Finalen hos herrerne var en gentagelse af sidste års finale, hvor KB besejrede Gentofte. Søndag stod de to hold igen overfor hinanden og endnu engang var det svært at udråbe en favorit, da de to holds opstillinger så meget lige ud.

Førstesinglen var endnu et opgør mellem de to landsholdsspillere, Elmer Møller fra KB og August Holmgren fra Gentofte. De to mødtes også i DM-finalen i Aalborg, hvor Elmer vandt. Og efter første sæt i søndagens opgør så det ud til at Elmer igen ville vinde, men August fik flot vendt kampen på hovedet i starten af andet sæt og vandt sættet ret enkelt med 6-1. En MTB afgjorde så kampen og her holdt August sit fine momentum fra andet sæt og sejrede med 10-6. 1-0 til Gentofte og et hak i tuden til KB.

Andensinglen stod mellem KBs Johannes Ingildsen og Gentoftes tyske spiller Sebastian Fanselow. Og da Johannes (Joe) dagen før ikke havde set godt ud i semifinalen, så var Gentofte-spilleren favorit. Men det var en noget forvandlet KBer, som gik på banen og det blev en tæt dyst, hvor de to spillere ofte brød hinandens servepartier; slutteligt vandt Joe kampen i to sæt, og havde dermed udlignet for KB.

Tredjesinglen mellem Carl Emil Overbeck og Christian Sigsgaard havde Gentofte som favorit, men det blev en gyser, som først blev afgjort i MTB. Her bragte Carl Emil sig på vinderkurs, da han kom foran 6-2, men så gik KBeren helt i stå og så kunne Gentofte-spilleren tage de næste otte point og sejren på 10-6. 2-1 til Gentofte.

På fjerdesinglen var KB favorit, da KBs danske indendørsmester, Anders Grinderslev, var oppe mod Gentoftes unge talent Emanuel Grau Kristensen, som med sin forhånd kan lægge et hårdt pres på modstanderen. Men den erfarne KBer formåede at stå imod og vandt til sidst også ganske enkelt i to sæt. 2-2 inden doublerne.

De to doubler blev også delt til stillingen 3-3 i holdkampen, og så skulle en Golden MTB afgøre mesterskabet. Ved en Golden MTB afgørelse indleverer de to hold en ny holdopstilling, hvor alle spillere som er på det oprindelige holdkort kan anvendes. KB satte Eric Vanshelboim i opstillingen, hvilket indebar at Elmer Møller rykkede ned på andensinglen, og det var den ene af de to kampe som KB til sidst havde mulighed for at vælge, og den valgte man. KBs Elmer Møller og Gentoftes Sebastian Fanselow fik til opgave at spille den afgørende MTB, og efter en tæt start så trak Elmer fra, og kunne sikre KB guldet med en sejr på 10-5.

Bronzekampen vandt Give over B 93 i en yderst tæt affære, hvor Give sikrer sig bronzemedaljerne i en Golden MTB.

Finale

KB – Gentofte 4-3

Resultater
1. HS: Elmer Møller – August Holmgren 62 16 6-10
2. HS: Johannes Ingildsen – Sebastian Fanselow 75 64
3. HS: Carl Emil Overbeck – Christian Sigsgaard 75 36 6-10
4. HS: Anders Grinderslev – Emanuel Grau Kristensen 62 63
1. HD: Møller/Grinderslev – Holmgren/Fanselow 36 57
2. HD: Ingildsen/Overbeck – Sigsgaard/Philip Ørnø 62 36 10-5
Golden: 2. HS: Elmer Møller – Sebastian Fanselow 10-5

Foto: DTF
Fra venstre ses Ander Grinderslev, Philip Hjorth, Elmer Møller, Cornelius Shalmi, Eric Vanshelboim, Carl Emil Overbeck, holdkaptajn Peter Bastiansen, Johannes Ingildsen (bag trofæ), Viktor Ildor Lyngbæk (holdmaskot), Jonas Zacho Larsen, Benjamin Hannestad og cheftræner Jacob Holst.

Bronzekamp

Give – B 93 4-3

Resultater:
1. HS: Michel Dornbusch – Yanais Yanais Laurent 61 64
2. HS: Florian Barth – Henrik Heise Korsgaard 26 46
3. HS: Leo Kim Schörner – Sebastian Grundtvig 75 63
4. HS: Fynn Lohse – Nikolaj Katic 62 76
1. HD: Dornbusch/Barth – Laurent/Korsgaard 06 16
2. HD: Schörner/Lohse – Grundtvig/Kasper Elsvad 57 46
Golden: 2. HD: Schörner/Barth – Grundtvig/Kasper Elsvad 10-2

Forrige artikelKB detroniserede HRT
Næste artikelGalleri: 120 billeder fra DH Medaljespillet Ude 2023
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.