Serena Williams stempler ind i turneringen igen

Efter den rædselsfulde indsats i 2. runde kampen i Rød Gruppe, hvor Serena Williams (USA) tabte 0-6, 2-6 til Simona Halep (ROU), meldte Serena sig i den sidste kamp mod Eugenie Bouchard (CAN)  for alvor tilbage i kampen om at komme videre til semifinalen.

Bouchard vandt ganske vist kampens første parti, men derefter dominerede Serena kampen fuldstændig, og hun vandt efterfølgende 11 partier i træk, inden Bouchard til sidst fik pyntet på resultat, som blev 6-1, 6-1 til Serena.

Dermed bliver slutresultatet i gruppen for Serenas vedkommende, at hun har 2 sejre, 4-2 i sæt-regnskab og 26-22 i point-regnskab, svarende til plus 4.
Der mangler fortsat en enkelt kamp mellem Simona Halep (ROU) og Ana Ivanovic (SRB), som spiller fredag kl. 1330.

Haleps point-regnskab er 24-7 efter 2 kampe, og hun er sikker på at gå videre, da hun ikke kan indhentes af Serena, selvom hun skulle tabe 0-6, 0-6 til Ivanovic, som efter 2 kampe har 20-16 i point-regnskabet.
Derved kan Ivanovic overhale Serena, hvis hun vinder over Halep i 2 sæt.

Set fra Haleps synsvinkel kan det være fristende at undlade at bruge alt for mange kræfter og mentale resurser på at vinde over Ivanovic, da Halep i tilfælde af et nederlag vil være sikker på, at hun senere i en eventuel finale undgår at møde Serena, mens Ivanovic til gengæld vil være top-motiveret for at spille sin chance for at kvalificere sig til semifinalen.

Bouchard, der har tabt alle 3 kampe i 3 sæt, slutter naturligvis sidst i Rød Gruppe. Hun har langt fra levet op til de spillemæssige forventninger, som både omgivelserne og formentlig også hun selv har haft til hendes indsats.

Sharapova har fortsat en chance for semifinale og 1. plads

Efter Caroline Wozniackis sejr over Agnieszka Radwanska og Petra Kvitovas sejr over Maria Sharapova tidligere torsdag, blev det fejlagtigt hævdet under WTA-slutspil: Wozniackis stabilitet besejrer Radwanskas finesse, at Sharapova havde forpasset sin chance for at deltage i semifinalerne.

Sharapova har stadig chancen, hvis hun i fredagens første kamp i Hvid Gruppe vinder i 2 sæt over Radwanska og Caroline efterfølgende vinder i 2 sæt over Kvitova.
I så fald vil Caroline vinde gruppen med 3 sejre, mens de 3 øvrige vil have 1 sejr hver.

Sharapova vil derved få gavn af, at hun vandt et enkelt sæt mod Caroline, idet hendes sæt-regnskab vil være 3-4, mens det for både Radwanska og Kvitova vil være 2-4.

Det vil uden tvivl passe Caroline fint, hvis Sharapova vinder kampen, selvom det går ud over en god veninde, fordi det samtidig betyder, at Caroline inden kampen mod Kvitova vil være sikker på at være i semifinalen.
Kvitova kan til gengæld med sejr over Caroline blive puljevinder.
Skulle dette ske, og Serena bliver no. 2 i Rød Gruppe, betyder det samtidig, at Caroline i semifinalen kan møde Halep og undgå Serena, som de seneste måneder 3 gange i træk har stået i vejen for, at Caroline kunne nå helt til tops i turneringer, senest i finalen ved US Open.

Forrige artikelWTA-slutspil: Wozniackis stabilitet besejrer Radwanskas finesse
Næste artikelITF Macon: Julia Boserup i kvartfinale efter sejr i TV-kamp
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.