Lars Christensen er fortsat del af Holger Runes team, som ikke ønsker at interne dispositioner deles med medierne

Det har ført til spekulationer i både medier og tenniskredse, at Lars Christensen i de første turneringer i grus-sæsonen ikke har været til stede i spillerboksen i hverken Monaco, München eller Madrid, og at det heller ikke bliver tilfældet ved den aktuelle ATP 1000 Internazionali BNL d’Italia i Rom, hvilket har ført til rygter om, at Lars var på vej ud af team’et.

Udmeldinger om at Patrick Mouratoglou ikke fortsatte som fast coach for Holger, og at han kun ville være med i Madrid, hvorefter Lars ville være med igen i Rom, har uden tvivl givet næring til førnævnte spekulationer, da disse planer efterfølgende er ændret, men Tennisavisen har dog igen fået bekræftet, at Lars fortsat vil være en del af teamet, der ikke har planer om at aflægge rapport om de trufne interne dispositioner i forhold til de personer, som er tilknyttet.

Begge har bidraget og bidrager fortsat med værdifulde input til Holgers udvikling, men i den sidste ende er det alene Holger selv, der skal træffe de rigtige beslutninger på banen, men de svingende præstationer i de første måneder af 2023 kan muligvis indikere, at der ikke altid har været 100 procent samklang om, hvordan tingene skulle gribes an i kampene, hvor Holger sjældent fandt helt de samme takter som i den succesfyldte periode i slutningen af 2022.
Lars er efterfølgende desuden af TV 2 Sport citeret for, at “hvis man lige træder et skridt tilbage, kan man se tingene i et større perspektiv og verden på en ny måde“.

Både Tennisavisen og andre medier har tidligere fået oplyst, at det var helt bevidst, at hverken Lars eller Mouratoglou var med i München, hvor det primære fokus handlede om at udfordre og styrke fysikken, så Holger vil være bedst mulig rustet til at kunne klare de fysiske strabadser ved French Open, hvor han potentielt kan komme ud i flere opslidende femsæts kampe.

Derfor var den fysiske træner Lapo med i München, hvor Holger – uden hverken Lars eller Mouratoglou i boksen – måtte stå mere på egne ben og selv tage det fulde ansvar, hvilket dog heller ikke er usædvanligt for andre topspillere, som ikke altid har en coach med, og Holger fik da også vist, at han kunne kæmpe sig til finalen, hvor han på ren vilje forsvarede titlen, selvom han fysisk var helt ude i tovene, hvilket samtidig bekræftede behovet for, at der var brug for at bygge mere på fysikken inden French Open.

ATP 250 München: Holger genvandt titel efter vanvittigt comeback

Det var tydeligt, at Holger med det tætpakkede program og fysiske belastning af kroppen kunne få svært ved at stå den fulde distance, da han efter knap en uges pause spillede den 3. turnering i træk ved ATP 1000 i Madrid, hvor han i 3. runde dog var tæt på et nyt comeback mod Alejandro Davidovich Fokina i 3. runde.

Set i et større perspektiv var nederlaget dog ikke nogen katastrofe, selvom Holger garanteret havde foretrukket at vinde, men til gengæld blev der mere tid til restitution, inden Holger fredag eftermiddag trådte ind i 2. runde ved ATP 1000 i Rom, hvor det i onsdags blev afgjort, at modstanderen blev 18-årige Arthur Fils (FRA), der allerede havde spillet 3 kampe, idet han vandt 2 kampe i kvalifikationen, og i 1. runde vandt han 6-1, 1-6, 6-4 over 21-årige no. 105 Juan Manuel Cerundolo (ARG)

Franskmanden er årgang 2004 – lige efter Holger og Carlos Alcaraz – og han var no. 3 på junior-ranglisten i 2021, hvor han i finalen ved juniorernes French Open blev slået af sin landsmand fra samme årgang, Luca Van Assche, der vandt 6-4, 6-2.

Sidstnævnte er no. 85 på ATP-ranglisten, hvor han er den eneste teenager i top 100, efter at både Holger og Alcaraz for nylig fyldte 20 år, men han får sandsynligvis snart selskab af Fils, der er no. 119 og dermed no. 2 på teenager-ranglisten.
Der er næppe tvivl om, at de to franske teenagers giver håb om en gylden fremtid for fransk tennis, og derfor har begge spillere stor bevågenhed, når der spejdes efter upcoming talenter, der sammen med bl.a. Holger og Carlos kan præge tennis-toppen det kommende årti og videre.

