I første sæt afgav Clara kun 5 point i egne servepartier, og efter 0-6 i 2. sæt greb hun igen taktstokken og sikrede en fornem sejr over WTA-ranglistens no. 176 Magdalena Frech

Da 16-årige Clara Tauson torsdag spillede sig videre til kvartfinalen, var det resultatet af en mental kraftpræstation med 3 indbyggede come-back’s.

Torsdagens regnvejr betød, at kampen blev afviklet indendørs, men det var alligevel muligt at følge med på livestream, og der var også lagt op til, at fredagens kvartfinale mod 7. seedede Magdalena Frech (POL) kunne følges på livestream, da kampen var planlagt som 2. kamp på Court 5.

ITF Shenzhen: Clara Tauson indtog på WTA-rangliste efter mentalt “svendestykke”

Imidlertid blev fredagens program forsinket på grund af regn, og da spillet omsider kunne begynde, blev kampen med Clara og Frech flyttet til Court 7, hvor der ikke er livestreaming, og derfor var man henvist til at følge stillingen undervej på diverse app’s.

På SofaScore er det muligt efterfølgende at følge kampens udvikling efter hver eneste bold, og hvis man laver en optælling af de bolde, som polakken vandt i Claras servepartier i 1. sæt, konstateres at Clara i sine servepartier kun tabte i alt 5 point i 4 partier, og 2 partier blev vundet blankt.

Der var mere kamp om pointene i polakkens partier, hvor Clara havde 2 break-muligheder ved 3-2, men Frech holdt alligevel serv frem til slutningen af sættet, men da hun ved 5-6 servede for at fremtvinge en tiebreak, spillede Clara sig til sin 3. break-mulighed, som blev udnyttet, så hun sikrede sig sættet 7-5.

Som det mange gang er set før i tennis, kommer der ofte en reaktion ved starten af et nyt sæt, og polakken startede bogstaveligt talt på en “Frech”, da hun indledte 2. sæt med bryde Claras serv ved 30-40 og efter et rent serveparti brød polakken igen ved 15-40 til 3-0, og det blev 4-0 efter endnu et sikkert polsk serveparti.

Kun i det 5. parti havde Clara en enkelt fordel i egen serv ved 40-30, men hun blev alligevel brudt, og Frech servede derefter sættet sikkert hjem til 6-0.

Herefter kom der en dansk reaktion fra starten af 3. sæt, hvor Clara igen greb taktstokken og indledte med et blankt serveparti til 1-0, og det blev 2-0, da hun udnyttede den 2. break-mulighed ved 30-40, og forspringet blev udbygget ved at holde serv ved 40-15 til 3-0.

Clara havde desuden en enkelt break-mulighed til 4-0, men Frech fik dog reduceret til 1-3, men Clara holdt fast i taktstokken, da hun sikkert holdt serv ved 40-15 til 4-1, og hun havde i de første 3 servepartier kun tabt 2 point.

Frech bevarede dog kontakten ved at holde serv ved 40-15 til 4-2, og hun skabte derefter fornyet spænding om udfaldet, da hun med et rent break reducerede til 3-4, hvorefter hun  havde chancen for at komme helt tilbage i opgøret i sit eget efterfølgende serveparti, hvor hun ved stillingen 30-15 var meget tæt på at få udlignet, men Clara vandt de næste 3 bolde og fik genetableret forspringet til 5-3.

Derefter kunne Clara serve for kampen, og hun spillede sig frem til 2 matchbolde ved 40-15, og på den 2. matchbold sikrede hun sejren 7-5, 0-6, 6-3 efter et kampforløb, som igen viser mental robusthed efter at have indkasseret “æg” i 2. sæt.

Sejren betyder 29 point til WTA-ranglisten, hvilket formentlig rækker til en placering omkring no. 575, hvilket muligvis kan række til at komme ind i kvalifikationen til enkelte W25-turneringer, men i flere af disse turneringer er kravet til kvalifikationen ofte en placering omkring no. 450-500.

Hvis Clara også vinder i semifinalen, hvor hun møder 8. seedede no. 186 Jia-Jing Lu (CHN), er der 48 point, som vil give en placering omkring no. 490, men det er dog stadig ingen garanti for at være inde i kvalifikation til W25, så den videre turneringsplanlægning vil uden tvivl afhænge af, om hun kan nå helt til tops i turneringen, eller hun stadig må “spille på 2 heste” ved at deltage i flere W15-turneringer.

Foreløbig må Clara – ligesom en anden berømt dansk kvindelig tennisspiller – tage en kamp ad gangen, og indtil videre er de seneste 20 kampe i individuelle turneringer endt med sejr til den talentfulde fremstormende dansker.

Kampen mod Jia-Jing Lu er planlagt som 2. kamp på Court 2, hvor den første semifinale indledes kl. 0400cet mellem no. 266 Hiroko Kuwata (JPN), der vandt 7-5, 1-6, 6-3 over no. 239 Alexandra Cadantu (ROU), og 6. seedede no. 172 Fangzhou Liu, der vandt den indbyrdes kinesiske “Fang-leg” mod Fang Ying Xun, der er no. 209 på WTA-ranglisten og no. 122 hos ITF.

Link til livestream dukker inden kampen op på dette link – http://live.itftennis.com/en/live-streams/