Hviderusland var ikke længe om at udligne til 1-1 i Davis Cup opgøret mod Danmark. Ilya Ivashka behøvede godt en time til at besejre Andreas Bjerrehus

Forskellen på at være 2. single i college for Virginia Tech og no. 167 på ATP-ranglisten var tydelig, da Andreas Bjerrehus i den 2. kamp i Davis Cup opgøret mod Hviderusland i Minsk mødte 22-årige Ilya Ivashka, efter at Frederik Løchte Nielsen havde bragt Danmark på 1-0 i en 5-sæts kamp, som varede 3. timer og 25. minutter.

Bjerrehus fulgte nogenlunde med i starten af kampen, indtil han i 1. sæt blev brudt til 2-4 efter en dobbeltfejl.
Herefter var der ikke flere point at hente for danskeren, som i løbet af 1. time og 11 minutter måtte se sig besejret 6-2, 6-0, 6-0, og dermed er stillingen 1-1 inden lørdagens double og søndagens 2 sidste singler.

1-1 efter førstedagen må dog betragtes som acceptabelt for det danske hold, og Løchtes arbejdssejr kan vises sig at blive yderst værdifuld, da der fortsat er grund til at tro på, at Danmark kan sikre sig den endelige sejr.

Det forudsætter formentlig, at Danmark vinder doublen lørdag kl. 1000cet, hvor Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann ifølge den offentliggjorte hold-udtagelse møder veteranen Max Mirnyi og Egor Gerasimov.
Da holdopstillingen kan ændres indtil en time før kampen, kan det dog ikke udelukkes, at der foretages ændringer.
Det sker dog næppe i den danske konstellation, som har fungeret fortrinligt i tidligere kampe, men måske vil Hviderusland overveje at benytte Ivashka, som efter den sikre sejr må sprudle af selvtillid.

Når opgøret skal endelig afgøres i søndagens singler, bliver det formentlig igen Løchte, som udtages til kampen mod Ivashka, men måske vil Carlsen overveje at lade Benjamin Hannestad spille mod Hvideruslands 2. single.
Denne formodning står dog helt for undertegnede skribents egen regning.

Forrige artikelDavis Cup: Løchte bringer Danmark på 1-0 efter 5. sæts gyser
Næste artikelWTA Quebec: Julia Boserup i kvartfinale mod Cici Bellis
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.