Holger Rune kan møde Rafael Nadal i 1/8-finalen ved Masters 1000 i Rom. Clara Tauson fik problemer med ryggen i sin første kamp i kvalifikationen

Sammenlignet med 2023 har Holger Rune, der netop er fyldt 21-år 29. april, ikke haft tilnærmelsesvis samme succes i de første uger af grussæsonen.
Som konsekvens heraf har Holger indtil videre mistet sin top 10 status, idet han på ranglisten pr. 15. april mistede hele 5 placeringer, da han ikke forsvarede finalepladsen sidste år ved ATP 1000 Monte-Carlo.

Den primære årsag til, at Holger måtte forlade turneringen 2 runder tidligere end året før, var de berømte små marginaler i kvartfinalen mod den formstærke Jannik Sinner, der på det tidspunkt forekom usårlig efter en suveræn afslutning af 2023 fulgt op af en endnu større dominans i starten af 2024 med titler ved Australian Open ATP 500 Rotterdam og ATP 1000 Miami.
Eneste nederlag hidtil i 2024 var mod Carlos Alcaraz i semifinalen ved ATP 1000 Indian Wells.

Derfor er det ikke rimeligt at opfatte Holgers tilbagegang fra no. 7 til no. 12 som udtryk for, at han ikke fortsat har niveau til top 10, når han reelt var i stand til at presse den aktuelt bedste spiller på touren til det yderste, selvom han havde tilbragt ca. 5 timer på banen dagen forinden, hvor han først færdigspillede en udsat kamp, inden han efter 3½ times intens kamp vandt 7-6(9), 3-6, 7-6(2) over Grigor Dimitrov.

Det høje niveau i kampene mod både Dimitrov og Sinner indikerede således, at der var god grund til at forvente, at Holger igen i 2024 vil være blandt kandidaterne til nogle af titlerne i grussæsonen.

Ugen efter ved ATP 250 München, hvor Holger for 2. år i træk var forsvarende mester, vandt han “pligtsejre” over både Daniel Elahi Galan og hans tidligere onde ånd Marc-Andrea-Huesler, men i semifinalen blev Holger totalt udspillet af Jan-Lennard Struff, der vandt 6-2, 6-0 i en kamp, der bragte mindelser om nederlaget få uger forinden i Miami mod Fabian Marozsan, der dengang vandt 6-1, 6-1.

Efter begge disse nederlag blev det efterfølgende oplyst, at Holger havde været syg, og da han efter en middelmådig indsats i Madrid med stort besvær vandt 5-7, 7-6(2), 6-4 over Mariano Navone og derefter blev besejret 6-4, 4-6, 6-3 af Tallon Griekspoor, meddelte Holger via sin agent IMG, at han fortsat var på penicillin på grund af bihulebetændelse.

Hvis Holger imidlertid igen bliver helt fit for fight inden Rom og French Open, kan han dog fortsat nå at optjene flere point til ranglisten, end det var tilfældet efter French Open sidste år.
Eksempelvis kan Holger med endnu en finale i Rom og eksempelvis en semifinale ved French Open stå med flere point på kontoen, end han havde sidste år ved samme tid.
Det kræver dog, at Holger som minimum genfinder det niveau, som sikrede sejren over Grigor Dimitrov i Monte-Carlo og var tæt på mod Sinner i kvartfinalen.

Grussæsonen har hidtil været totalt uforudsigelig, da de færreste formentlig havde spået, at Stefanos Tsitsipas og Casper Ruud begge ville være finalister i både Monte-Carlo og Barcelona, og i Madrid krævede det helt særlige evner at forudsige, at semifinalerne ville blive mellem henholdsvis Felix Auger-Aliassime og Jiri Lehecka samt Andrey Rublev og Taylor Fritz.

Med i billedet hører dog, at Auger-Aliassime i kvartfinalen fik en walkover mod Jannik Sinner, og i 2 af kampene måtte hans modstander trække sig undervejs – heriblandt Jiri Lehecka i semifinalen. Tjekken, der herunder får en trøstekrammer, har efterfølgende meldt afbud til turneringen i Rom.

