Stimen på 7 nederlag i træk blev omsider brudt, da Holger Rune for tredje gang vandt over Benoit Paire

Siden sejren 30. maj over Stefanos Tsitsipas ved French Open har 19-årige Holger Vitus Rune langt fra spillet op til sit bedste, hvilket har resulteret i 7 nederlag i træk, hvilket uden tvivl har påvirket selvtilliden i negativ retning.

Sejre giver som bekendt selvtillid – også selvom spillet måske ikke altid er det allerbedste – hvorimod nederlag ofte er selvforstærkende og påvirker præstationen i de næste kampe negativt.

Onsdag fik Hoger omsider brudt den lange stime af nederlag, da han vandt 6-3, 6-2 over no. 94 Benoit Paire (FRA), som Holger tidligere har vundet over i begge deres tidligere opgør.
Franskmanden har i længere tid haft svært ved at finde motivationen i perioden med coronarestriktioner uden tilskuere, men i 1. runde ved ATP 500 Citi Open i Washington brød han dog en stime med 7 nederlag, da han vandt 7-5, 6-4 over no. 88 Peter Gojowczyk (GER).

I Paire’s serveparti ved 1-2 fik Holger kampens første break-mulighed efter en fransk dobbeltfejl til 30-40, og da Paire fulgte den næste serv frem til nettet, fik han på Holgers returnering serveret et smash-oplæg, som i bedste basket-stil blev hamret i nettet, så Holger kunne bryde serven til 3-1.

Franskmanden fik dog en enkelt mulighed for at bryde tilbage i det næste parti, da Holger ved et netfremstød blev passeret med en forhånd, der blev følt på tværs lavt over nettet, men en servevinder afværgede muligheden, hvorefter Holger sikrede partiet, og han afgav blot et enkelt point i de næste 2 servepartier, hvorved han vandt sættet 6-3.

I 2. sæt havde Paire igen en enkelt break-mulighed, da Holger ved 0-1 kom bagud 30-40 efter en fremprovokeret fejl på en dyb returnering af 2. serven, men franskmanden forivrede sig og returnerede 2. serven en anelse for langt, hvorefter Holger udlignede til 1-1.

I stedet fik Holger selv muligheden for et tidligt break, da Holger fik lidt hjælp af netkanten, så Paire missede en flugtning.
Muligheden blev afværget med et fransk es, men en dobbeltfejl gav Holger en ny break-mulighed, som også blev afværget, hvorefter en dyb returnering på næste 2. serv fremtvang endnu en dansk break-mulighed, som blev udnyttet, da Paire sendte 2. bolden bag 2. serven i nettet, og efter et rent dansk serveparti førte Holger 3-1.

Kampen blev reelt afgjort, da Holger ved 4-2 sendte en bold i fødderne på Paire, der blev presset til at servere et vinderoplæg til 15-40, og efter en fransk fejl sikrede Holger sig et dobbelt break til 5-2 med mulighed for at serve kampen hjem.

Imidlertid fik Holger tilsyneladende “lukke-nerver”, som uden tvivl hænger sammen med de hyppige nederlag, og Paire fik break-muligheder efter en fejl til 15-40, men Holger afværgede begge, hvorefter han skulle bruge 5 matchbolde, inden han omsider fik lukket kampen til 6-3, 6-2.

Paire takkede for kampen ved på utraditionel vis at forære Holger hans kamptrøje, som først blev revet totalt i stykker, men han endte dog med at forære den til en tilskuer.

Bortset fra lidt usikkerhed, da kampen skulle serves i hus, leverede Holger en disciplineret indsat uden dog at ramme sit topniveau, hvilket heller ikke var nødvendigt mod Paire, der var meget svingende.

Alligevel kan sejren vise sig at være få stor betydning for Holgers selvtillid, som kan bidrage til, at Holger igen præsterer på et højere og mere stabilt niveau.

I nedenstående tweet mindes om, at turneringen sidste år blev vundet af den yngste deltager, som dengang var 19-årige Jannik Sinner, og det fremhæves, at dette års yngste deltager – 19-årige Holger -gjorde et stærkt indtryk.

Det var forventet, at Holger i 1/8-finalen ville møde 23-årige Denis Shapovalov (CAN), som Holger til de flestes overraskelse sendte ud i 1. runde ved French Open med en suveræn 3-0 sejr, men canadieren må vente med et revancheopgør, idet han blev sendt ud med cifrene 6-2, 6-7(5), 6-3 af den ligeledes 23-årige Jeffrey John Wolf (USA), der har fået wildcard.

Amerikaneren, der tidligere har spillet for Ohio State University sammen med Mikael Torpegaard, imponerede med både tempo og stabilitet, og selvom Wolf fortsat er lige udenfor top 100 ser bookmakerne kampen som nogenlunde fifty-fifty, men hvis Holger som følge af større selvtillid efter sejren over Paire kan løfte sit niveau yderligere, er muligheden for yderligere avancement i turneringen en nærliggende mulighed.

Med en sejr vil Holger formentlig på den næste rangliste være i top 25, som er det erklærede mål for sæsonen.

De 2 øvrige nordiske deltagere i turneringen er ligeledes kommet godt fra start, idet både Finlands bedste, no. 42 Emil Ruusuvuori og Sveriges no. 108 Mikael Ymer er fremme i 1/8-finalen, hvor de i skrivende stund netop er startet på 3. sæt i en dyst om en plads i kvartfinalen.

Ruusuvuori vandt i 1. runde 1-6, 6-4, 6-4 over no. 51 Mackenzie McDonald (USA), hvilket ikke kan betegnes som nogen overraskelse, men det var mere uventet, at han i 2. runde sendte 2. seedede no. 11 Hubert Hurkacz (POL) ud.

Det var ligeledes uventet, at Mikael Ymer i 1. runde vandt 7-6(8), 4-6, 6-1 over Andy Murray og derefter 6-4, 3-6, 6-4 over no. 37 Aslan Karatsev, der for et halv år siden var no. 14.

 

Forrige artikelCity Open Washington: Tausons manglende kampform afgørende mod Petkovic
Næste artikelDH: Topopgør i Odense
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.