Fodbold, gymnastik, svømning, badminton, håndbold, golf og tennis er nogle af Danmarks mest populære sportsgrene. Faktisk ikke bare i Danmark, men i det meste af verden. 

Men er du ved at være lidt træt af at høre om høje odds, sports betting eller de bedste Europa League odds, se sportsnyheder fra den danske håndboldliga eller at læse om resultaterne i Grand Slam og US Open?

Så er du langt fra den eneste. Og hvis du tilmed har brug for lidt inspiration til nogle nye – og lidt atypiske sportsgrene – som du kan følge med i, så læs med herunder. For her introducerer vi dig til tre anderledes sportsgrene i Danmark.

Parkour – den effektive bevægelses kunst

Parkour er – selvom det for nogen lyder som noget ganske nyt – en sportsgren, som har været udført siden 1800-tallet. Kort sagt er parkour en meget fysisk sportsgren, som går ud på, at man tilpasser sine bevægelser til det miljø, som man befinder sig i, og på den måde skal passere alle de forhindringer, man kommer forbi.

Vel at mærke uden at tage den nemme vej udenom. Derfor er parkour en sportsgren, hvor man ofte ser mennesker slå saltomortaler over rækværk og springe over vægge og murværk. Sportsgrenen startede i Danmark ud som en form for undergrundsbevægelse, men ses i dag oftere eksponeret på TV og er også en populær sportsgren i forskellige ungdomsinstitutioner og sportsklubber.

Curling – skak på isen

Curling er ikke en sport, der er synderligt populær i Danmark, men det er faktisk en sportsgren, der dyrkes af mere end halvanden million mennesker – og det er kun de registrerede spillere på verdensplan. Og så er det jo rent faktisk også en olympisk disciplin, og har været det siden 1998.

I meget korte træk går curling ud på, at de to dystende hold skal glide otte sten ned af en bane af is, hvor stenene skal lande så tæt på midten af “målskiven”, som i curling-verdenen kaldes huset, som muligt. Det er et forholdsvist langt spil, men om ikke andet utroligt spændende, hvis man kan reglerne.

Cricket – englændernes baseball

Cricket er en gammel og utrolig klassisk sportsgren, som stammer fra England og har været spillet i mange hundrede år. I dag spilles cricket primært i England, Australien, Pakistand, New Zealand, Indien og andre Common wealth-lande.

Spillet foregår på en aflang bane bestående af en indre og en ydre bane. De to hold, med 11 spillere på hver, skiftes til at være i “marken” og ved gærdet. Holdet ved gærdet skiftes til at skyde bolden ud på banen, hvor der kan vindes point ved at løbe fem og tilbage mellem gærdet og marken. Markspillerne kan begrænse gærdeholdets point ved at gribe bolden eller bryde gærdet.

Forrige artikelNy vision skal gøre hele Vestsjælland til en helårs tennisklub
Næste artikelM15 Antalya: Holger Rune består første del af svendeprøve efter revanche mod 2. seedet top 300-spiller.
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.