Det bortforklarer dog ikke, at canadieren efter en periode med en stribe nederlag og deraf manglende selvtillid, igen er tilbage på et niveau, som bedre afspejler hans åbenlyse talent.

Rublev har ligeledes haft en periode med en stribe skuffende nederlag, og derfor blev det i Tennisavisen betegnet som en fornuftig lodtrækning i Madrid, at Holger var i samme 1/8-del som Rublev, der dog pludselig igen har fundet sit topniveau, og han gik hele vejen og vandt titlen efter finalesejr 4-6, 7-5, 7-5 mod Auger-Aliassime.

Carlos Alcaraz var i store problemer i 1/8-finalen i Madrid, inden han vandt 6-3, 6-7(5), 7-6(4) over sidste års finalist Jan-Lennard Struff, og selvom Alcaraz vandt 1. sæt i kvartfinalen, kunne han ikke i længden modstå presset fra Rublev, der vandt 4-6, 6-3, 6-2.
Efterfølgende har Alcaraz på grund af problemer med armen meldt afbud til turneringen i Rom, så han kan være klar til French Open.

Jannik Sinner havde tydeligvis problemer med hoften, da han med stort besvær vandt 5-7, 6-3, 6-3 i 1/8-finalen mod Karen Khachanov, og han tog derefter konsekvensen og trak sig fra kvartfinalen mod Auger-Aliassime, og han har desuden efterfølgende også trukket sig fra ATP 1000 på hjemmebanen i Rom, så han kan være helt klar til French Open.

Dermed er de to største trækplastre fra NextGen ude af billedet i Rom, hvor til gengæld legenderne Novak Djokovic og Rafael Nadal begge er blandt deltagerne, og da de desuden er i hver sin halvdel af lodtrækningen, ville det i “gamle dage” være ensbetydende med, at de med stor sandsynlighed også ville mødes i finalen.

Efter en længere periode præget af sygdom meldes Holger Rune nu helt klar igen, og der er en rimelig chance for, at han omsider kan møde sit idol, der i barndomsårene prydede børneværelset med plakater overalt, hvis Holger overlever både 2. og 3. runde.
Holger er seedet 10, og han er derfor ligesom alle 32 seedede oversiddere i 1. runde (R128), hvor Daniel Altmaier (GER) og Luca Nardi (ITA) torsdag dyster om at møde Holger i 2. runde på lørdag.
Samme dag findes modstanderen til en eventuel 3. runde næste mandag, når 17. seedede Sebastian Baez (ARG) møder vinderen af opgøret mellem Dusan Lajovic (SRB) og Lorenzo Sonego (ITA).

Hvis Holger slipper videre fra 3. runde kan han i 1/8-finalen næste tirsdag møde Nadal, der dog allerede i 2. runde kan risikere en tidlig exit mod 7. seedede Hubert Hurkacz.
Vinderen af det opgør møder i 3. runde enten 25. seedede Tomas Martin Etcheverry (ARG) eller vinderen af 1. runde opgøret mellem Thiago Seyboth Wild (BRA) og en kval-spiller.

En dansk sejr i 1/8-finalen kan bane vejen for et revanche-opgør fra sidste års finale mod 2. seedede Daniil Medvedev i kvartfinalen, og en mulig modstander i semifinalen kan blive 4. seedede Andrey Rublev eller 6. seedede Stefanos Tsitsipas, der har fordelt de 2 første Masters 2 titler på grus i år.
Tsitsipas kan dog blive alvorligt udfordret allerede fra start, da han forventes at møde Jan-Lennrd Struff i sin første kamp.

I øverste halvdel lægger seedningerne op til, at Novak Djokovic i 1/8-finalen møder 16. seedede Karen Khachanov og enten 5. seedede Casper Ruud eller 12. seedede Ben Shelton i kvartfinalen samt 3. seedede Alexander Zverev, 8. seedede Grigor Dimitrov eller 11. seedede Taylor Fritz i semifinalen.

Da Holger mister 600 point fra sidste års finale, starter han på liverankingen som no. 13 efter Taylor Fritz, og Holger kan kun vende tilbage til top 10 ved at vinde titlen i Rom.

