De danske spillere er grundigt forberedt, når de går på banen i The 26th Sarawak Chief Minister´s Cup. Team EuroElite´s boss Dave Bandelin havde haft sine 12 spillere til 3 timers morgentræning inden fredagens kvartfinaler. "Winning is not the no. 1 goal for our team...but preparing to win is".

Og Philip Hjorth viste, at han var prepared to win, da han senere på dagen havde den 7. seedede thailænder, Kittirat Kerdlaphee på den anden side af nettet. Thailænderen mestrer en af de flotteste enhånds backhands på junior touren. Men Philip var ikke mødt op til dagens kamp for en skønheds oplevelse. Hans fokus var på at eliminere alt, hvad Kerdlaphee diskede op med. Og det lykkedes.

Begge spillere fulgte hinanden i et tæt 1. sæt. Men det var Philip, der tog det 7/5. Han varierede sit spil, skiftede tempo i duellerne, for pludselig at eksplodere i forhånden og søge til nettet, hvor han effektivt huggede til den gule bold, så duellen var afgjort. Med sublimt overblik og flot boldkontrol styrede Philip 2. sæt, og han levnede ikke Kerdlaphee nogen mulighed for at ændre slagets gang. Philip tog endnu en god skalp. 7/5 6/3.

August Holmgren var ude i en sej tre sætter i sin kvartfinale, og selvom det blev til et nederlag til Anthony Tang fra HongKong (4/6 6/3 6/1) kunne danskeren gå fra kampen med oprejst pande. Han dominerede 1. sæt, men fra midten af 2. sæt begyndte den fugtige varme, 34 grader, at gøre sin virkning på danskeren. Temperaturen passede Tang bedre, og han tog de næste 2 sæt 6/3 6/1. Et nederlag, men også en learning fight for danskeren, der drømmer om en dag at stå i heden under den bagende sol i Australia Open.

Endnu en dansker var aktion. Patrick Kristensen og hans svenske doublemakker Oskar Johnsson var oppe imod den kinesiske konstellation Lu & Mu. De 2. seedede kinesere vandt kvartfinale-opgøret 6/2 7/5.