Timea Bacsinszky vandt lidt af en neglebider kamp over Sara Errani og når dermed semifinalen i China Open, men er også med endnu en sejr klar til sin top 10 debut. Hun har overhalet Bencic og er dermed Svejts bedste damespiller.

Det var et af ​​de største vendespil i nyere tid – Errani var skånselsløs i begyndelsen, hendes bundsolide hårde grundtræning fik Bacsinszky til at lave den ene uprovokerede fejl efter den anden og Errani opbyggede en 6-0, 2-0 føring. Hun gik endda op 40-15 i sit næste serveparti – to point fra 6-0, 3-0.

Bacsinszky vågnede op til dåd fra det øjeblik, og vandt disse to point, og derefter stod der Bacsinszky på de næste 10 partier og dermed det andet sæt, 6-3 og hun opbyggede derefter en 3-0 føring i det tredje sæt.

Errani spillede sig tilbage igen, vandt fem af de næste syv partier undervejs til 5-5, men den 12.seedede Bacsinszky snuppede de sidste to partier og vandt en maraton 0-6, 6-3, 7- 5 sejr.

Og at vinde har flere konsekvenser for Bacsinszky. Det var hendes 40de sejr i år, det er hendes første Premier Mandatory semifinale, hun holder sit håb i live for at kvalificere sig til BNP Paribas WTA-finale Singapore (og slutter Errani s), og, måske mest markant, er hun nu bare en sejr fra at bryde ind i Top 10 – hvis hun når finalen i Beijing, vil hun gøre det.

Fredagens kampe

Kvartfinaler
[4] Agnieszka Radwanska (POL) d [10] Angelique Kerber (GER) 6 – 1 6 – 4 Aga har fundet sig selv igen.

[6] Ana Ivanovic (SRB) d Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 6 – 3 7 – 5

[5] Garbine Muguruza (ESP) d [Q] Bethanie Mattek-Sands (USA) 6 – 1 7 – 5

[12] Timea Bacsinszky (SUI) d Sara Errani (ITA) 0 – 6 6 – 3 7 – 5

Lørdagens semifinaler ser således ud:
Ikke før 08:30
Ana IVANOVIC (SRB) [6] vs Timea BACSINSZKY (SUI) [12]
Garbiñe MUGURUZA (ESP) [5] vs Agnieszka RADWANSKA (POL) [4]