Tennis har gennem årtier set utroligt talentfulde kvinder konkurrere på højeste niveau. Mens herretennis får mere opmærksomhed og flere seere, har kvindetennis budt fans på legendariske rivaliseringer og dygtige slag.

Fra de tidlige pionerer, der brød barrierer, til de moderne dominerende mestre, er der visse spillere, der skiller sig ud som de største, der nogensinde har spillet tennis. Nedenfor er listet de 6 største kvindelige tennisspillere, der nogensinde har været på banen.

1. Martina Navratilova

Martina Navratilova dominerede kvindetennis fra slutningen af 1970’erne til 1990’erne og vandt 18 Grand Slam-titler i single. Hendes spil over hele banen og uovertrufne atletik overvældede modstanderne i over to årtier. Navratilova kombinerede finesse med kraft og udnyttede begge sider af banen. Hun bragte en intensitet og konkurrencemæssig ild, der sjældent var set før. Ved at genopfinde sin kost, træning og tankegang fortsatte Navratilova med at løfte sit niveau, selv da hun var i 30’erne. Hun beviste, at med dedikation og talent var alder ingen hindring. Navratilova styrkede kvindetennis’ omdømme i sin tid, ligesom online casinospil som NetBet er populære i dag.

2. Steffi Graf

Steffi Graf voksede op i et atletisk hjem og udviklede sig til den mest afbalancerede spiller nogensinde. Hun bevægede sig ubesværet rundt på banen og slog til bolden med præcision og tempo fra enhver position. Mellem 1987 og 1999 dominerede hun ved at vinde 22 Grand Slam singletitler og tilbragte over 300 uger som verdens bedste spiller. Hun excellerede på alle underlag og i alle situationer. Grafs professionalisme og fokus satte guldstandarden for, hvordan man håndterer forventninger og ansvar som topatlet.

3. Serena Williams

Med 23 Grand Slam-titler i single, hundredvis af uger som nummer et og over 90 millioner dollars i karriereindtjening har Serena Williams slået rekorder i sin dominerende æra. Endnu mere imponerende er det, at hun har gjort det, mens hun har jongleret med ansvaret som mor. Williams’ kraftfulde serv og grundslag kan blæse forbi enhver spiller. Men hun har også en undervurderet dækning af banen og touch. Efter at have overvundet adskillige skader og tvivl inspirerer Williams’ sult efter hele tiden at forbedre sig selv alle aldre.

4. Billie Jean King

I slutningen af 1960’erne og 70’erne var Billie Jean King banebrydende for ligestilling i tennis gennem sit spil og sin aktivisme. Hun besejrede metodisk topkonkurrenter med sit konsekvente, velforklædte spil. Hendes historiske sejr i “Battle of the Sexes” over Bobby Riggs i 1973 var med til at ændre den offentlige mening i retning af at acceptere kvindelige atleter som ligeværdige. Hun kæmpede frygtløst for at udvikle spillet og skabe muligheder for kommende generationer af kvinder inden for sport.

5. Chris Evert

Mellem 1974-1986 herskede Chris Evert over grusbanerne med sit konsekvente, trykopbyggende baseline-spil. Hun nedkæmpede modstanderne med dybe, roterende slag og suveræn kondition. Evert præsterede på sit højeste niveau i Grand Slam-finaler og vandt 7 French Open- og 3 US Open-titler. Hun forstod at øge intensiteten til de største kampe. Uden for banen var Evert ydmyg og elskværdig – egenskaber, der gjorde hende til en global ambassadør for tennis.

6. Monica Seles

I 1990-91 bragede den venstrehåndede Monica Seles ind på scenen ved at vinde sine første 8 Grand Slam-finaler, hvor hun viste ubarmhjertig banedækning og stickhandling. Som kun 16-årig skræmte hendes atletik og konkurrencelyst alle modstandere. Efter at have vundet French Open i 1992 og de første 3 Slams i 1993, ramte tragedien, da hun blev stukket ned under en kamp. De fysiske og følelsesmæssige følger tvang hende til at holde to års pause fra tennis. Selvom skader bremsede hendes bedste år, var Seles banebrydende for en aggressiv stil med fremadrettet spil, der ændrede slagvinklerne for fremtidige generationer.

Forrige artikelStærk indsats af veteranerne
Næste artikelBoris Becker “Super Coach” for Holger Rune resten af sæsonen. Lars Christensen fortsat i trænerrolle
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.