De havde sådan glædet sig i Tel Aviv, Israel. Fra den 15/9 2014 og ugen frem skulle de spille ATP Tennis, Negev Israel Open

De havde sådan glædet sig i Tel Aviv, Israel. Fra den 15/9 2014 og ugen frem skulle de spille ATP tennis. Det var ikke sket siden 1996. Op til den tid havde Israel en stor ATP event i ca. 20 år. Det var samtidig med Amos Mansdorfs storhedstid. Han er stadig den bedste israelske herrespiller nogensinde og mens den daværende turnering blev spillet nåede Mansdorf finalen 5 gange og vandt turneringen i 1987 da han slog Brad Gilbert, USA i finalen.

Men drømmene vedblev at blive drømme da ATP d. 4/8 i år meddelte at turneringen måtte aflyses.

Men drømmene vedblev at blive drømme da ATP d. 4/8 i år meddelte at turneringen måtte aflyses. På grund af den meget voldsomme Gaza konflikt mente ATP ikke at de kunne garantere for sikkerheden hos spillere og officials. Chris Kermode, ATP’s formand mente, meget godt begrundet, at spillernes, fansenes og dem der skulle organisere turneringen, ville være i fare hvis man gennemførte turneringen. Og folks sikkerhed er førstepriortet hos ATP, forklarede Kermode. Der er intet at tilføje til beslutningen som var den eneste mulige.

Når sport og politik blandes sammen er det pr. definition de forkerte der taber ved det.

Alligevel kan man godt ærgre sig. Når sport og politik blandes sammen går det altid galt og det er pr. definition de forkerte der taber ved det. De to bedste israelske spillere lige nu, Dudi Sela (billedet) og Jonathan Ehrlich mærkede tydeligt effekterne af den skræmmende konflikt. De er begge bosiddende i Tel Aviv området. Dudi Sela fortalte i August til Washington Post at “det ikke er let at skulle løbe ned i et beskyttelsesrum med en helt nyfødt baby.” Derfor forlod hans telefon ham ikke mens konflikten stod på. Han ville være sikker på at vide hvad der foregik der hjemme.

Også Jonathan Ehrlich har måttet kæmpe med at bevare fokus under konflikten. Han fortæller til Washington Post: “Du er online hele dagen for at vide hvad der foregår, særlig i starten fordi man ikke rigtig vidste hvad der foregik.  Nu ved vi mere eller mindre hvad der foregår, men den første uge vidste du aldrig hvad der foregik. Der kom så mange raketter ind. Selv for Tel Aviv var det voldsomt.”

Nu må de to spillere der virkelig havde glædet sig til ATP turneringen i Tel Aviv også fordøje meddelelsen om at turneringen er aflyst.  Al den uro der har været har desværre i en vis grad påvirket deres spil. De har helt forståeligt været lidt fraværende.

Taberne er i første række de forfærdelige tab der har været på begge sider, især de palæstinensiske civile tab. De næste tabere er alle dem der har mistet deres kære. Dernæst har mange miste deres hjem. Men endelig har man i den lettere ende også tabere blandt sportsfolk, i det her tilfælde tennisspillere der havde glæde sig til at spille i Tel Aviv.

Forrige artikelITF Luzern Junior: Kvartfinale i double blev endestation for August Holmgren
Næste artikelNy teknologi fra Babolat: Chip lagrer dine tennisslag
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.