Julia Boserup kan lørdag spille sig i top 100 for øjnene af danske seere, hvis hun fredag kan besejre stortalentet Cici Bellis i kvartfinalen

I ugen efter US Open spilles fortsat WTA-tennis, men for danske TV-seere har der ikke været de store muligheder for at følge med i de to turneringer i International-kategorien i Tokyo og Quebec.

I Tokyo er man nået frem til semifinalerne, hvor 6. seedede (51) Shuai Zhang (CHN) lørdag møder (72) Katerina Siniakova (CZE), og (117) Jana Cepelova (SVK) møder 2. seedede Christina McHale (USA).

Interesserede har dog kunnet følge turneringen i Tokyo på Tennistv.com, som viser semifinalerne fra kl. 0500, og flere kampe stadig kan genses fra arkivet.
Bl.a. kan man gense flere kampe med svensk deltagelse, idet både Johanna Larsson og Rebecca Peterson var med indtil 1/8-finalerne, hvor de tabte til hhv. Varvara Lepchenko (USA) og Christina McHale.

Set med “halv-danske” øjne kan turneringen i Quebec påkalde sig særlig interesse, ikke mindst da mange danske tennis-interesserede under Wimbledon stiftede bekendtskab med dansk-amerikanske Julia Boserup, som fik lidt af et internationalt gennembrud, da hun overraskende nåede 3. runde i Wimbledon, hvor hun efter 3 sejre i kvalifikationen og sejre over Tatjana Maria (GER) og Belinda Bencic (SUI) tabte 5-7, 5-7 til Elena Vesnina.

Julia viste spil af meget høj klasse, og hun blev desuden belønnet med et pænt ryk frem på ranglisten, hvor hun lige nu er no. 125.
Efter Wimbledon har Julia deltaget i WTA Premier turneringen i Stanford, hvor hun tabte i 2. runde til Johanna Konta (GBR), og i Premier 5 turneringen i Montreal tabte hun i kvalfinalen til Jennifer Brady (USA), hvorefter hun ved US Open tabte i 1. runde til Grace Min (USA).

I denne uge har Julia gjort det glimrende i Quebec, hvor hun i 1. runde vandt 6-1, 6-3 over (131) Amra Sadikovic (SUI), og i 1/8-finalen vandt hun 6-4, 6-3 over 7. seedede Evgeniya Rodina (RUS), der er no. 98 på ranglisten.

Julia har i de seneste år – hvis nogensinde – ikke tidligere været i kvartfinalen i en WTA turnering, og selvom hun i perioder har vist spil, som er top 100 værdigt, har hun ofte manglet stabilitet i præstationerne, men noget tyder på, at hun efter succesen ved Wimbledon er ved at finde et niveau, som kan give begrundet håb om, at hun snart kan indfri et af hendes helt store mål, som er at komme i top 100.

I kvartfinalen i Quebec møder Julia fredag aften i 2. kamp efter kl. 1800cet det 17-årige stortalent Catherine Bellis (USA), som oftest benævnes som CiCi Bellis.
CiCi gjorde for alvor opmærksom på sig selv, da hun som 15-årige besejrede Dominika Cibulkova ved US Open, og et stort antal titler som junior og i diverse ITF turneringer har givet store forventninger til den unge spiller.

CiCi Bellis har måske ikke helt levet op til forventningerne, selvom et kig på hendes resultater vil være mere end godkendt for enhver 17-årig, men de helt store titler er det dog ikke blevet til.
I 2016 er det blevet til en enkelt 25K titel i Sumter i USA, og en finaleplads i en lignende turnering i Surprize, hvilket næppe var nogen “surprise”.

Julia har helt sikkert en god chance for at besejre CiCi, hvis hun fortsat kan bevare sit høje niveau, og i så fald kan danske seere formentlig få et gensyn med Julia på TV3 Sport 2, der viser semifinalerne lørdag og finalen søndag.
En eventuel sejr til Julia i semifinalen vil samtidig betyde, at hun vil avancere til top 100 og dermed nå sit helt store mål, og det vil uden tvivl være en ekstra dimension, hvis det kan foregå for øjnene af seerne i Danmark, som hun betragter som sit andet hjemland på lige fod med USA.

Selvom kampen mod Bellis ikke bliver vist på dansk TV, kan den alligevel følges, hvis man har en betting-konto hos Bet365 eller Unibet.
Forinden kan man samme sted følge kvartfinalen mellem (112) Alison Van Uytvanck (BEL) og (126) Oceane Dodin (FRA). Vinderen kan blive Julias modstander i semifinalen.

507831373MH00211_2014_US_Op
2014 Getty Images . CiCi Bellis US Open 2014 mod Dominika Cibulkova

De to øvrige kvartfinaler er (115) Lauren Davis vs. (155) Alla Kudryavtseva (RUS), der tidligst spiller kl. 2100cet, og (236) Tereza Martincova (CZE) vs. (138) Jessica Pegula (USA) kl. 0115cet natten til lørdag.

Turneringens topnavn er hjemme-favoritten, 1. seedede Eugenie Bouchard, der i 1/8-finalen til arrangørernes skuffelse tabte 2-6, 3-6 til Kudryavtseva.
2. seedede Annika Beck (GER) tabte allerede i 1. runde, endda til en Lucky Loser (170) Barbora Stefkova (CZE), der vandt 2-6, 7-5, 6-3, hvorefter hun i 1/8-finalen tabte til Alison Van Uytvanck.

Forrige artikelDavis Cup: Bjerrehus chanceløs mod Hviderussisk 1. single
Næste artikelWTA Quebec: Julia Boserup spiller for top 100 på TV3 Sport 2 lørdag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.