BJKC Portugal 2024
Foto: Dansk Tennis Forbund – Clara Tauson

Hos kvinderne var der skabt forventninger om, at Clara Tauson efter et par ugers pause kunne være fuldt restitueret efter den tidlige exit i Madrid og helt kampklar til kvalifikationen til WTA 1000 udgaven i Rom.
Imidlertid opstod allerede i den første kamp i kvalifikationen problemer med ryggen, så Clara måtte tage en medical timeout og få behandling.
Gennem resten af kampen var Clara tydeligt hæmmet, men hun valgte alligevel at gennemføre kampen, som hun trods en meget ujævn svingende præstation med nød og næppe vandt 6-4, 4-6, 7-6(2).

Derfor er forventningerne forud for tirsdagens kvalfinale mod no. 112 Olga Danilovic (SRB) naturligt mere afdæmpede.

Udvalgte resultater – eller links hertil – fra internationale turneringer vil løbende blive. opdateret.
Nordiske flag: 🇩🇰 – 🇸🇪 – 🇳🇴 – 🇫🇮

Udvalgte kampe søndag 12. maj

Billeder: August Holmgren 🇩🇰 (Foto: Sportsfotograf.com) – Challengertv ca. 13:00cet
Maria Sakkari & Anhelina Kalinina – TV 2 Sport kl. 11:00

WTA/ATP 1000 Rom (ITA) – TV 2 Sport/Play, WTA: WTATV.com, ATP: Tennistv.com

Center Court – start 11:00 (R32)
5 Maria Sakkari GRE vs. 30 Anhelina Kalinina UKR – WTA
2 Aryna Sabalenka vs. 32 Dayana Yastremska UKR  – WTA
NB 1400: 1 Novak Djokovic SRB vs. 29 Alejandro Tabilo CHI – ATP
NB 1900: 16 Elina Svitolina UKR vs. 23 Anna Kalinskaya – WTA
NB 2030: 3 Alexander Zverev GER vs. Luciano Darderi ITA – ATP

Grand Stand Arena – start 11:00 (R32)
Q Francesco Passaro ITA vs. Nuno Borges POR – ATP
8 Grigor Dimitrov BUL vs. Q Terence Atmane FRA – ATP
NB 1500: 9 Jelena Ostapenko LAT vs. Sara Sorribes Tormo ESP – WTA
13 Danielle Collins USA vs. 22 Caroline Garcia FRA – WTA
12 Ben Shelton USA vs. Zhizhen Zhang CHN – ATP

Pietrangeli – start 11:00 (R32)
Q Thiago Monteiro BRA vs. Miomir Kecmanovic SRB – ATP
16 Karen Khachanov vs. 20 Francisco Cerundolo ARG – ATP
11 Taylor Fritz USA vs. 24 Sebastian Korda USA – ATP
24 Victoria Azarenka vs. Mayar Sherif EGY  – WTA

Court 12 – start 11:00 (WTA R32)
27 Elise Mertens BEL vs. Irina-Camelia Begu ROU
Q Rebeka Sramkova SVK vs. Sofia Kenin USA

====

WTA/ATP Challenger – WTA: Bet365/Unibet/Oddset, ATP: www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/challenger-tv

CH 75 Oeiras (POR)

Central – ca. 13:00cet (Q16)
(10) 307 August Holmgren 🇩🇰 vs. 408 Frederico Ferreira Silva POR

====
ITF World Tennis Tour
Livestream: live.itftennis.com/en/live-streams/
Livescore: live.itftennis.com/en/live-scores/

W35 Villach-Warmbad (AUT) – ingen livescore Q16

Court 10 – NB 12:00 (Q16)
(10) 608 Rebecca Munk Mortensen 🇩🇰 vs. Laura Pasterk AUT

