Søndag blev de danske mestre udendørs kåret, og det blev i høj grad en triumfens dag for HIK; klubbens spillere vandt tre af søndagens fire titler, og da det også var et HIK-par som vandt mixdoublefinalen om lørdagen, så endte HIK med at snuppe fire ud af fem mulige mesterskaber – flot!

Damefinalen blev ret ensidig, for Hannah Viller Møller lod aldrig sine unge modstander, Rebecca Munk Mortensen, komme ind i kampen. Hannahs spil er bare bundsolidt, bygget op om en meget lav fejlprocent samt et grundspil som holder modstanderen tilbage i banen. Og det lykkedes til perfektion i gårsdagens finale. En utrolig stærk modstander, og det at stå i en DM-finale, med TV og tilskuere, syntes at påvirke Rebecca, for hun leverede et hav af dobbeltfejl i kampen. Men selv uden de mange servefejl havde den unge KBer ikke kunnet ændre resultatet, dertil var Hannah bare for god.

Hannah Viller Møller
Sportsfotograf.com

Herrefinalen startede godt for Philip Hjorth og i nærmest iltempo sikrede han sig første sæt efter utrolig flot tennisspil. Andet sæt blev dog vendepunktet. Midt i sættet syntes Valdemar Pape at få overtaget og samtidig mistede Philip noget af det tryk i spillet som havde fungeret så godt i første. Unge Valdemar spillede utroligt insisterende på et højt niveau, og han fik taget brodden af Philip, og da andet sæt var hjemme, så lignede det en sejr til Valdemar, der tidligere på året sensationelt vandt det danske indendørsmesterskab. Tendensen fra andet sæt fortsatte i tredje, og således kunne den unge HIKer tag sit andet senior mesterskab – sikken udvikling unge Valdemar har været igennem.

Resultaterne af dagens finaler:

Damesingle: Hannah Viller Møller, HIK – Rebecca Munk Mortensen, KB 6-0 6-2

Herresingle: Valdemar Frederik Pape, HIK – Philip Hjorth, KB 1-6 6-4 6-2

Damedouble: Karoline Laursen/Simone Alipieva – Hannah V. Møller/Emma V. Håkansson, HIK, KB 3-6 6-1 10/8

Herredouble: Alexander Kønigsfeldt/Christoffer Kønigsfeldt, HIK – Anders Grinderslev/Patrick Kristensen, Give 6-0 6-3

Forrige artikelTurneringer uge 26: Clara Tauson eneste danske deltager ved Wimbledon
Næste artikelHvordan tjener tennisspillere deres penge?
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.