Alle 3 tilbageværende danske deltagere i kvartfinalerne spillede sig videre til semifinalerne med overbevisende sejre i 2 sæt.

Som 1. seedet er der helt naturligt store forventninger til, at man klarer sig rimelig sikkert videre fra de indledende runder.
Sådanne forventninger har Johannes Ingildsen formentlig mærket, da han i både 1. og 2. runde ved Grade 4 ITF juniorturneringen Copenhagen Winter Cup måtte ud i 3 sæt, inden han var klar til næste runde.

I begge de 2 første runder fungerede spillet ikke optimalt for Joe, men han har dog gennem deltagelse i mange turneringer fået opbygget så meget rutine og selvtillid, at han alligevel var i stand til at trække sejrene i land.

I torsdagens kvartfinale fik Joe omsider løsnet op for sit spil, og Tennisavisen modtog denne kommentar, som blev efterfulgt af en smiley 🙂

[quote_box_center]”Spillede ikke optimalt i de første 2 runder. Var en klart bedre præstation i dag”[/quote_box_center]

Konsekvensen af det forbedrede spil resulterede i en overbevisende sejr 6-2, 6-1 til Joe, der er no. 180 på ranglisten, over (724) Carles Sarrio Tamarit (ESP), der var utrolig defensiv, hvilket gav Joe mulighed for at styre spillet, hvilket han ifølge træner Rune Thomsen gjorde godt, men han forudser en svær kamp i semifinalen, men han har også et godt råd til Joe.

[quote_box_center]”Næste runde bliver svær, modstanderen er meget komplet, og Johannes skal forsøge at spille kontra.”[/quote_box_center]

2. seedede Christian Sigsgaard tog endnu et sikkert skridt i bestræbelserne på at genvinde titlen, da han for 3. kamp i træk vandt en sikker sejr i 2 sæt. I kvartfinalen vandt Christian 6-1, 6-3 over 6. seedede (364) Patrick Kaukovalta (FIN).

Tennisspilleren Christian Sigsgaard
www.sportsfotograf.com

Begge semifinaler spilles fredag kl. 0900.
Joe spiller på Court 4 mod (225) Aaro Pollanen (FIN), som vandt 6-1, 6-2 over (714) Johannes Helgo (NOR).

Christians modstander er 5. seedede (334) Emil Ruusuvuori (FIN), der vandt 6-4, 6-4 over 3. seedede (200) Alexander Lebedev (USA).

Olga Helmi indfriede sit løfte til Tennisavisen

Efter sejren i 2. runde onsdag, hvor Olga Helmi vendte 0-6 i 1. sæt til sejr med 6-3 i de 2 efterfølgende, meddelte Olga i en optimistisk kommentar næste dag til Tennisavisen

[quote_box_center]”Jeg vinder også i dag”[/quote_box_center]

I betragtning af at modstanderen var (658) Viktoria Morvayova (SVK), som både er seedet 6 og mere end 100 pladser højere rangeret end Olga, der er no. 766, var det en temmelig optimistisk melding, men Olga havde fuld dækning for påstanden, idet hun vandt 7-6(3), 6-2.

Olga var helt tilfreds med sin indsats, da Tennisavisen modtog denne kommentar

[quote_box_center]”Jeg gik på banen og var klar fra starten, havde en god attitude under hele kampen, og fightede på hvert point. Jeg synes selv jeg spillede op til mit aller bedste i dag. Glæder mig til at spille semi i morgen.”[/quote_box_center]

Tennisspilleren Olga Helmi
www.sportsfotograf.com

Modstanderen i semifinalen fredag bliver 2. seedede (482) Anastasia Kulikova (RUS), der ligesom Olga er 14 år. Kulikova vandt i kvartfinalen 6-1, 6-2 over (812) Ali Collins (GBR).

Olgas forventninger inden semifinalen fremgår af denne kommentar

[quote_box_center]”jeg vinder også imorgen Ole”[/quote_box_center]

efterfulgt af 3 “grinende” og 2 “almindelige” smileys.

I den anden semifinale mødes (742) Sandra Ortevall (SWE) og (862) Francesca Jones (GBR) kl. 0900 på Court 3.

Tak til KJ Selekta for ovenstående 3 dugfriske billeder fra dagens kampe

August Holmgren spiller finale i double

I Boys double har August Holmgren og hans makker Kristjan Tamm (EST) som 4. seedede kvalificeret sig til finalen, da de torsdag vandt over 2. seedede Emil Ruusuvuori (FIN)/Alexey Zakharov (RUS), der i 2. runde havde sendt Philip Hjorth og hans britiske makker Ben Draper ud.

I finalen møder de 3. seedede Tomas Vaise/Lukas Zvikas (LTU), som først slog Sebastian Grundtvig og hans ukrainske makker Eric Vanshelboim (UKR) ud 6-2, 7-5, og derefter Julius Gormsen/Johannes Ingildsen 6-4, 6-0 samt i semifinalen 1. seedede Christian Sigsgaard og hans makker Alexander Lebedev (USA) 6-4, 6-4.

Finalen spilles fredag kl. 1000 på Court 6.

 

Tennisspilleren August Holmgren
Foto: Sportsfotograf.com.
Forrige artikelITF Tyrkiet: Mohamed Shabib pressede 8. seedet japaner ud i 3 sæt
Næste artikelWTA: Diamond Games – tysk op- og nedtur
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.