At starte en helt ny og krævende sportsgren, kræver lidt forberedelse og baggrundsviden. Alle  sportsgrene har gode eksperter, med viden om hvordan du bedst kommer i gang, som helt  nybegynder. Er du interesseret i tennis og vil du gerne begynde selv at spille tennis, kan du læse  med herunder og få en stribe af gode råd, til hvordan du bedst komme i gang.

Tennis kræver en god grundform

Tennis er en fysisk krævende sport. Den kræver både vedholdenhed og udholdenhed. Frem for alt  kræver den at du har en god grundform. Du kan ikke gå fra sofaen og direkte ind på en tennis bane.  Tennis findes også på danske og udenlandske betting sider, med og uden dansk licens.

Hold fri, når du holder fri

Bare rolig, der kommer flere gode råd, længere nede i artiklen. Dette er bare en påmindelse om ikke  at overdrive. Enhver ny sport er spændende, derfor har du sikkert vildt meget lyst til bare at komme  i gang. Kroppen har brug for hvile, både under normale omstændigheder, men især, når du  begynder på en ny krævende sportsgren, som eksempelvis tennis. Hold derfor, rigtigt fri, når du  holder fri. Dette kan du lave en fredag aften. Der er mange muligheder for at lave noget andet, end  kun træning.

Sæt dig grundigt ind i reglerne

Som i alle andre former for sport og spil, så er der regler. Reglerne er forudsætningen for at deltage  og for at forstå spillet. Inden du overhovedet hopper i træningstøjet, skal du derfor sætte dig rigtigt godt ind i alle regler og  termer, der har med tennis at gøre.

Har du ikke styr på regler og termer, spilder du din tid på banen. Tiden på banen er tiden for læring  omkring selve spillet, spillets teknikker, gode slag og de rigtige bevægelser. Reglerne skal være  indlejret i baghovedet, inden du træder ind på banen.

Beklædning og tilbehør

Til en start er beklædning ikke det vigtigste. Du skal kunne bevæge dig ubesværet, på samme måde  som hvis du dyrker andre former for sport. Lange bukser, der sidder tæt, trøjer der flagrer, passer  fint en fredag aften i byen, men har ikke noget at gøre på en tennis bane.

En god ketcher er stort set alt det tilbehør du behøver. Din ketcher får nogen bank, så længe du er  nybegynder. Derfor bør du ikke lægge ud med den dyreste ketcher du kan finde.

Find en bane nær dig

Vedholdenhed er en af de vigtigste ting, når du starter ud på en ny sportsgren. Derfor skal du ikke, i  begyndelsen, gå efter den bedste bane at spille på. Du skal finde den der er tættest på dig. Hvis din  transport, til og fra, banen, bliver alt for lang, er der stor sandsynlighed for at du holder op med at  spille.

Gør alting så nemt som muligt, for dig selv. Herunder også transporttiden til og fra banen.

Meld dig til træning for begyndere 

Find et godt begynderhold at melde dig på. At træne helt selv kan fører til fejl i indlæringen. Derfor  bør du i begyndelsen, have en dygtig træner, som er vandt til at arbejde med nybegyndere. At starte  på et hold, i stedet for enetimer, giver dig god mulighed for også at lærer af andres fejl. Desuden er  det altid sjovere at spille med andre, på ens eget niveau.

Stræk ordentligt ud og undgå skader 

Al sport kræver udstrækning. Tennis er ingen undtagelse. Brug altid ti eller femten minutter efter  selve træningen, på at strække rigtigt ud i alle muskler.  Stræk også ud inden træningen. Løs alle muskler op og gør din krop så smidig som muligt. Udstrækning handler ikke kun om ikke at have ondt i kroppen, den efterfølgende dag. Udstrækning  handler faktisk også om at undgå skader.

Træn mellem træningen 

Træning på hold er fint, men det er ikke nok. Mellem træning bør du øve dig i det du har lært. Du  behøver ikke nødvendigvis betale for timer på en bane. Rigtig meget af træningen kan sagtens  foregå på en stor græsplæne, eller et grønt område.

Selve spillets dynamik, kan du alligevel ikke træne helt alene. Træn derfor alt hvad du kan, som er  til gavn for selve spillet og dine præstationer på banen. Bliver du i tvivl om hvorvidt du gør det rigtigt, så stop med denne øvelse. Spørg din træner næste  gang i mødes og få elimineret din tvivl, før du igen træner videre selv.

Dyrk andre former for sport

Tennis kræver konstant god kondition. Derfor er det vigtigt at du også dyrker andre former for  motion. En kombination af gode lange gåture, svømning og besøg i fitness center, styrker din  grundform. Gåture er godt for benene, som du jo bruger meget i tennis. Svømning er godt for hele  kroppen. Svømning er faktisk en lang udstrækning af hele din krop.

Forrige artikelITF Junior: Johanne Svendsen finalist på græs i Wimbledon optakt
Næste artikelWimbledon 2022: Dansk fokus på Johanne efter Clara og Holger exit
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.