Mikael Torpegaard kom problemfrit videre til semifinalen. Christian Sigsgaard er i kvartfinalen i Consolation. Joe Ingildsen og Alfredo Perez havde matchbold i doublen

Mikael Torpegaard spillede sig sikkert videre til kvartfinalen ved National Indoor Intercollegiate Championships, da han i 2. runde mødte JC Argone (UVA), som kun var i stand til at holde trit med den 1. seedede dansker indtil stillingen 2-2 i 1. sæt.

Derefter kom Argone bagud 0-40 i sit serveparti og på den 2. mulighed var break til 3-2 en realitet, og derefter holdt Torpegaard sikkert serv til både 4-2 og 5-3, og med endnu et break sikrede han sig 1. sæt 6-3.

2. sæt blev en ensidig affære, efter at Torpegaard ved hjælp af en netruller brød til 2-0, og herefter så han sig ikke tilbage, og han vandt en stensikker sejr på 6-3, 6-0.

Torpegaards modstander i kvartfinalen Gage Brymer (UCL) havde væsentlig større problemer i 1/8-finalen, hvor han måtte bruge 3 sæt, inden han havde besejret Jose Salazar (ARK) 6-3, 2-6, 6-3.

Kvartfinalen blev afviklet samme dag, og begge indledte med at bryde modstanderens serv.
Brymer blev også brudt til 1-2, selvom han fik udlignet fra 0-40, men Torpegaard vandt derefter pointet på en noAD.

Torpegaard vandt også sit eget efterfølgende serveparti efter noAD til 3-1.
I Brymers næste parti kom han på 30-15 på en net-serv, som på grund af noLet reglen blev til et es, men Torpegaard fik kort efter en fordel efter en netruller den modsatte vej, og på en fejl fra Brymer blev det til endnu et break til dansk 4-1 føring.
Torpegaard bevarede grebet på modstanderen og sikrede sig sættet 6-1.

I 2. sæt var Torpegaard nede 30-40 i egen serv, men med et es og en fremprovokeret fejl ved noAD holdt han alligevel serv til 1-0.
Torpegaard brød derefter til 2-0 på en dobbeltfejl fra modstanderen ved noAD efter voldsomme protester fra Brymer, som mente at han havde servet et es på 2-serven.
Danskeren holdt derefter serv til 3-0 og var atter på sejrskurs.

Brymer reducerede med et blankt parti til 1-3. Torpegaard kom bagud 15-30, da han ikke var omhyggelig nok med et vinderoplæg på en kort bold, og en dobbeltfejl gav Brymer break-mulighed, som dog blev afværget, og Torpegaard reddede alligevel partiet til 4-1 ved noAD.

Herefter holdt begge serv til dansk føring 5-2, og Brymer var godt på vej til at bevare et spinkelt håb om at forlænge kampen, da han førte 40-0 i sin næste serv, men Torpegaard vandt de næste 4 bolde og sikrede sig sejren 6-1, 6-2 efter en solid indsats, hvor Brymer ikke formåede at udnytte de chancer, han trods alt havde i kampen.

Torpegaard er dermed videre til semifinalen, hvor han lørdag møder 4. seedede Nuno Borges (MST), der i sin kvartfinale vandt 7-5, 6-1 over Skander Mansouri (WF).

De 2 øvrige semifinalister er i skrivende stund endnu ikke fundet.
Kvartfinalen mellem Petros Chrysochos (WF) og Michael Redlicki (ARK) er på vej i 3. sæt efter 6-0, 1-6, og i den sidste kvartfinale har Chris Eubanks (GT) netop vundet 1. sæt 7-5 over Wayne Montgomery (UGA).

Tilføjelse: Chris Eubanks vandt over Wayne Montgomery 7-5, 6-3, og Redlicki vandt 3. sæt 7-5. Dermed bliver det Eubanks og Redlicki, som mødes i den anden semifinale.

Christian Sigsgaard til kvartfinale i Consolation

I Consolation-rækken mødte Christian Sigsgaard venstrehånds-spilleren Ryan Peniston (MEM), som havde tabt 1-6, 6-7(4) til JC Argone i 1. runde.

