Dansk-amerikanske Julia Boserup fortsatte med at imponere, da hun besejrede CiCi Bellis i kvartfinalen. Lørdag kan hun komme meget tæt på sit helt store mål og komme i top 100

Inden kvartfinalen mod 17-årige Catherine Bellis (USA) havde bookmakerne ikke de store forventninger til, at 25-årige dansk-amerikanske Julia Boserup skulle kvalificere sig til semifinalen ved WTA International turneringen Coupe Banque Nationale i Quebec i Canada.

Starten af kampen foregik da også helt som bookmakerne havde forventet, idet Julia straks fik brudt sin serv og hurtigt kom bagud 0-2.
Julia fik dog bedre styr på spillet – og måske også nerverne – da hun holdt sin serv til 1-2, og hun fik skabt balance i sættet, da hun senere brød tilbage til 3-3.
I resten af sættet holdt begge serv, men det var Cici, som Bellis kaldes, der måtte kæmpe mest for at holde serv, og hun afværgede en enkelt sætbold ved 4-5.

Sættet endte i tiebreak, og her var Julia flyvende og sikrede sig sættet med 7-0, og hun brød desuden serven i starten af 2. sæt, så man kunne forledes til at tro, at den 17-årige CiCi var knækket.

Det var dog ingenlunde tilfældet, for allerede i næste parti brød hun tilbage, og heller ikke i de to næste partier var spillerne i stand til at holde serv frem til stillingen 2-2 i 2. sæt, hvor det omsider lykkedes for CiCi at holde serv til 3-2, og spillet tydede på, at den unge spiller var ved at overtage det momentum, som Julia havde i slutningen af 1. sæt.

Julia var tæt på at blive brudt igen, da en dobbeltfejl gav break-bold til CiCi, men Julia fik reddet stormen af og udlignede til 3-3.
Herefter fulgte det 7. parti, som tidligere ofte blev betegnet som et psykologisk vigtigt parti, og det udviklede sig da også til at kunne blive et nøgleparti i sættet, idet CiCi afværgede flere break-muligheder, hvorefter hun alligevel bragte sig foran 4-3.

Det 8. parti blev dog mindst ligeså psykologisk vigtigt, idet det blev Julias tur til at redde et serveparti hjem, hvor hun havde været under pres og måtte redde break-muligheder, inden stillingen blev 4-4.

Efter disse to tætte partier trådte Julia for alvor i karakter, og hun dikterede spillet resten af kampen, hvor hun konstant tog initiativet i duellerne, og hun brød modstanderens serv til 5-4 efter at have fremprovokeret flere fejl, og det samme var tilfældet, da hun servede for kampen, og begge de sidste partier blev vundet i overbevisende stil ved 40-15, og dermed blev Julia vinder af kvartfinalen 7-6(0), 6-4.

Modstanderen i lørdagens semifinale bliver no. 126 Oceane Dodin (FRA), der en smule overraskende vandt så sikkert som 6-2, 6-4 over no. 112 Alison Van Uytvanck.

Sejren i kvartfinalen giver 110 point til WTA-ranglisten, hvilket betyder at Julia Boserup på live-rankingen er på 554 point og en placering som no. 115.
I tilfælde af sejr i semifinalen får Julia yderligere 70 point og opnår således 624 point, hvilket vil bringe hende op som no. 103 på ranglisten, og dermed vil hun være meget tæt på top 100, som er et erklæret mål for Julia.

Begge semifinaler bliver vist på TV3 Sport 2 lørdag fra kl. 1900.
Det er endnu ikke oplyst, hvilken af kampene, der spilles først, men et kvalificeret gæt kunne være, at der indledes med Dodin vs. Boserup, men det skal dog tages med forbehold.

Deltagerne til den anden semifinale er endnu ikke fundet i skrivende stund, hvor de to sidste kvartfinaler mangler at blive afviklet.
Kampen mellem no. 105 Lauren Davis (USA) og no. 155 Alla Kudravtseva (RUS) er i fuld gang (Davis har 1. sæt 6-3), og kl. 0115cet spiller no. 236 Tereza Martincova (CZE) og no. 138 Jessica Pegula (USA).

Forrige artikelWTA Quebec: Julia Boserup i kvartfinale mod Cici Bellis
Næste artikelDavis Cup: Danmark i tovene efter klart nederlag i double
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.