Et knebent nederlag til CoCo Vandeweghe i kvartfinalen giver Clara Tauson mulighed for at deltage i kvalifikation til WTA 1000 Cincinnati

Da 19-årige Clara Tauson efter en længere skadespause igen var klar til at dyste ved WTA 250 i Washington mod Andrea Petkovic, var det vigtigste i første omgang, at hun forud for US Open kunne få mulighed for at genopbygge kampformen, samt – ikke mindst – at hun kunne gennemføre kampe uden nye skadesproblemer.

Derfor var det ikke den helt store overraskelse, at den rutinerede tysker trak det længste strå mod Clara, der tydeligvis ikke var i kampform.

City Open Washington: Tausons manglende kampform afgørende mod Petkovic

Derfor gav det god mening, at Clara fravalgte denne uges WTA 1000 i Toronto og i stedet tog imod et top 50 wildcard til WTA 125 Thoreau Tennis Open 125 i Concord, hvor chancen som 1. seedet for at opnå nogle sejre mod spillere udenfor top 100 er væsentlig større.

Statistikken hos Resultina for 1. runde kampen mod no. 127 Katie Boulter (GBR) bekræftede denne antagelse, idet Clara vandt komfortabelt 6-2, 6-3, og hun vandt 86% bag sin 1. serv og 67% bag modstanderens 2. serv, hvilket er væsentligt højere end for resten af sæsonen, hvor procenterne er henholdsvis 67 og 54.
Desuden vandt hun 68% bag sin 2. serv, og kun en enkelt gang i kampen var hun en smule udfordret i serven, hvorimod hun selv brød 3 gange af 4 mulige.

I 1/8-finalen mødte Clara den 26-årige australier Astra Sharma, der var no. 84 på WTA-ranglisten i starten af året, som hun indledte med 1. runde nederlag i Australien til Rebecca Peterson (SWE) og Ons Jabeur (TUN), inden det ved Australian Open blev endnu et nederlag i 1. runde til Clara, der vandt 6-3, 6-4 og derved gentog sejren i deres 1. møde ved WTA 250 i Luxembourg, hvor Clara i 1. runde vandt 6-2, 6-2 og efterfølgende vandt titlen.

I løbet af 2022 har Sharma taget en rutsjetur til no. 200 på den seneste rangliste, og selvom hun fulgte godt med i 1. sæt, kunne hun ikke forhindre, at Clara for 3. gang trak det længste strå.
Clara udnyttede samtlige 4 break-muligheder i kampen, og hun var den mest effektive, idet hun vandt 5 af 6 tætte partier, og kun i et enkelt dansk serveparti var australieren med, da hun i 1. sæt brød tilbage til 4-4, inden Clara brød serven for 2. gang til 6-5 og servede 1. sæt hjem.

I 2. sæt brød Clara serven til både 1-0 og 5-2, inden hun ved 40-15 i egen serv lukkede kampen 7-5, 6-2.

I kvartfinalen ventede 30-årige CoCo Vandeweghe (USA), der ligesom Clara havde wildcard.
Vandeweghe var i 2018 var oppe og snuse til top 10, men en alvorlig ankelskade i slutningen af samme år satte hende ud af spillet i en længere periode, hvorved hun var ude af top 600, da hun vendte tilbage i slutningen af juli 2019.
Efterfølgende er det ikke lykkedes for Vandeweghe at spille sig tilbage i top 100, og på den seneste rangliste er hun no. 192.

Selvom der var fremgang at spore hos Clara i de 2 første kampe, mangler stadig den stabilitet, som kræves for at være helt tilbage på sit topniveau.
Kampen mod Vandeweghe blev et yderst jævnbyrdigt og i perioder velspillet opgør, som kunne være gået til begge sider, men amerikaneren havde de berømte marginaler på sin side, hvorved hun trak sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 7-5, 3-6, 6-4.

I betragtning af at Clara er i en “genopbygnings fase”, er det positivt, at hun har fået 3 kampe i Concord, hvor der også kan konstateres spillemæssig fremgang, og tilsyneladende har hun ikke haft alvorlige fysiske problemer, selvom der dog har været medical timeout undervejs.

Nederlaget kan vise sig at blive en fordel, idet Clara derved stadig kan nå at deltage i kvalifikationen til næste uges WTA 1000 Western & Southern Open i Cincinnati, hvor Clara allerede lørdag ved 22-tiden dansk tid i 1. kvalrunde møder no. 72 Ajla Tomljanovic (AUS), som Clara sidste år besejrede 6-1, 6-4 ved WTA 500 på det grå grus i Charleston.

I tilfælde af sejr møder Clara i kvalfinalen vinderen af opgøret mellem no. 57 Nuria Parrizas Diaz (ESP) og no. 84 Danka Kovinic (MNE).
Derved har Clara mulighed for at få yderligere nogle kampe, og hvis det lykkes at kvalificere sig til hovedturneringen, kan Clara med yderligere et par kampe på et højere niveau.

Kampene fra kvalifikationen kan formentlig følges på livestream fra diverse bettingtjenester (Bet365, Unibet, Oddset).

 

Forrige artikelTennisavisen – Juli 2022
Næste artikelDH: Fruens Bøge i slutspillet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.