Når Holger Rune spiller sin første kamp i karrierens største turnering bliver modstanderen Casper Ruud i et skandinavisk opgør

Da 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune i onsdag var i fuld gang med at træne i Marbella sammen med Fabio Fognini, der er forsvarende mester ved ATP 1000 Rolex Monte-Carlo Masters, modtog han den gode nyhed, at han selv bliver blandt deltagerne i dette års udgave af samme turnering.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

En væsentlig årsag til, at arrangørerne ønsker at give Holger et wildcard til så stor en turnering, er uden tvivl, at Holger tilhører en eksklusiv gruppe af talenter, som forventes at være på tærsklen til at bryde igennem, som der var tilløb til ved ATP 250 i Santiago, hvor Holger som den yngste siden Alexander Zverev i 2014 nåede en ATP kvartfinale.

Denne præstation er netop blevet overgået, da 17-årige Carlos Alcaraz Garfia i kvartfinalen ved ATP 250 i Marbella sendte 22-årige Casper Ruud ud af turneringen, og nordmanden vil også i sin næste kamp møde en 17-årige modstander, idet han i 1. runde i Monte-Carlo møder Holger.

Holgers coach, Lars Christensen har bemærket, at Casper Ruud’s returneringer i 1/8-finalen i Marbella ikke var imponerende mod Gianluca Mager (ITA), der forinden havde vundet ATP Challenger udgaven af AnyTech365 Andalucia Open i Marbella, og han havde tydeligvis ikke tilstrækkelig energi til at forhindre, at Ruud kunne vinde komfortabelt 6-3, 6-2.

Selvom Holger næppe bør udpeges som favorit i det skandinaviske opgør, vil det ikke være en større sensation, hvis det alligevel lykkes Holger at vinde sin første kamp i en ATP 1000 turnering, da nordmanden ikke har fået en optimal start på 2021, hvor han i 1/8-finalen ved Australian Open blev nødt til at trække sig efter 2. sæt mod Andrey Rublev, der ses på det øverste billede sammen med Holger efter fredagens træning i Monte-Carlo.

En måned senere deltog Ruud ved ATP 500 i Acapulco, hvor han efter en kneben sejr i 3. sæts tiebreak mod no. 154 Tallon Griekspoor (NED) måtte melde afbud med en skade inden kvartfinalen mod Alexander Zverev, og hverken mod Mager eller Carlos Alcaraz i denne uges i Marbella har nordmanden ramt sit bedste niveau.

Vinderen af det dansk-norske opgør møder i 2. runde 7. seedede Diego Schwartzman, der ifølge seedningen kan møde 12. seedede Pablo Carreno Busta i 1/8-finalen og enten 2. seedede Daniil Medvedev eller 15. seedede Fabio Fognini i kvartfinalen.
Semifinalen i samme halvdel bliver efter alt at dømme mod 3. seedede Rafael Nadal, med mindre 6. seedede Andrey Rublev formår at spænde ben for gruskongen.

Holgers egen – lidt kække – kommentar til lodtrækningen er, at han er glad for, at han ikke er i samme halvdel som 1. seedede Novak Djokovic, der ligesom de øvrige 1-8 topseedede er oversidder i 1. runde, og han møder i 2. runde vinderen af opgøret mellem Jannik Sinner (ITA) og Albert Ramos-Vinolas, der er i semifinalen i Marbella ligesom hans 3 landsmænd Pablo Carreno Busta, Jaume Munar og Carlos Alcaraz.

Djokovic kan i kvartfinalen møde 5. seedede Alexander Zverev, hvis han slipper forbi den formstærke vinder fra ATP 1000 i Miami, 13. seedede Hubert Hurkacz (POL), og tyskeren samtidig slipper forbi 11. seedede David Goffin, der i 1. runde møder Marin Cilic (CRO).

I den 2/4-del møder 4. seedede Stefanos Tsitsipas i sin første kamp vinderen af opgøret mellem Aslan Karatsev (RUS) og Lorenzo Muesetti (ITA), der har wildcard. Begge har vist gode takter på det seneste, og derfor kan Tsitsipas risikere at blive udfordret fra start.
Efter seedningen kan modstanderen i kvartfinalen blive 8. seedede Matteo Berrettini eller 10. seedede Gael Monfils, hvorefter vinderen i semfinalen forventes at møde Djokovic, der kan se frem til endnu et finale-opgør mod Nadal, hvis de “gamle” kan fortsætte dominansen endnu en sæson – eller flere.

Turneringen kan følges på både Tennistv.com og TV 2 Sport X.
Kvalifikationen indledes lørdag kl. 1100, og disse kampe forventes at blive vist på streaming fra Bet365 og/eller Unibet samt Danske Spil.

Forrige artikelKB Cup indleder tennissæsonen
Næste artikelGlimrende muligheder for Clara Tauson for at videreudvikle sit talent på grønt grus i Charleston
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.