Med sin flotte præstation i NCAA Individuals skrev Søren Hess-Olesen dansk tennishistorie, da han blev den første dansker til at nå semifinalen i den prestigefyldte sæsonafslutning.

Allerede i efteråret tydede det på, at den 23-årige dansker, der i USA repræsenterer Texas Longhorns, skulle få sin bedste sæson hidtil. Skader og småskavanker var et overstået kapitel, og med flere nye stærke spillere stod holdet også rigtig stærkt – noget der også får den enkelte spiller til at hæve sit niveau.

[quote_box_center]”Jeg tror det har betydet en hel del at få nogle stærke spillere ind. Ikke bare for mig men for alle på holdet. Forventningerne i Texas er altid store, så dét, at vi stod med gode muligheder for at levere som hold i år, fik også alle til at komme ind til sæsonen med lidt ekstra motivation”, fortæller Hess-Olesen.[/quote_box_center]

Selvtillid betyder alt

Efteråret stod på træningskampe samt individuelle turneringer, og de mange kampe betød at Søren lidt efter lidt fik opbygget selvtillid i takt med, at skaderne ikke generede udviklingen.

[quote_box_center]”Det er første gang, jeg har haft en hel sæson uden skader, og det har helt sikkert hjulpet. Det fjerner mange bekymringer, at man kan træne hver eneste dag og arbejde på de aspekter, der er nødvendige. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at komme ind i en uafbrudt kamprutine og møde spillere på højt niveau igen og igen”, forklarer han.[/quote_box_center]

Generelt leverede holdets spillere godt i efteråret, og flere af de nye spillere i form af amerikanske George Goldhoff og franske Adrien Berkowicz var med til at skabe højt niveau hele vejen gennem Texas´ lineup, hvilket har været et af holdets største problemer i de forgangne sæsoner. Så det var med stor selvtillid at både Søren og resten af holdet tog hul på anden halvdel af sæsonen, da spillerne vendte tilbage til Austin efter juleferien.

Søren Hess-Olesen
Søren i kamp for Texas Longhorns

En vigtig start

Holdet startede med otte sejre i de første 9 kampe i sæsonen, og Hess-Olesen leverede en lang række gode resultater, der igen pegede i retning af, at danskeren kunne være med, når det galdt til NCAA Individuals i slutningen af sæsonen.

Inden da skulle holdet dog forsøge at gøre det bedre end de seneste år ved slutspillet, hvor de 16 bedste hold deltager. Og det startede lovende med kvalsejre hjemme i Austin mod Marist og Mississippi State inden man tog til Athens, Georgia, for at møde California. Her hentede man endnu en sejr og stod dermed overfor USC, det topseedede mandskab. Her måtte man dog strække våben.

[quote_box_center]”USC er et det bedste hold i USA, og de har vundet 5 ud af de seneste 6 år. Men jeg synes, vi gav os selv chancer, og det er dejligt at se, hvor meget vi har forbedret os som hold siden sidste år”, siger han om holdets præstation.[/quote_box_center]

En stærk afslutning

Men her sluttede sæsonen ikke for danskeren, der skulle forsvare sin kvartfinale fra sidste års turnering, hvor han blev All-American for første gang. Og det startede planmæssigt for 1900-spilleren, der strøg gennem de to første runder uden at tabe sæt.

[quote_box_center]”Det er altid rart at få en god start i sådan turnering med mange gode spillere. Og på en måde slappede jeg mere og mere af jo længere jeg kom i turneringen, fordi spillet i de to første runder gav mig stor tro på egne evner.”[/quote_box_center]

3. runde bød på en sejr i tre sæt over Texas A&M´s Shane Vinsant inden han stod overfor Mackenzie McDonald i kvartfinalen. Efter endnu en stærk præstation var danskerne blandt de sidste fire, og skulle op mod Marcos Giron – en spiller han besejrede ved sidste års turnering.

[quote_box_center]”I en semifinale i sådan en turnering er det klart, at alle er gode. Giron havde haft en rigtig god sæson, så jeg var godt klar over, at jeg skulle spille op til mit bedste for at vinde.”[/quote_box_center]

Trods småproblemer med en forstrækning i maven var det Hess-Olesen der startede bedst og kom foran med 4-1. Men herefter fik den stærke amerikaner ædt sig ind i kampen, og da han snuppede første sæt med 7-5 var der lang vej hjem. Det lykkedes heller ikke danskeren at vende slaget, men ikke desto mindre hersker der ingen tvivl om, at danskeren kan tage på sommerferie med god samvittighed.

Foruden semifinalen blev han kåret til årets spiller i Big 12 og vandt grundspillet med sit hold, inden han igen kunne kalde sig dobbelt All American med sin semifinale i NCAA Individuals og en kvartfinaleplads i double. Han sluttede sæsonen med 32-8 i single, og skal forsøge at holde niveauet i løbet af sommerferien.

[quote_box_center]”Jeg håber selvfølgelig at kunne finde samme niveau til Future-turneringerne herhjemme, og målet er også at spille nogle flere turneringer end de to hjemme i Danmark. Og ellers så glæder jeg mig til at komme tilbage til min sidste sæson, hvor vi forhåbentlig kan gøre det endnu bedre end i år”, slutter Hess-Olesen.[/quote_box_center]

Søren Hess-Olesen

Forrige artikelGod start for Emilie og Simon
Næste artikelSimon spillede sig i Wimbledons hovedturnering
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.