tommy Paul klar til finale mod forsvarende mester
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.