—-

M15 Antalya – ingen Livescore Q32

Court 3 – ca. 11:30cet (Q32)
Yakup Uzunel 🇩🇰 vs. (9) 1452 Teymuraz Gabashvili

Rang- og Entrylister opdateres jævnligt på dette link. : WTAATPITF GirlsITF Boys


ATP Tour & WTA Tour  

ATP/WTA 1000 Internazionali BNL d’Italia, Rom (ITA) – Grus

📺TV 2 Sport X/Play, ATP: Tennistv.com, WTA:WTATV.com

Men’s singles

R32
1 Novak Djokovic SRB vs. 29 Alejandro Tabilo CHI
16 Karen Khachanov vs. 20 Francisco Cerundolo ARG
12 Ben Shelton USA vs. Zhizhen Zhang CHN
Q Thiago Monteiro BRA vs. Miomir Kecmanovic SRB

3 Alexander Zverev GER vs. Luciano Darderi ITA
Q Francesco Passaro ITA vs. Nuno Borges POR
11 Taylor Fritz USA vs. 24 Sebastian Korda USA
8 Grigor Dimitrov BUL vs. Q Terence Atmane FRA
==
6 Stefanos Tsitsipas GRE vs. 27 Cameron Norrie GBR
9 Alex de Minaur AUS vs. 18 Felix Auger-Aliassime CAN
WC Stefano Napolitano ITA vs. 21 Nicolas Jarry CHI
4 Andrey Rublev vs. Q Alexandre Muller FRA

7 Hubert Hurkacz POL vs. 25 Tomas Martin Etcheverry ARG
10 Holger Rune 🇩🇰 vs. 17 Sebastian Baez ARG
14 Tommy Paul USA vs. Dominik Koepfer GER
2 Daniil Medvedev vs. Q Hamad Medjedovic SRB

R64
1 Novak Djokovic SRB vs. LL Corentin Moutet FRA 6-3, 6-1
29 Alejandro Tabilo CHI vs. Yannick Hanfmann GER 6-3, 7-6(4)
20 Francisco Cerundolo ARG vs. WC Matteo Gigante ITA 6-1, 6-3
16 Karen Khachanov vs. Alexander Shevchenko KAZ 6-4, 6-4

12 Ben Shelton USA vs. Pavel Kotov 4-6, 6-3, 6-4
Zhizhen Zhang CHN vs. 19 Adrian Mannarino FRA 6-1, 6-3
Q Thiago Monteiro BRA vs. 32 Jordan Thompson AUS 6-1, 6-3
Miomir Kecmanovic SRB vs. 5 Casper Ruud 🇳🇴 0-6, 6-4, 6-4
==
3 Alexander Zverev GER vs. Aleksandar Vukic AUS 6-0, 6-4
Luciano Darderi ITA  vs. 28 Mariano Navone ARG 6-3, 6-2
Q Francesco Passaro ITA vs. 23 Tallon Griekspoor NED 4-6, 6-3, 7-6(5)
Nuno Borges POR vs. 15 Alexander Bublik KAZ 6-4, 6-4

11 Taylor Fritz USA vs. WC Fabio Fognini ITA 6-3, 6-4
24 Sebastian Korda USA vs. Flavio Cobolli ITA 7-6(6), 4-6, 6-4
Q Terence Atmane FRA vs. 26 Lorenzo Musetti ITA 7-5, 1-0  Ret’d
8 Grigor Dimitrov BUL vs. Sebastian Ofner AUT 7-5, 6-4
====
6 Stefanos Tsitsipas GRE vs. Jan-Lennard Struff GER 6-7(1), 6-4, 6-4
27 Cameron Norrie GBR vs. Jaume Munar ESP 6-3, 1-6, 6-3
18 Felix Auger-Aliassime CAN vs. Q Botic van de Zandshulp NED 6-1, 7-6(6)
9 Alex de Minaur AUS vs. Roberto Carballes Baena ESP 6-3, 6-2