Sigsgaard vandt sikkert 6-1 i 1. sæt, og han fik også hurtigt et break i 2. sæt, men ved 2-3 fik modstanderen en god chance for at få udlignet, da han havde 0-40 i danskerens serv.
Sigsgaard skærpede dog koncentrationen og vandt 4 bolde i træk, og efter noAD holdt han fast i føringen til 4-2.

Ved 4-3 kom Sigsgaard igen bagud 0-40 i egen serv, og denne gang bevirkede en dobbeltfejl ved 15-40, at Peniston fik udlignet til 4-4, og han bragte sig desuden foran 5-4 med et blankt parti i en periode af kampen, hvor danskeren tilsyneladende havde mistet en smule fokus.
Det fik han dog rettet op på i sit næste serveparti, hvor han fik udlignet til 5-5.

Peniston indledte derefter med en dobbeltfejl, og yderligere 2 dobbeltfejl lidt senere gav mulighed for et break, hvilket blev udnyttet til dansk føring 5-4 og mulighed for at serve kampen hjem.

Et serve-es gav føring 30-0, men en dobbeltfejl betød udligning til 30-30, hvorefter Sigsgaard med en slagflugtning skaffede matchbold, som blev udnyttet med et longline passerslag fra forhånden til dansk sejr 6-1, 7-5.

Dermed er Sigsgaard klar til kvartfinalen, hvor han møder Johannes Ingildsens double-makker Alfredo Perez, der i 1. runde af Consolation vandt 6-2, 7-6(10) over Jakob Amilon (NLV).
Kampen er programsat til lørdag, hvor der desuden spilles semifinaler i Consolation, men Sigsgaard må efterhånden have vænnet sig til at spille 2 kampe samme dag.

Da der spilles med noAD ved 40-40, bliver kampene sjældent så lange, at det behøver at være det helt store handicap, og det er jo ens vilkår for alle deltagerne.

Sigsgaards team-kammerat Yuya Ito er ligeledes videre i Consolation-rækken efter sejr over Ronnie Schneider (UNC) 7-6(7), 1-6, 6-3.

Matchbold til Joe Ingildsen og Alfredo Perez i double

Tennisavisen har tidligere fortalt, at Johannes Ingildsen (Joe) og hans team-kammerat Alfredo Perez fra Florida havde kvalificeret sig til at deltage i double-rækken, hvor de var oversidder i 1. runde. Det fremgik desuden, at deres 2. runde kamp mod Arthur Rinderknech og Max Lunkin fra Texas A & M skulle spilles fredag. Imidlertid blev kampen faktisk spillet torsdag aften, og Tennisavisen har fået underretning om, at de spillede en rigtig god kamp, som de var meget tæt på at vinde, idet de havde matchbold i 2. sæt, hvor de desuden vist nok ikke var for heldig med en dommerkendelse. Det endte dog med, at de tabte kampen 6-4, 5-7, [7-10]. Joe havde denne forståelige kommentar til Tennisavisen dagen efter “Ja det var tungt. Vi havde kampen i begge hænder men fik ikke de afgørende point i slutningen af andet sæt”.

Gustav Hansson “Miss’ede” kvartfinale

Der var også 2 svenske deltagere med i turneringen, og det kunne være blevet til rent svensk møde i 2. runde, hvis det var lykkedes for Andre Goransson (California) at besejre 7. seedede Michael Redlicki (Arkansas), hvilket var indenfor mulighedernes grænse, da svenskeren havde vundet 1. sæt i tiebreak, og han fik også chancen i endnu en tiebreak i 2. sæt, men kampen endte med sejr til Redlicki 6-7(5), 7-6(1), 6-3.

I 2. runde ventede endnu en svensker, idet Gustav Hansson fra Ole Miss var videre efter sejr på 6-4, 7-6(3) i 1. runde over Shawn Hadavi (Columbia).
Redlicki afviste også den anden svensker, idet han med cifrene 7-6(8), 6-4 er videre til kvartfinalen.

Goransson er stadig med i Consolation, hvor han i 1. runde gjorde Hansson kunsten efter, da han vandt 6-2, 6-3 over Shawn Hadavi.

Forrige artikelATP Paris Masters: Ingen slår Marin Cilic 15 gange i træk
Næste artikelITF junior Fujairah: Clara Tauson i finalen i double