Holger Rune fortsatte trods fremgang i spil og attitude stimen af nederlag i Stockholm. Boris Becker bliver foreløbig resten af sæsonen ansat som "Super Coach", der vil finde den bedste udgave af Holger

I optakten til ATP 250 Nordic Open i Stockholm blev antydet, at turneringen kunne blive et vendepunkt for 20-årige Holger Vitus Nødskov Rune, hvis han kunne udnytte en gunstig lodtrækning og få nogle sejre, som kunne bidrage til at genvinde den selvtillid, der tydeligt har været fraværende i en længere periode.

Det blev dog samtidig påpeget, at der var risiko for et nyt skuffende nederlag, hvis Holger ikke fandt nye takter mod 24-årige no. 53 Miomir Kecmanovic (SRB), der mandag vandt 6-4, 6-2 over no. 395 Karl Friberg (SWE).

Turneringer uge 42: Nordic Open kan blive vendepunkt for Holger Rune

Sammenlignet med den seneste kamp, hvor Holger efter en tandløs indsats nærmest blev ydmyget 6-0, 6-2 mod Brandon Nakashima (USA) i 1. runde ved ATP 1000 Rolex Shanghai Masters, udstrålede Holger væsentlig større motivation og kampvilje i Stockholm mod Kecmanovic, der dog efter en bundsolid indsats vandt opgøret 7-6(3), 6-2.

Holger viste glimtvis spil af høj klasse, men den manglende kampform sammenholdt med tydelig mangel på selvtillid medførte, at fejlprocenten fortsat er for stor, hvilket der sjældent er råd til mod en spiller af serberens kaliber.

Holger var meget offensivt indstillet, hvilket også er hans naturlige spillestil, men lidt for ofte blev spillet overforceret med fremstød til nettet i situationer, hvor Kecmanovic ikke blev presset tilstrækkeligt, og i flere tilfælde blev Holger i stedet passeret eller selv presset til fejl af velplacerede bolde i fødderne.
Derved blev Kecmanovic aldrig for alvor presset i egne servepartier i 1. sæt, hvorimod Holger ved stillingen 2-2 var nede med 4 break-muligheder, som han dog primært på grund af en velfungerende serv afværgede.

I de øvrige servepartier var Holger dog ikke i problemer, og derfor blev 1. sæt afgjort i tiebreak, hvor Holger efter et minibreak fra start kom bagud 0-3 og efter endnu et minibreak vandt serberen fiebreak’en 7-3.

Fra starten af 2. sæt fik Holger dog omsider muligheder i serberens første serveparti, hvor han spillede sig frem til 3 break-muligheder, og derved brød han sin modstander til 1-0, men Kecmanovic brød straks tilbage, da førsteserven svigtede og flere dueller fortsat endte med danske fejl.
Trods fortsat flere danske fejl, fik Holger derefter alligevel en ny brek-mulighed, som dog ikke blev udnyttet.

I stedet blev Holger brudt til 2-4 ved 15-40, og efter et rent serbisk serveparti til 5-2, blev Holger brudt igen på den første matchbold, som sikrede serbisk sejr 7-6(3), 6-2.

Nordic Open kan dog stadig blive indledningen på et vendepunkt, da Holger i højere grad end længe begyndte at finde sit spil, og han udtrykker selv – i ovenstående opslag på Instagram – større selvsikkerhed og tro på, at han kan foretage justeringer og få en god afslutning på året.

I disse bestræbelser har Holger søgt inspiration hos den tidligere flerdobbelte Grand Slam vinder Boris Becker, der efter turneringen i Shanghai  har fungeret som træner for Holger i Monaco i en periode, hvor Lars Christensen af private årsager befandt sig i Danmark.

Efterfølgende er der indgået en aftale om, at Becker ved de kommende turneringer ved ATP 500 Swiss Open i Basel og ATP 1000 Rolex Paris Masters samt ved ATP Finals i Torino, hvis Holger kvalificerer sig dertil.

Becker betegner Holger som en diamant, der trænger til polering, og han kan godt lide Holgers følelsesmæssige udbrud, som han tidligere havde oplevet som coach for Novak Djokovic, der nogle gange heller ikke altid helt var sig selv på banen.
Han betragter Holger som en af de bedste unge spillere i Verden, og det er hans ambition at finde den bedste Holger Rune

Ansættelsen af Becker har skabt tvivl om Lars Christensens fremtidige rolle, og derfor blev Aneke Rune spurgt, om der reelt er tale om en fyring af Lars, der til manges overraskelse ikke var med i Stockholm, hvor den fysiske træner Lapo Becherini og Aneke Rune var tilstede i spillerboksen.

Ifølge svaret til Tennisavisen træner Holger igen med Lars i “preseason”, og Aneke Rune tilføjede:
Boris træder ind som det man kalder super coach for Holger. Der vil stadig være den faste træner tilknyttet til at træne udenfor turneringer og til alle de store turneringer, masters 1000 og grand slams, der spænder over flere uger“.

Lars Christensen har dog ifølge Aneke Rune også valgt at blive i Danmark under både turneringerne i Basel og Paris.

Efter sæsonen foretages evaluering, inden der tages stilling til, om aftalen med Boris Becker forsætter i 2024.
I så fald er det tvivlsom, at Becker kan være med Holger ved Wimbledon, da han efter afsoningen af sin fængselsstraf ikke må rejse ind i England, medmindre den beslutning bliver ændret, ligesom det var tilfældet for russiske spillere, der var udelukket i 2022 men fik lov til at deltage i 2023.

Nederlag til de nærmeste forfølgere på racelisten

Trods blot en enkelt sejr siden Wimbledon er Holger fortsat på racelistens 8. plads, som giver adgang til ATP Finals i Torino, idet de 2 nærmeste forfølgere Taylor Fritz og Casper Ruud på grund af nederlag i 2. runde i Tokyo – til henholdsvis 20-årige Shintaro Mochizuki (JPN) og Marcos Giron (USA) – kun optjente 45 point for sejren i 1. runde.

Derved er Holger 145 point foran racelistens no. 9 Taylor Fritz og 295 point foran no. 10 Casper Ruud, og han bevarer forspringet på 335 point til no. 11 Hubert Hurkacz (POL), der efter finalesejren over Andrey Rublev i Shanghai blev sendt ud i 1. runde i Tokyo af Zhizhen Zhang (CHN), der vandt 3-6, 6-4, 7-6(4).

Da både no. 12 Tommy Paul (USA) og no. 13 Alex de Minaur blev besejret i kvartfinalen i Tokyo af henholdsvis Ben Shelton (USA) og Aslan Karatsev, er afstanden til 12-13. pladsen henholdsvis 515 og 550 point, og afstanden til de næste forfølgere er mindst 900 point.

Alle de nævnte spillere kan stadig med en god slutspurt i næste uges ATP 500 turneringer i Basel og Wien samt ugen efter ved ATP 1000 i Paris overhale Holger, og både Holger og forfølgerne har i ugen mellem Paris og ATP Finals tilmeldt sig ATP 250 i Sofia eller Metz, men hvis ATP Finals eller en af de 2 reservepladser til den tid enten er sikret eller er udenfor rækkevidde, vil flere af spillerne uden tvivl melde fra til disse turneringer.

 

Forrige artikelDe 6 største kvindelige tennisspillere
Næste artikelTurneringer uge 43: Ny chance til Holger Rune mod Kecmanovic i Basel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.