Efter en famlende start fik Holger Rune kontrol over kampen og revanche mod Geoffrey Blancaneaux. 7 af 8 seedede er ude efter 1. runde

Det primære formål med at deltage i denne uges M15 turnering i Antalya er, at 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune skal forsøge at bibeholde et konstant stabilt niveau over mere end en enkelt uge.
Derfor er denne uges turnering en slags “svendeprøve”, som vil være bestået, hvis han præsterer på et niveau, som er godkendt i forhold til de forventninger, der med rimelighed kan stilles til en spiller med Holgers åbenlyse potentiale.

Siden Holger begyndte udelukkende at spille professionelle turneringer, har præstationerne ofte været svingende, hvilket er helt naturligt for en 16-17 årig mod de mange rutinerede boldsikre spillere, der findes overalt på ITF Men’s World Tennis Tour og ATP Challenger.

Første del af svendeprøven lignede en seriøs udfordring, idet Holger allerede i 1. runde mødte den 22-årige 2. seedede Geoffrey Blancaneaux (FRA), der er i top 300 og primært spiller Challengers, hvilket også var tilfældet, da Holger mødte ham i januar i Punta del Este i Uruguay, hvor franskmanden vandt overbevisende 6-1, 6-2 i en kamp, hvor Holger var langt under sit top-niveau.

Selvom der er livestream fra 2 af banerne i Antalya, kunne Holgers kamp mod Blancaneaux onsdag formiddag kun følges på livescore, hvor det fra starten af kampen tegnede til at blive en alvorlig udfordring, da Holger kom bagud 0-40 i egen serv og blev brudt til 0-1, og han var tæt på endnu et break til 0-3 ved 15-40 i sit næste serveparti.
Holger fik dog reddet partiet hjem, og efterfølgende tog han styringen i resten af kampen, hvor han først brød rent tilbage til 2-2.
Franskmanden brød dog Holgers serv ved 3-3, men Holger brød straks tilbage til 4-4, og med endnu et rent break, sikrede Holger 1. sæt 6-4.

I 2. sæt blev franskmanden brudt til 2-0 og Holger holdt serv til 3-0 efter at have afværget 2 break-muligheder, og statistikken på Resultina viser, at Holger satte 1. serven ved 7 af i alt 8 franske break-muligheder.
Biancaneaux fik ikke flere muligheder i resten af kampen, som Holger efter endnu et break vandt 6-4, 6-2.

De næste opgaver i ugens svendeprøve ser på papiret ud til at være mere overkommelige end ved første øjekast, idet 7 af de seedede spillere blev sendt ud i 1. runde, hvor de to tyrkiske Davis Cup spillere, 1. seedede no. 219 Cem Ilkel og 3. seedede no. 318 Altug Celikbilek blev sendt ud af henholdsvis no. 805 Billy Harris (GBR) og no. 954 Stefan Palosi (ROU), der begge er videre fra kvalifikationen.
Endvidere blev 6. seedede no. 345 Ivan Nedelko (RUS) sendt ud af no. 536 Paul Jubb (GBR).
Eneste tilbageværende seedede i øverste halvdel er således 7. seedede no. 387 Nerman Fatic (BIH), der vandt 6-0, 7-5 over no. 573 Marsel Ilhan (TUR).

I den modsatte halvdel af lodtrækningen møder Holger i 1/8-finalen den 23-årige svensker, no. 778 Dragos Nicolae Madaras, som efter 3 sejre i kvalifikationen vandt 7-5, 2-6, 7-5 over no. 478 Mircea-Alexandru Jecan (ROU).

I en eventuel kvartfinale kan Holger møde no. 511 Sanjar Fayziev (UZB), der vandt 6-4, 6-4 over 6. seedede no. 368 Vladyslav Orlov (UKR), eller 18-årige no. 998 Luciano Darderi (ITA), der er no. 8 på ITFs juniorrangliste, og derfor er inde på en af de 3 “Junior Reserved” (JR) pladser i hovedturneringen.

I samme halvdel blev 4. seedede no. 328 Khumoun Sultanov (UZB) besejret 6-4, 6-3 af no. 1013 Cengiz Aksu (TUR).
Endvidere er 8. seedede no. 423 Evgeny Tyurnev (RUS), som Holger i sidste uge besejrede i to tiebreaks 9-7, 11-9 i semifinalen, ude af turneringen efter nederlag 4-6, 5-7 mod no. 955 Sarp Agabigun (TUR), og derved er samtlige seedede spillere i Holgers halvdel ude af turneringen efter 1. runde.
Både Sarp Agabigun og Cengiz Aksu har wildcard, som har været godt givet ud, da de derved har sikret, at der fortsat er tyrkisk deltagelse i 1/8-finalen.

Forrige artikelTre lidt anderledes sportsgrene, som du helt sikkert vil elske
Næste artikelM15 Antalya: Dragos Madaras satte sig psykisk i hovedet på Holger Rune
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.