Caroline Wozniacki demonstrerede også i hendes 2. kamp i White Group ved WTA-slutspillet i Singapore, at hun for alvor har genfundet den stabilitet og mentale styrke, som kendetegnede hendes indsats, da hun for et par år siden var no. 1 på ranglisten.

Derfor var Caroline på forhånd betegnet som favorit til gentage sejren fra Cincinnati, hvor hun for et par måneder siden omsider igen besejrede Agnieszka Radwanska (POL) efter 3 nederlag i træk i 2012-2013.

I kampens 1. sæt skulle det dog vise sig at blive præcis så besværligt, som Caroline selv på forhånd havde frygtet.
Radwanska er formentlig fuldt ud klar over, at hun ikke har store chancer mod Caroline, hvis kampen udelukkende bliver en duel fra baglinjen, fordi Radwanska ikke har den nødvendige slagkraft til at nedbryde Carolines velkendte store boldsikkerhed og evne til at få næsten alle bolde i spil.

Til gengæld er Radwanska kendt for sin taktiske klogskab og evne til at varieres spillet med både stopbolde og net-angreb, hvilket hun benyttede sig flittigt af gennem 1. sæt. Ofte udførte hun den taktik til perfektion med flere fremstød, hvor Caroline trods kvalificerede forsøg på at slå bolden forbi eller i fødderne på Radwanska måtte kapitulere overfor nogle flugtninger, som selv Stefan Edberg med rette kan lade sig imponere over.

Desuden lykkedes det flere gange for Radwanska at lægge nogle perfekte stopbolde, som Caroline ikke kunne nå frem til, og de gange hun nåede frem til dem, stod Radwanska de fleste gange klar til at afgøre bolden efterfølgende.

Sættet blev derved helt jævnbyrdigt, og det var de berømte små marginaler, som afgjorde sættet, hvor Radwanska var den første til at bryde serven, men ved stillingen 1-3 lykkedes det Caroline at bryde tilbage i et nyt jævnbyrdigt parti, hvor Caroline var tæt på at komme bagud 1-4.

Paradoksalt fik Caroline det afgørende break til 6-5 i et parti, hvor hun undervejs havde 3 relativt enkle uprovokerede fejl, men kampens vigtighed og stillingen på et kriminelt tidspunkt har uden tvivl spillet nerverne et puds hos begge spillere, så Radwanska lavede ligeledes fejl på kritiske tidspunkter, så det alligevel lykkedes Caroline at bryde serven, hvorefter hun servede sættet hjem.

I 2. sæt fornemmede man, at Caroline havde fået både det spillemæssige og mentale overtag, og hun var på sejrskurs, da hun tidligt i sættet brød Radwanskas serv.
Selvom det lykkedes Radwanska at bryde tilbage, fortsatte Caroline sit stabile spil, og Radwanska havde svært ved at finde huller i den solide defensiv, og hun forsøgte nogle gange at afkorte duellerne ved at forcere spillet lidt for meget, hvilket medførte nogle ekstra fejl.

Caroline brød serven igen i det 7. parti til 4-3, hvorefter hun selv i overbevisende stil holdt sin serv til 5-3.
I Radwanskas næste serveparti havde Caroline fået så solidt et greb om kampen, at hun i ligeså overbevisende stil igen brød serven, og dermed vandt hun kampen 7-5, 6-3.
Denne flotte sejr fortjener at blive illustreret med samme billede, som blev benyttet efter sejren over Sharapova.

Kvitova største trussel mod semifinale til Wozniacki

Med sejren i de 2 første gruppe-kampe kom Caroline et væsentligt skridt nærmere en plads i semifinalen ved slutspillet.
Semifinalen kunne endegyldigt sikres, hvis Maria Sharapova (RUS) i den næste kamp i Hvid Gruppe kunne vinde over Petra Kvitova (CZE), som derved ville have udspillet sin chance, fordi hun tirsdag havde tabt sin 1. kamp mod Radwanska.

Sådan gik det bare ikke, selvom det fra starten godt kunne se ud til, at Sharapova efter at have brudt Kvitova fra starten af kampen ville klare opgaven for Caroline.
Kvitova brød dog straks tilbage, og resten af kampen spillede hun på sit velkendte høje niveau, mens en modløs Sharapova slet ikke kunne få spillet til at fungere.

Kvitova satte sig fuldkommen på kampen, og Sharapova vandt kun et enkelt parti mere i 1. sæt, og dominansen fortsatte i 2. sæt, hvor Kvitova bragte sig foran 5-0, inden Sharapova fik pyntet lidt på resultatet, som blev 6-3, 6-2 til Kvitova.

Dette resultat betyder, at Sharapova endegyldigt har forpasset sin chance for en plads i semifinalen, og muligheden for at overtage 1. pladsen fra Serena forduftede samtidig.

Samtidig betyder det, at Kvitova nu har chance for at kvalificere sig til semifinalen, hvis hun i sin sidste gruppe-kamp vinder i 2 sæt over Caroline Wozniacki, som i så fald kan blive sorteper i kampen om en semifinale plads, hvis Agnieszka Radwanska også vinder hendes sidste kamp i 2 sæt.
Det kan sagtens blive tilfældet, da Radwanska uden tvivl vil gå ind til kampen med langt større motivation end Sharapova, hvis hun i det hele taget spiller kampen, som eventuelt kan give Angelique Kerber (GER) mulighed for at få en enkelt kamp som 1. reserve.

Caroline er dog sikker på at gå videre til semifinalen, hvis hun vinder et enkelt sæt mod Kvitova.

Tilføjelse: Fredagens spilleprogram viser, at Radwanska spiller 0730cet mod Sharapova, og derefter spiller Caroline mod Kvitova, som derfor begge ved, hvad der skal til for at gå videre.
Den sidste kamp i Red Group Halep vs. Ivanovic spilles 1330cet.

Rettelse: Sharapova har stadig en chance for at gå videre til semifinalen, hvis hun vinder den sidste kamp over Radwanska i 2 sæt og Caroline vinder i 2 sæt over Kvitova.
I så fald har både Sharapova, Radwanska og Kvitova 1 sejr, men da Sharapova vandt et enkelt sæt mod Caroline, vil hun med en 2-0 sejr over Radwanska have 3-4 i sætregnskab, mens Radwanska og Kvitova begge vil have 2-4, og derved går Sharapova videre sammen med Caroline.
Hvis Sharapova vinder over Radwanska, og Caroline taber til Kvitova, bliver Kvitova puljevinder og Caroline no. 2.

Forrige artikelITF Osaka: Francati klar til at møde no. 4 Shilin Xu
Næste artikelWTA-slutspil: Serena og Sharapova fortsat mulighed for semifinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.