Efter pausen siden Madrid gav Holger selv udtryk for, at han efter restitution følte sig helt klar inden mødet mod Fils, der på forhånd ikke var levnet store muligheder hos bookmakerne, hvilket hurtigt viste sig at være fuldt berettiget, idet Holger satte sig tungt på kampen fra start med et break ved 15-40, og efter 2 rene danske servepartier og et rent break førte Holger 4-1.

Den unge franskmand havde derefter 2 muligheder for at tage det en break tilbage, da Holger slækkede en anelse på speederen, hvilket gav Fils chancen for at vise nogle af de kvaliteter, som har skabt forventninger til fremtiden, men Holger holdt dog fast i partiet til 5-1.
Kort tid efter havde Holger sætbolde ved 15-40 i franskmandens serv, men 2 server på linjen bidrog, til at Fils alligevel reducerede til 2-5, og da Holger heller ikke var helt skarp i sit næste serveparti, lykkedes det for Fils at bryde tilbage til 3-5, men Holger brød derefter igen franskmands serv på den 3. sætbold efter 15-40 og vandt derved sættet 6-3.

I 2. sæt var Fils igen bagud 15-40 i sit serveparti ved 1-2, men han afværgede begge break-muligheder, og han havde endvidere 2 muligheder for at udligne, inden Holger efter yderligere 2 break-muligheder brød til 3-1.
Forspringet blev fastholdt til 4-2, efter at begge havde haft en enkelt break-mulighed i modstanders serveparti, hvorefter Holger kørte sejren sikkert hjem, da han vandt sit serveparti til 5-2 efter 40-15, og sluttede med et rent serveparti til 6-3, 6-3.

Det mulige bebudede møde i 3. runde mod Andy Murray bliver ikke aktuelt, idet en anden 35-årig veteran, Fabio Fognini på hjemmebanen allerede i 1. runde vandt 6-4, 4-6, 6-4 i et opgør, hvor der efterfølgende var størst fokus på en dommerafgørelse i 1. sæt ved stillingen 3-4 15-40, hvor dommeren efter tjek af et mærke bekræftede linjedommerens afgørelse og gav pointet til Fognini.

Murray var uenig i afgørelsen, og Hawkeye viste ligeledes, at bolden var ude, men da der dømmes på baggrund af boldmærke, kan kendelsen ikke ændres af Hawkeye, som desuden kan have en fejlmargin.

Ifølge seedningen var det dog den 30. seedede serber Miomir Kecmanovic, der på papiret kunne møde Holger, men betydningen af hjemmebane og publikums opbakning kom atter til udtryk, da Fognini i 2. runde vandt 6-3, 7-6(6).

Alligevel er Holger oplagt favorit – især hvis han sørger for ikke at lade sig påvirke af, at publikum muligvis vil være på nakken af ham, hvis han giver dem den mindste anledning til at lade sig provokere af Holgers attitude undervejs.

Holger ser dog frem til en kamp med en medlevende publikum, som kan skabe en stemning, der minder om det nærliggende fodboldstadion.

En sådan situation udnyttede Holger dog til egen fordel, da han i semifinalen mod Jannik Sinner i Monaco brugte energien fra publikum til at løfte sit eget spil, da han vendte et truende nederlag til sejr 1-6, 7-5, 7-5.

Et nyt opgør mod Sinner kan dog tidligst blive aktuelt i semifinalen, hvilket dog forudsætter, at Holger først vinder over Fognini og derefter over vinderen af opgøret mellem de 2 kvalspillere, Roman Safiullin og Alexei Popyrin, der i 2. runde overraskende – for de fleste – vandt 6-4, 4-6, 7-5 over 10. seedede Felix Auger-Aliassime.

Den største forhindring for en eventuel semifinale mod Sinner er uden tvivl i kvartfinalen, hvor den sandsynligste modstander vil være Novak Djokovic, der uanset hvordan turneringen forløber, må afgive 1. pladsen på ranglisten til Carlos Alcaraz.