WC Stefano Napolitano ITA vs. LL Juncheng Shang CHN 6-7(4), 6-1, 6-0
21 Nicolas Jarry CHI vs. Matteo Arnaldi ITA 6-2, 7-6(6)
Q Alexandre Muller FRA vs. 31 Arthur Fils FRA 7-5, 6-3
4 Andrey Rublev vs. Marcos Giron USA 5-7, 6-4, 7-5
==
7 Hubert Hurkacz POL vs. PR Rafael Nadal ESP 6-1, 6-
25 Tomas Martin Etcheverry ARG vs. Thiago Seyboth Wild BRA 6-3, 7-5
17 Sebastian Baez ARG vs. Dusan Lajovic SRB 7-6(3), 7-6(6)
10 Holger Rune 🇩🇰 vs. Luca Nardi ITA 6-4, 6-4

14 Tommy Paul USA vs. Aslan Karatsev 6-4, 6-2
Dominik Koepfer GER vs. 22 Frances Tiafoe USA 6-4, 6-2
Q Hamad Medjedovic SRB vs. 30 Alejandro Davidovich Fokina ESP 7-6(4), 6-4
2 Daniil Medvedev vs. Jack Draper GBR 7-5, 6-4

R128
1 Novak Djokovic SRB – bye
LL Corentin Moutet Fra vs. Roman Safiullin 3-6, 7-6(1), 6-2
Yannick Hanfmann GER vs. Jakub Mensik CZE 6-3, 6-2
29 Alejandro Tabilo CHI – bye

20 Francisco Cerundolo ARG – bye
WC Matteo Gigante ITA vs. WC Giulio Zeppeiri ITA 7-6(2), 6-4
Alexander Shevchenko KAZ vs. Fabian Marozsan HUN 6-3, 6-2
16 Karen Khachanov – bye

12 Ben Shelton USA – bye
Pavel Kotov vs. Aalex Michelsen USA 6-1, 6-1
Zhizhen Zhang CHN vs. Daniel Elahi Galan COL 6-2, 7-5
19 Adrian Mannarino FRA – bye

32 Jordan Thompson AUS – bye
Q Thiago Monteiro BRA vs. Gael Monfils FRA 6-2, 7-5
Miomir Kecmanovic SRB vs. Q Brandon Nakashima USA 6-4, 6-4
5 Casper Ruud 🇳🇴 – bye
==
3 Alexander Zverev GER – bye
Aleksandar Vukic AUS vs. Q Diego Schwartzman ARG 6-2, 6-2
Luciano Darderi ITA vs. PR Denis Shapovalov CAN 6-7(4), 6-3, 7-6(4)
28 Mariano Navone ARG – bye

23 Tallon Griekspoor NED – bye
Q Francesco Passaro ITA vs. Arthur Rinderknech FRA 6-7(3), 7-5, 7-6(7)
Nuno Borges POR vs. Pedro Portero Martinez ESP 6-7(3), 6-4, 7-6(8)
15 Alexander Bublik KAZ – bye

11 Taylor Fritz USA – bye
WC Fabio Fognini ITA vs. Daniel Evans GBR 6-4, 3-6, 6-2
Flavio Cobolli ITA vs. Q Maximilian Marterer GER 6-4, 6-2
24 Sebastian Korda USA – bye

26 Lorenzo Musetti ITA – bye
Q Terence Atmane FRA vs. Christopher Eubanks USA 6-4, 6-4
Yoshihito Nishioka JPN vs. Sebastian Ofner AUT 6-3, 2-6, 7-6(4)
8 Grigor Dimitrov BUL – bye
====
6 Stefanos Tsitsipas GRE – bye
Jan-Lennard Struff GER vs. Pedro Cachin ARG 6-4, 6-4
Jaume Munar ESP vs. Rinky Hijikata AUS 6-4, 7-5
27 Cameron Norrie GBR – bye

18 Felix Auger-Aliassime CAN – bye
Q Botic van de Zandshulp NED vs. Q Nicolas Moreno De Alboran ESP 7-5, 6-7(5), 7-6(4)
Roberto Carballes Baena ESP vs. Christopher O’Connell USA 6-7(7), 5-0 Ret’d
9 Alex de Minaur AUS – bye

LL Juncheng Shang CHN – bye
WC Stefano Napolitano ITA vs. LL Jeffrey John Wolf USA 6-2, 7-6(3)
Matteo Arnaldi ITA vs. LL Harold Mayot FRA 3-6, 7-5, 6-4
21 Nicolas Jarry CHI – bye

