Holger Rune holdt liv i muligheden for en semifinale ved Next Gen ATP Finals, da han efter endnu en kamp på højt niveau vandt 3-1 over Juan Manuel Cerundolo. Andy Murray hindrede at Jannik Sinner kan slutte året i top 10

I den første rapport fra Stockholm blev der udover Stockholm Open endvidere fokuseret på Next Gen ATP Finals i Milano, som blev fulgt på en medbragt iPad, da de to 18-årige supertalenter Carlos Alcaraz og Holger Vitus Nødskov Rune dystede i deres første puljekamp i Group A, inden Tennisavisens udsendte – efter togforsinkelser i Stockholm – nåede frem til Kungliga Tennishallen og overværede det meste af de 2 aftenkampe, hvor både Andy Murray og Taylor Fritz spillede sig videre til 1/8-finalen.

Rapport fra Stockholm: Holger på TV inden Murray fra Kungliga Tennishallen

Onsdag blev alle 1/8-finalerne afviklet med start kl. 1200, men inden afgangen fra hotellet i Handen blev TV 2 Sport X fulgt på TV-skærmen, da Holger ved Next Gen ATP Finals spillede sin 2. puljekamp, hvor han med en sejr stadig ville have mulighed for at spille sig videre til semifinalerne.

Selvom Holger især i de 2 første sæt i den første puljekamp spillede på et ekstremt højt niveau, var det ikke tilstrækkeligt mod Alcaraz, som har udviklet sig eksplosivt og allerede er tæt på top 30 på ATP-ranglisten, og på racelisten er han kun en enkelt plads fra top 20.

I den 2. puljekamp mod Juan Manuel Cerundolo (ARG), der fylder 20 på mandag, fandt Holger lignende takter frem som mod Alcaraz, og så længe Holger bevarede initiativet og koncentrationen, kunne argentineren ikke modstå det konstante pres, som Holgers højere tempo forårsagede.
Det massive overtag bevirkede, at Holger bragte sig foran 2-0 efter 4-1 og 4-2.

I 3. sæt havde Holger 3 break-muligheder for et afgørende break ved 1-1, men Cerundolo reddede sit serveparti, hvorefter Holger førte 30-0 i sit næste serveparti, hvor koncentrationen pludselig fuldkommen forsvandt, da han med 3 dobbeltfejl på stribe inviterede argentineren ind i kampen med et break, som Cerundolo fulgte op med et rent serveparti til 4-1, uden at Holger havde genfundet sit fokus.

I 4. sæt fik Holger dog igen bedre styr på spillet, selvom det ikke var helt så sprudlende som i starten af kampen.
Cerundolo fulgte med til 30-30 i Holgers første serveparti, hvorefter han selv måtte redde 2 break-muligheder, da han udlignede til 1-1, hvorimod Holger vandt sit næste serveparti rent.
Afgørelsen faldt i argentinerens næste serveparti, hvor Holger igen havde 2 break-muligheder, og efter at have udnyttet “deciding point” ved 40-40, vandt Holger igen sit serveparti rent og afgjorde kampen, som Holger derved vandt 4-1, 4-2, 1-4, 4-1.

Da 20-årige Brandon Nakashima (USA), der dagen før også havde vundet 3-1 over Cerundolo, efterfølgende blev besejret 3-0 af Carloz Alcaraz, bliver den sidste puljekamp torsdag mellem Nakashima og Holger afgørende for, hvem der sammen med Alcaraz går videre til semifinalerne.

Murray forhindrer at Sinner slutter året i top 10

Efter at have overværet Holgers kamp på hotellet gik turen med pendeltåg fra Handen til Stockholm City og videre fra Stockholm Centralen med T13 til Gärdet og ca. 800 meter til fods til Kungliga Tennishallen, hvor de 2 første 1/8-finaler på Centre Court var færdigspillet med sejre til 8. seedede Frances Tifoe (USA) 6-4, 6-4 over Pedro Martinez Portero (ESP) og 3. seedede Denis Shapovalov (CAN) 7-6(1), 6-1 over Andrea Vavassori (ITA).
På Court 1 havde 4. seedede Daniel Evans (GBR) vundet 7-6(5), 6-2 over Alejandro Davidovich Fokina (ESP)

Ved ankomsten til Centre Court var 5. seedede Taylor Harry Fritz (USA) bagud mod landsmanden Tommy Paul, der afsluttede 1. sæt med et rent parti til 6-4, og han lagde yderligere pres på sin modstander, da han i det første parti i 2. sæt brød serven til 1-0.
Ved stillingen 3-4 havde Fritz 3 muligheder for at bryde tilbage, men Paul bevarede sit forspring, og han servede sejren hjem 6-4, 6-4.

