Efter sejre i samtlige singler siden Nytår tabte Holger Vitus Nødskov Rune for en gangs skyld en kamp

Siden Tennisavisen i januar 2015 blev gjort opmærksom på, at Danmark i U12 har nogle af Europas bedste spillere, har vi kunnet berette om den ene flotte sejr efter den anden.

Først gjorde Holger og Elmer Møller rent bord ved en turnering i Frankrig omkring Nytår, da Holger vandt single-rækken ved at besejre Elmer i finalen, og sammen tog de titlen i double.

Ved kvalifikationen til EM, hvor Danmark var repræsenteret af Holger, Elmer og Arthur Leonhard Linck, vandt Danmark 3-0 over både Bulgarien, Rumænien og England, hvorefter de danske U12 drenge bekræftede deres suverænitet ved også at hjemføre Europamesterskabet ved først at vinde 3-0 over Polen, derefter i semifinalen 2-1 over Tjekkiet og endelig i Finalen 2-0 over England.

I alle disse turneringer vandt Holger samtlige singler, inclusive finalesejren over Elmer i førstnævnte turnering, og derfor kan det næppe undgås, at der altid vil være forventninger om nye sejre, hver gang Holger stiller op til en turnering.

I sidste uge afvikledes Grade 3 U12 turneringen Open Super 12 Auray 2015 i Frankrig, hvor Holger deltog.
Tennisavisen var faktisk ikke opmærksom på turneringen, som blev lidt overset på grund af fokus på Copenhagen Winter Cup og en privat mini-ferie, og ingen havde gjort opmærksom på denne turnering.

Ved en gennemgang på TE Europes turneringsoversigt blev det alligevel opdaget, at Holger har været en tur i Frankrig for at spille tennis.
Da Tennisavisen har sat sig for, at vi så vidt muligt ønsker at fortælle om danske spilleres præstationer ved internationale turneringer, ønsker vi naturligvis også at fortælle om denne turnering – også selvom resultaterne ikke kan trække samme overskrifter, som vi efterhånden har vænnet os til med U12 drengene.

I 1. runde i Boys single indledte Holger med at tabe 1. sæt 3-6 til Romeo Bastien (FRA), men det blev der dog ændret på, da Holger tog de 2 næste sæt og vandt overbevisende 3-6, 6-0, 6-1.

I 1/8-finalen blev det til årets første nederlag for Holger i en international turnering, da han tabte 5-7, 4-6 til Hamad Medjedovic (SRB), som derefter i kvartfinalen tabte 6-4, 4-6, 5-7 til Jack Pinnington Jones (GBR), som senere nåede finalen, hvor han blev besejret af Aristarkh Safonov (RUS) 1-6, 3-6.

Holger var også med i double, hvor han spillede sammen med Gianiuco Berto (AUS), og de tabte 6-4, 2-6, [5-10] til Antoni Fabre/Theo Miclot (FRA).

Selvom det ikke blev til endnu en turnering med sejre på samlebånd, er der ingen grund til at være bekymret af den grund.
Holger har til fulde bevist, at han er blandt de absolut bedste, og så er det formentlig ganske nyttigt at løbe ind i nederlag ind imellem, da modgang kan være med til at hærde en spillers udvikling.

Det er Holger formentlig ganske udmærket klar over, men det kan også være nyttigt for omgivelserne, at vi også er opmærksom på, at vi ikke skal forvente sejre hver eneste gang, de talentfulde drenge deltager i en turnering.

Husk at hjælpe med at huske

Som tidligere nævnt forsøger vi på Tennisavisen at omtale alle danske spilleres deltagelse i internationale turneringer.
Ved ITF turneringer overser vi sjældent en turnering, da næsten alle danske spillere er “stjerne-markeret” på Resultina-app’en, som giver en påmindelse, når en spiller deltager i en turnering, men den mulighed findes ikke ved TE Europe turneringerne, og derfor opfordres spillere, trænere, ledere, forældre mv. til at gøre opmærksom på, hvilke internationale turneringer danske spillere deltager i.

Se under “Tip redaktionen” øverst til højre på tennisavisen.dk.

Tilføjelse 24. februar 2015:
Cifrene i Holgers 2. runde nederlag var ved en fejl anført som 2-6, 4-6, hvilket var en forveksling med modstanderens sejrscifre i runden forinden. Holger tabte 5-7, 4-6.

Forrige artikelATP Rio: “Slideren” Ferrer tager stikket i Rio
Næste artikelITF Junior Oslo: Helmi sikkert videre. Hjorth tabte pusten
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.