Siden nederlaget til Holger i Monte Carlo vandt Sinner ugen efter i Barcelona over Diego Schwartzman (ARG) og Yoshihito Nishioka (JPN), hvorefter han trak sig inden semifinalen mod Lorenzo Musetti, og italieneren stod derefter helt over i Madrid, men han var overbevisende, da han i sin første kamp i Rom vandt 6-1, 6-4 over Thanasi Kokkinakis, og han forventes ikke at få problemer i hverken 3. runde mod 22-årige Alexander Shevchenko, der er videre som Lucky Loser efter 6-3, 6-3 over Sebastian Baez, eller i 1/8-finalen mod Gregoire Barrere (FRA) eller 24. Francisco Cerundolo (ARG), hvis lillebror Juan Manuel som tidligere nævnt blev sendt ud i 1. runde af Arthur Fils.

Ifølge seedningen møder Sinner i kvartfinalen 4. seedede Casper Ruud, der omsider fik en succesfuld start, da han vandt 6-4, 6-0 over no. 89 Arthur Rinderknech (FRA).

Nordmanden møder søndag no. 49 Alexander Bublik (KAZ), der dog kan blive en større udfordring, hvis han rammer en af sine gode dage, hvor serverne sidder i skabet, og i tilfælde af sejr møder Ruud i 1/8-finalen vinderen af opgøret mellem no. 62 Laslo Djere (SRB) og no. 79 Cristian Garin (CHI).

En semifinalen mellem de 2 skandinaviske rivaler kræver således, at Holger slipper forbi Djokovic, og at Ruud rydder Sinner af vejen, hvilket i begge tilfælde vil være i modstrid til forventningerne hos bookmakernes, der har Carlos Alcaraz som turneringens favorit foran Djokovic og Sinner foran Holger og Stefanos Tsitsipas.

I modsatte ende af lodtrækningen hev Finlands Emil Ruusuvuori, der var tæt på en sensationel sejr over Alcaraz i Madrid, en spinkel sejr hjem i 1. runde mod Ugo Humbert (FRA)

Finnen møder i 2. runde 3. seedede Daniil Medvedev, der sammen med de øvrige seedede i nederste halvdel træder ind i turneringen lørdag, hvor kampene blev forsinket fra start af regn.

Alcaraz møder sin landsmand no. 72 Albert Ramos-Vinolas, der sidste år havde matchbold i 4. sæt mod sin unge landsmand i 2. runde ved French Open, men som ofte set slap Alcaraz af krogen, da matchbolden ramte ca. 1 millimeter forbi linjen.

Selvom Alcaraz er favorit til at vinde turneringen, er spørgsmålet dog, om han fysisk igen kan stå distancen efter 11 kampe uden nederlag i Barcelona og Madrid.
Tidligere på året vandt Alcaraz titlen på grus i Buenos Aires med finalesejr over Cameron Norrie, som han derefter også mødte i finalen ugen efter i Rio de Janeiro, hvor Norrie fik revanche mod den tydeligt slidte spanier.

Senere vandt Alcaraz titlen i Indian Wells, hvorefter han i Miami blev besejret af Jannik Sinner semifinalen.

Begge disse nederlag – som er de 2 eneste i denne sæson – indikerer, at mange kampe på kort tid sætter sine spor, og derfor vil det ikke være nogen sensation, hvis Alcaraz ikke vinder sin 3. titel i træk på grus.
I så fald vil både 5. seedede Stefanos Tsitsipas og 6. seedede Andrey Rublev være gode bud på en semifinale i nederste halvdel, hvor Rublev i lørdagens første kamp vandt 6-3, 6-4 over Alex Molcan.

Turneringen kan følges på TV 2 Play og TV 2 Sport X, der desuden udfylder nogle af pauserne til at vise et indslag om baggrunden for den kometagtige karriere, som Holger allerede har opnået.
På ATP’s hjemmesiden er der link til “The Rise Of Holger Rune“, og der er desuden et link på Youtube.

Tennisavisen har tidligere – da Holger stadig var 11 år – skrevet om de store drømme, hvoraf meget i realiteten allerede er op nået.
Ikke mindst Lars Christensens detaljerede beskrivelse af, hvordan han allerede dengang støttede op om at hjælpe Holger med at indfri de store drømme ved hele tiden at stille krav, kan uden tvivl være en væsentlig forklaring på, hvorfor Holger i dag er blandt de største tennisstjerner i Verden.

Danmarks næste store tennisstjerne: Holger og drømmen om Roger Federer

Forrige artikelDH: Lokalopgør i Gentofte
Næste artikelMestrene fik klø på hjemmebane
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.