På Court 1 blev endnu en seedet spiller sendt ud i 1/8-finalen, da Botic Van De Zanschulp (NED) vandt 7-6(3), 3-6, 7-5 over 7. seedede Marton Fucsovics (HUN).

Kl. 18 fulgte onsdagens hovedret, som var opgøret mellem Andy Murray og 1. seedede Jannik Sinner (ITA), der havde fravalgt at deltage i Next Gen ATP Finals for at forsøge at slutte året i top 10 med de økonomiske bonus’er og prestige det medfører.

Da spillerne blev præsenteret forud for kampen, afslørede bifaldet fra tilskuerne, at hovedparten havde størst sympati for Murray, der ved stillingen 1-1 30-30 for alvor begejstrede publikum, da han nåede frem til en perfekt stopbold fra Sinner, som blev presset til at sende næste bold for langt.

Ved 5-5 fik Murray igen stort bifald efter en perfekt cross stopbold til 15-0, men ved 40-0 i samme parti viste publikum den rette sportsånd, da Sinner fik et endnu større og langvarigt bifald efter en sublim kontra stopbold, som dog ikke kunne forhindre, at Murray vandt partiet.

Efter et rent italiensk parti til 6-6 blev sættet afgjort i tiebreak, hvor Murray med hjælp af en italiensk dobbeltfejl ved 4-5 havde 2 sætbolde, og efter en fejl fra Sinner på den første sætbold vandt Murray 7-4.

Herunder har Tennisavisens kameramand sammenklippet nogle dueller fra slutningen af 1. sæt.

I 2. sæt ville nogle strikse kontrollanter dog ikke acceptere ophold på de positioner, som gav mulighed for en acceptabel kameravinkel, selvom det ikke var noget problem dagen før, hvor anvisninger fra officials var fulgt.
Derfor er der ingen optagelser med fuldt overblik fra fortsættelsen af kampen, men herunder bringes dog nogle detaljer og slow-gengivelser, hvor spillernes teknik kan nærstuderes.

Sinner var i problemer allerede i sit første serveparti i 2. sæt, da han måtte afværge en britisk break-mulighed, men da han kom bagud 0-40 i sit næste serveparti, formåede han kun at afværge en enkelt break-mulighed, hvorved Murray brød til 2-1, og med nød og næppe undgik Sinner endnu et break, da han afværgede 2 break-muligheder ved 2-4.

Murray holdt derefter serv til 5-3, og da Sinner servede for at blive i kampen, spillede Murray sig igen frem til en break-mulighed, der samtidig var matchbold, som efter en fejl fra Sinner afgjorde kampen, som Murray vandt 7-6(4), 6-3.

Nederlaget betyder samtidig, at Sinner slutter året lige uden for top 10, idet Felix Auger-Aliassime (CAN) overtager 10. pladsen, efter at Sinner på mandag mister 250 point for en ATP 250 titel i Sofia sidste år samt 80 point, som stammer helt tilbage fra en ATP Challenger titel i Ortisei for 2 år siden.

I onsdagens sidste kamp kunne 2. seedede Felix Auger-Aliassime derfor gå på banen i vished om, at han slutter året på den prestigefyldte 10. plads, og derved var dette særlige spændingsmoment taget ud af turneringen.

Det hindrede dog ikke, at canadieren ydede en gedigen indsats, da han vandt 6-3, 6-4 over Filip Krajinovic (SRB), der indledte med at bryde modstanderens første serveparti ved 15-40, men Auger-Aliassime brød straks tilbage og efter endnu et break til 3-1, var sættet reelt afgjort.

Krajinovic havde 2 muligheder for at bryde til 2-0 i 2. sæt, men han blev i stedet selv brudt i sit næste serveparti, og da han ikke udnyttede yderligere 2 break-muligheder i det næste canadiske serveparti, kørte canadieren sejren sikkert i hus.

Næste rapport fra Kungliga Tennishallen forventes efter fredagens semifinaler, hvor der kan forventes et opgør mellem de to canadiere Denis Shapovalov og Felix Auger-Aliassime, med mindre en af dem – eller begge – snubler i torsdagens kvartfinaler mod henholdsvis Arthur Rinderknech (FRA) og Botic Van De Zandschulp.

En semifinale mellem Andy Murray og Frances Tiafoe (USA), der i skrivende stund netop har vundet sin kvartfinale 1-6, 6-1, 6-1 over Murray’s landsmand Daniel Evans, vil uden tvivl også være en lækkerbisken for publikum, som fortsat kan se frem til attraktive kampe, selvom der har været mange afbud til turneringen, og tvekampen om top 10 er afgjort.

 

Forrige artikelTidligere pressechef ny skribent hos Tennisavisen
Næste artikelNext Gen Finals: Holger Rune fik ikke udnyttet muligheder for semifinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.