Efter eksit i singlen i kvartfinalen i Grade 5 turneringen i De Forenede Aabiske Emirater, spillede Clara Tauson fredag finale i double.

Clara og hendes engelske makker Olivia Elliot mødte den svensk/tyrkiske konstellation Melis Yasar/Ebru Yazgan. Det var 1. seed mod 2. seed.

Kampen blev afgjort i tredje sæts tiebreak 10/8. Desværre var det ikke i dansk/engelsk favør. Første sæt gav ellers en forventning om dansk sejr. Clara og Elliot tog sættet 6/1. Men i andet sæt flyttede dominansen over på den anden side af nettet, og Yasar og Yazgan tog sættet 6/2. Og med 10/8 i tredje sæts tiebreak var det de to Yér der endte øverst på sejrsskamlen.

I singleturneringen blev det til et lidt overraskende nederlag i kvartfinalen til 5. seed rumænske Carmen Manu (6/4 4/6 0/6). Som topseed var der rimelig dansk forventning om mindst en finaleplads. Men Clara Tauson er en af de unge stjerneskud, der bliver holdt øje med. Og modstanderne og ikke mindst deres coaches forbereder sig specifikt på Clara Tauson, lægger taktikken, strategien, møder med en B-plan, hvis ikke A-planen fungerer. Og det fungerede for rumæneren i kvartfinalen.

Mille Elsborg var også at finde på deltagerlisten i Furaijah Junior Cup. Hun lagde stærkt ud i kvalifikationen med svidende 6/0 6/0 over Una Hadzovic (Serbien). Men i kval-finalen blev det til nederlag til ukrainske Dasha Lopatetskaya (1/6 1/6).

Forrige artikelCollege Tennis: Torpegaard buldrer videre i single
Næste artikelITF Oslo: Hollands sejr i double-finale mod Karen og slovakisk makker
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.