31 Arthur Fils FRA – bye
Q Alexandre Muller FRA vs. Marton Fucsovics HUN 4-6, 7-6(5), 6-2
Marcos Giron USA vs. Emil Ruusuvuori 🇫🇮 3-6, 6-3, 6-3
4 Andrey Rublev – bye
==
7 Hubert Hurkacz POL – bye
PR Rafael Nadal ESP vs. Q Zizou Bergs BEL 4-6, 6-3, 6-4
Thiago Seyboth Wild BRA vs. Q Gregoire Barrere FRA 6-4, 6-2
25 Tomas Martin Etcheverry ARG – bye

17 Sebastian Baez ARG – bye
Dusan Lajovic SRB vs. Lorenzo Sonego ITA 6-3, 6-7(5), 6-3
Luca Nardi ITA vs. Daniel Altmaier GER 6-4, 6-4
10 Holger Rune 🇩🇰 – bye

14 Tommy Paul USA – bye
Aslan Karatsev vs. Mackenzie McDonald USA 4-6, 6-3, 6-4
Dominik Koepfer GER vs. WC Andrea Vavassori ITA 6-4, 6-3
22 Frances Tiafoe USA – bye

30 Alejandro Davidovich Fokina ESP – bye
Q Hamad Medjedovic SRB vs. Alexei Popyrin AUS 6-3, 6-2
Jack Draper GBR vs. Borna Coric CRO 7-5, 6-1
2 Daniil Medvedev – bye


Women’s singles

1/8-finale
1 Iga Swiatek POL vs. Angelique Kerber GER
18 Madison Keys USA vs. 28 Sorana Cirstea ROU
3 CoCo Gauff USA vs. Paula Badosa ESP
7 Qinwen Zheng CHN vs. Naomi Osaka JPN

R32
1 Iga Swiatek POL vs. Yulia Putintseva KAZ 6-3, 6-4
Angelique Kerber GER vs. Q Aliaksandra Sasnovich 6-3, 7-6(4)
18 Madison Keys USA vs. 12 Beatriz Haddad Maia BRA 6-4, 4-6, 6-3
28 Sorana Cirstea ROU vs. 6 Marketa Vondrousova CZE 7-6(1), 6-3

3 CoCo Gauff USA vs. LL Jaqueline Cristian ROU 6-1, 0-6, 6-3
Paula Badosa ESP vs. Diana Shnaider 5-7, 6-4, 6-4
Naomi Osaka JPN vs. 10 Daria Kasatkina 6-3, 6-3
7 Qinwen Zheng CHN vs. 29 Linda Noskova CZE 3-6, 6-1, 6-2
====
5 Maria Sakkari GRE vs. 30 Anhelina Kalinina UKR
24 Victoria Azarenka vs. Mayar Sherif EGY
13 Danielle Collins USA vs. 22 Caroline Garcia FRA
27 Elise Mertens BEL vs. Irina-Camelia Begu ROU
==
Q Rebeka Sramkova SVK vs. Sofia Kenin USA
9 Jelena Ostapenko LAT vs. Sara Sorribes Tormo ESP
16 Elina Svitolina UKR vs. 23 Anna Kalinskaya
2 Aryna Sabalenka vs. 32 Dayana Yastremska UKR

R64
1 Iga Swiatek POL vs. Q Bernarda Pera USA 6-0, 6-2
Yulia Putintseva KAZ vs. 31 Sloane Stephens USA 6-3, 6-2
Angelique Kerber GER vs. 17 Veronika Kudermetova 6-3, 6-0
Q Aliaksandra Sasnovich vs. 14 Ekaterina Alexandrova 6-0, 6-1

12 Beatriz Haddad Maia BRA vs. Xinyu Wang CHN 4-6, 6-3, 6-4
18 Madison Keys USA vs. Camila Osorio COL 6-0, 4-6, 6-3
28 Sorana Cirstea ROU vs. Q Brenda Fruhvirtova CZE 7-5, 6-0
6 Marketa Vondrousova CZE vs. Ana Bogdan ROU 6-2, 3-6, 6-4
==
3 CoCo Gauff USA vs. Magdalena Frech POL 6-3, 6-3
LL Jaqueline Cristian ROU vs. Elina Avanesyan 5-7, 6-2, 6-2
Paula Badosa ESP vs. 21 Emma Navarro USA 1-6, 6-4, 6-2
Diana Shnaider vs. 15 Liudmila Samsonova 6-1, 6-3

