Det var de forsvarende mestre fra HRT og udfordrerne fra KB som havde sat hinanden stævne i årets finale for damehold. Rammerne for finalen var fremragende på HRTs hjemmebane i Hørsholm. Tennisanlægget har fået en flot opgradering, dels med udvidelsen af tennishallen, men også bane 1 har fået tilskuerfaciliteter, så den fungerer som en rigtig centercourt. Samtidig spillede vejret også med, for efter en nat med megen regn, så holdt det tørt fra morgenstunden, og op på formiddagen kom solen endda frem. Sport Live transmitterede kampen og både TV-seere og det talstærkt fremmødte publikum fik præsenteret en flot omgang tennis.

Indledningsvis stod KBs Rebecca Munk Mortensen for finalens største overraskelse, da hun besejrede HRTs bosniske førstesingle, Dea Herdzelas (WTA 339), klart i to sæt; et imponerende resultat af den unge KBer, som aldrig før har besejret så højt en rangeret spiller. På banen ved siden af blev tredjesinglen spillet, og her var KBs Natacha Schou tæt på at levere en tilsvarende overraskelse, da hun i en tæt kamp taber 10-7 i MTB mod HRTs svensker Jacqueline Cabaj Awad (WTA 466). 1-1 stod der nu i holdkampen.

På andensinglen stod HRTs Johanne Svendsen overfor KBs new zealandske spiller, Valentina Ivanov, og efter nederlaget på førstesinglen var det en kamp som HRT gerne skulle vinde, men KB-spilleren ville det anderledes, og med en sejr i to sæt så var KB foran 2-1 i holdkampen.

Nu var presset på de forsvarende mestre i fjerdesinglen mellem HRT-spilleren Elena Jamshidi og Sara Børkop fra KB. Det blev et yderst tæt opgør, hvor Elena kom bedst fra start og vandt første sæt, og i andet sæt havde Elena matchbold, men Sara fik drejet det rundt og vandt det andet sæt i tiebreak, og så skulle en MTB afgøre kampen, og her fik Sara overtaget til sejr på 10-6. Nu stod der 3-1 i holdkampen og doublekonstellationerne blev sat. Andendoublen blev afgørende, for her var KBerne klart bedst, og efter den sidste bold blev slået i den kamp, så kunne KB-pigerne række armene i vejret og lade sig hylde som danske holdmestre.

Bronzekampen gik lidt overraskende til Fruens Bøge som overvandt B 93 med 4-1, men alle tre kampe som gik i MTB vandt fynboerne, og så kunne holdet fra Odense få hængt medaljerne om halsen.

Foto: DTF
KBs danske mesterhold fra venstre er: Karoline Laursen, Rebecca Munk Mortensen, Valentina Ivanov, Natacha Schou, Vilma Krebs Hyllested, Zoe Du Pasquier Jensen, Sara Børkop, holdkaptajn Christian Camradt og elitetræner Oke Staats

Finalen

KB – HRT 4-1

Resultater:
1. DS: Rebecca Munk Mortensen – Dea Herdzelas 62 63
2. DS: Valentina Ivanov – Johanne Christine Svendsen 75 64
3. DS: Natacha Schou – Jacqueline Cabaj Awad 76 46 7-10
4. DS: Sara Børkop – Elena Jamshidi 57 76 10-6
1. DD: Mortensen/Schou – Herdzelas/Svendsen 26 31 afbrudt
2. DD: Ivanov/Vilma Krebs Hyllested – Awad/Mille Johanna Mørk 62 60


Bronzekamp

Fruens Bøge – B 93 4-1

Resultater:
1. DS: Anastasia Yakimova – Anna Klasen 26 64 10-3
2. DS: Cecilie Wiche – Romy Kölzer 26 16
3. DS: Sophia Izabella Ragus – Nicoli Attili Pereira 63 63
4. DS: Vanessa Timm – Victoria Ilena Andersen 62 36 10-5
1. DD: Yakimova/Wiche – Klasen/Pereira 76 36 10-8
2. DD: Ragus/Timm – Kölzer/Andersen 67 26

Forrige artikelTurneringer uge 34: Clara Tauson får ekstra chance i Cleveland som Lucky Loser mod 2. seedet
Næste artikelGolden-afgørelse sender titlen til KB
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.