Både Clara Tauson og Holger Rune er fit for fight og ser frem til at levere show-tennis ved Hopman Cup

På papiret står Danmark med god muligheder for at blive puljevinder efter kampene ved Hopman Cup onsdag mod Schweiz og torsdag mod Frankrig, og derfor blev udtrykt forhåbninger om en finale på søndag mellem Danmark og Spanien, hvor der kan kan ses frem til et revanche-opgør mellem de to 20-årige Holger Vitus Nødskov Rune og den nykårede Wimbledon-mester Carlos Alcaraz, der trods den store festivitas efter Wimbledon har bekræftet, at han stiller op for Spanien sammen med Rebeka Masarova.

Turneringer uge 29: Clara Tauson og Holger Rune spiller Hopman Cup for Danmark

Undertegnede skribent ankom fort før midnat mandag aften – efter flyforsinkelse med Norwegian – til Nice, hvor temperaturen efter de nuværende vejrforhold “kun” er omkring 30 grader.

Da der tirsdag kl. 11:00 var arrangeret Media Day blev anledningen benyttet til at dukke op og forsøge at få en snak med både Clara og Holger.
Ved ankomsten – efter en strabadserende travetur på ca. 2 km fra hotellet på Rue de France til Nice Lawn Tennis Klub – bestod “modtagelseskomiteen” af Danmarks holdkaptajn Lars Christensen og Holgers mor og manager Aneke Rune, som begge beredvilligt stillede op til fotografering.

Billedet blev efterfølgende slået op i flere tennis-grupper på Facebook, hvor en af kommentarerne lød: “Nååå …det er der Rune har de flotte ben fra.. selvfølgelig fra mor

Hopman Cup 2023
Foto: Tennisavisen – Aneke Rune og Lars Christensen

Der var et større presseopbud, heriblandt TV 2 med Morten Ankerdal, men der var også plads til, at Tennisavisens repræsentant fik lejlighed til en snak med de danske deltagere.
Forinden blev taget nedenstående billede af Clara, der udstrålede både overskud og højt humør, og en væsentlig årsag hertil kan udledes af svaret på det indledende spørgsmål: “Hvordan har du det?” – underforstået efter den seneste knæskade, som tvang Clara til at melde afbud til Women’s doubles ved Wimbledon, og i sidste uge til WTA 125 i Båstad.

Hopman Cup 2023
Foto: Tennisavisen – Clara Tauson

Clara havde ellers set frem til at være med i Båstad, som er en af hendes yndlings-turneringer, og hun håber derfor at kunne deltage næste år, men nogle gange er det nødvendigt af melde fra til en turnering for at blive klar til den næste.

I den seneste uge har Clara dog kunnet trænet fuldt igennem både tennismæssigt og fysisk, og hun glæder sig meget til at deltage ved Hopman Cup, som både giver mulighed for “sjov og ballade” og hygge sig sammen, men selvfølgelig går de altid efter at vinde og spille sit bedste tennis, og hun er sikker på at det bliver “super fedt” at være med.

Da Clara er tilbage i top 100 er mulighederne for at planlægge kommende turneringer blevet bedre, og hun forventer med sin nuværende rangering at være direkte inde i US Open, som indledes i uge 35.
I næste uge deltager Clara ved WTA 250 i Warszawa og ugen derefter WTA 250 i Prag, men hun er ikke helt sikker på endnu, hvor hun eventuelt spiller i USA inden US Open.

Hopman Cup 2023
Selfie: Tennisavisen – Ole Dalsgaard Jensen og Holger Vitus Nødskov Rune

Lidt senere blev der også mulighed for en snak med Holger, som var blandt de mest – måske den meste – ombejlede interview-offer, men i stedet for det ønskede billede inden interviewet, insisterede Holger på at tage en selfie.

Det indledende spørgsmål handlede om nederlaget i den seneste kamp mod Carlos Alcaraz ved Wimbledon, og Holger erkendte, at han nu er kommet helt over skuffelsen, og han har et helt klart mindset på, hvad han gerne vil arbejde på i de kommende kampe, inden turen går over “Dammen” med ATP 1000 Toronto og Cincinnati inden US Open.

Holger havde kun lovord til overs for Alcaraz’ præstation, som han sidestillede med Rafael Nadal tidligere, hvilket siger en hel del.
Han følte dog selv, at han var 100 procent med i de 2 første sæt, hvor en dobbeltfejl i tiebreak i 1. sæt og en dobbeltfejl efterfulgt af en afbrænder på et smash blev afgørende for, at Alcaraz førte 2-0 i sæt.
Især i 3. sæt blev det tydeligt, at Holger på dagen ikke helt havde den energi, som i tidligere kampe har muliggjort et comeback.

Holger er helt bevidst om, at det handler om at finde den rette intensitet og energi i flest mulige kampe, så han får bedst mulig kvalitet og styrke i sine slag.
Semifinalen ved ATP 1000 i Rom mod Casper Ruud var et oplagt eksempel på, at Holger i tide til sidst fandt frem til den rette intensitet, som gjorde det muligt at vende et truende nederlag til sejr.

Selvom Holger har store forventninger til sig egne præstationer, går han alligevel ydmygt til opgaven, og netop med indbyrdes statistik på 0-4 mod Ruud, var Holger indstillet på, at der skulle arbejdes for at kunne vinde i Rom, og han var derfor godt tilfreds med, at det lykkedes ham at vende kampen.
Allerede sidste år i Monte Carlo og igen ved French Open havde Holger reelt muligheder mod Ruud, men selvom Holger følte, at han burde have vundet i Monte Carlo, erkender han at hans manglende erfaring på det tidspunkt spillede ind.

Holger erkender, at det ikke er muligt at ramme sit topniveau i alle kampe, og når den planlagte taktik ikke helt lykkes, handler det om at gå i “slider-mode”, som det bland andet var tilfældet, da Holger fik vendt et truende nederlag, da han genvandt titlen ved ATP 250 i München.

 

Stemningen i den danske lejr er tårnhøj inden onsdagens første kamp mod Schweiz.
Holdkaptajn Lars Christensen fremhæver, at det handler om at få en god oplevelse, og han forventer, at Holger både vil bruge kampene ved Hopman Cup og i næste uge ved ATP 250 i Umag, Kroatien til at implementere nogle elementer fra træningen i spillet, og derfor er målsætningen for Umag ikke nødvendigvis, at Holger SKAL vinde turneringen.

TV 2 Sport sender fra Hopman Cup fra onsdag kl. 15:45.

Forrige artikelMikael Ymer idømt 18 måneders karantæne
Næste artikelHopman Cup: Større schweizisk engagement sikrede sensationel sejr over danske favoritter
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.