Selvom der er en streng etikette og en stram, veldefineret forventet opførsel på tennisbanen, er der mange gange, hvor vi har været vidne til tennisspilleres hidsige temperament og udbrud, der går imod, hvad der betragtes som 'normalt'. Disse udbrud er mere typiske blandt tennisspillere, der generelt siges at være gnavne eller have en mere gnaven personlighed.

Hidsige spillere er enten elsket eller hadet af tennisfans. De er i høj grad uforudsigelige, og man ved aldrig, hvad de vil gøre, hvordan de vil opføre sig, hvornår de vil bryde ud, og hvordan det vil påvirke deres spil. Kort sagt ved man aldrig, hvordan en tenniskamp kommer til at udspille sig – hvilket kan være interessant for tenniselskere, men tydeligvis ikke en god ting for spillere, der tester deres evner indenfor online sport betting Danmark.

Psykologi, fordybelse, selvopholdelsesdrift og disciplin er alle kritiske faktorer, der påvirker tennisspilleres spil. For nogle mennesker er tennis ikke så meget anderledes end poker, når det handler om selvkontrol eller følelsesmæssig kontrol.

At være en elitesport, en nobel og en aristokratisk sport betyder blandt andet, at spillerne forventes at have en vis respektfuld opførsel, som “skriger” overlegenhed. Så hver gang vi ser noget, der går imod dette, bliver det straks til breaking news i tennis.

Hvem er de mest hidsige tennisspillere? Hvem er sportens “slemme drenge”, der er ansvarlige for mange udbrud i store turneringer? Lad os se de to vredeste tennisstjerner, en fra gamle dage og en fra i dag! Deres vredesudbrud er så upålidelige, at man nærmest kunne begynde at bette på dem som en ekstra bonus udover selve spillet.

John McEnroe

McEnroe er en af de mest berømte tennisspillere i verden med 4 Grand Slams og 77 titler i ATP-herresingle (og 78 i herredouble). Den amerikanske atlet har været kendt for sit temperament og sin manglende evne til – i mange tilfælde – at kontrollere sine følelser og reaktioner i kontroversielle øjeblikke på tennisbanen.

Der er så mange vredesudbrud fra John McEnroe i hans karrierehistorie, og det velkendte “You cannot be serious!”, som han råbte til linjedommeren i en Wimbledon-kamp i 1981 mod Tom Gullikson, har ikke været hans “værste” øjeblik, på trods af at det har fulgt ham indtil nu!

Det handlede altid om, at McEnroe var irriteret og klar til at eksplodere, hver gang han var uenig med dommeren eller linjedommerne. I 1990 kom tingene ud af kontrol for den legendariske tennisspiller, da han faktisk blev smidt ud af Australian Open for at bande ad turneringens medarbejdere!

Nick Kyrgios

Kyrgios kan ikke mangle blandt de bedste ‘slemme drenge’ i tennis, især fordi han er så aktuel, at alle kommer til at huske (eller i det mindste har hørt om det) hans udbrud, upassende opførsel, smadring af ketsjere og bandeord på banen.

Wimbledon-kampen i 2022 mellem Nick Kyrgios og Stefanos Tsitsipas vil blive husket, ikke kun for det gode tennisspil, men for varmen, fjendtligheden, vreden og alle de tempererede reaktioner fra Kyrgios i starten og Tsitsipas i slutningen.

Kyrgios er som en vulkan, der er klar til at eksplodere når som helst i løbet af en kamp, og fans synes at blive overvældet af hans stærke, hidsige karakter. Han går til dommerne, til modstanderne, til publikum, og det overraskende er, at han formår at få banerne fyldt med tilskuere, hver gang han er på banen. Ifølge de seneste statistikker er Kyrgios faktisk den tredje mest sete tennisspiller efter Rafael Nadal og Roger Federer.

Sagen er, at begge ‘slemme drenge’ har et naturligt talent for tennis. Talent kommer nogle gange med temperament, og vi må aldrig glemme, at de er mennesker ligesom alle andre, med deres op- og nedture, deres højde- og lavpunkter og deres udbrud.

Forrige artikelTurneringer uge 35: August Holmgren alternate adgang til Mallorca kval. 3 danskere ved US Open
Næste artikelUS Open 2023: Holger Rune uden gejst har brug for grundig evaluering om fremtidig setup
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.