10 Daria Kasatkina vs. Tatjana Maria GER 7-5, 6-1
Naomi Osaka JPN vs. 19 Marta Kostyuk UKR 6-3, 6-2
29 Linda Noskova CZE vs. WC Lucrezia Stefanini ITA 6-3, 7-6(1)
7 Qinwen Zheng CHN vs. Shelby Rogers USA 6-2, 6-0
====
5 Maria Sakkari GRE vs. Q Varvara Gracheva 6-2, 6-2
30 Anhelina Kalinina UKR vs. Lesia Tsurenko UKR 2-0 Ret’d
24 Victoria Azarenka vs. Magda Linette POL 6-7(5), 6-4, 6-3
Mayar Sherif EGY vs. 11 Jasmine Paolini ITA 7-6(4), 2-6, 6-4

13 Danielle Collins USA vs. Anna Blinkova 6-4, Ret’d
22 Caroline Garcia FRA vs. Elisabetta Cocciaretto ITA 6-2, 7-6(5)
27 Elise Mertens BEL vs. Katerina Siniakova CZE 6-1, 6-4
Irina-Camelia Begu ROU vs. LL Oceane Dodin FRA 5-2 Ret’d
==
Sofia Kenin USA vs. 8 Ons Jabeur TUN 7-5, 2-6, 6-4
Q Rebeka Sramkova SVK vs. 26 Katie Boulter GBR 6-4, 7-6(8)
Sara Sorribes Tormo ESP vs. 20 Anastasia Pavlyuchenkova 6-3, 1-6, 7-5
9 Jelena Ostapenko LAT vs. Anastasia Potapova 6-4, 6-2

16 Elina Svitolina UKR vs. WC Sara Errani ITA 6-0, 6-2
Q Clara Tauson 🇩🇰 vs. 23 Anna Kalinskaya 1-6, 2-6
32 Dayana Yastremska UKR vs. Q Laura Siegemund GER 4-6, 7-5, 6-2
2 Aryna Sabalenka vs. Q Katie Volynets USA 4-6, 6-3, 6-2

R128
1 Iga Swiatek POL – bye
Q Bernarda Pera USA vs. Caroline Dolehide USA 7-6(6), 6-3
Yulia Putintseva KAZ vs. WC Martina Trevisan ITA 6-3, 6-4
31 Sloane Stephens USA – bye

17 Veronika Kudermetova – bye
Angelique Kerber GER vs. Lauren Davis USA 6-1, 6-0
Q Aliaksandra Sasnovich vs. Anna Karolina Schmiedlova SVK 6-2, 7-6(6)
14 Ekaterina Alexandrova – bye

12 Beatriz Haddad Maia BRA – bye
Xinyu Wang CHN vs. Yuan Yue CHN 4-6, 6-1, 6-2
Camila Osorio COL vs. Arantxa Rus NED 4-6, 6-3, 6-4
18 Madison Keys USA – bye

28 Sorana Cirstea ROU – bye
Q Brenda Fruhvirtova CZE vs. Taylor Townsend USA 3-6, 6-2, 6-0
Ana Bogdan Rou vs. Leylah Annie Fernandez CAN 6-4, 6-1
6 Marketa Vondrousova CZE – bye
==
3 CoCo Gauff USA – bye
Magdalena Frech POL vs. Ashlyn Krueger USA 7-6(2), 6-3
Elina Avanesyan vs. Cristina Bucsa ESP 6-7(3), 6-0, 7-5
LL Jaqueline Cristian ROU – bye

21 Emma Navarro USA – bye
Paula Badosa ESP vs. Mirra Andreeva 6-2, 6-3
Diana Shnaider vs. Greet Minnen BEL 6-2, 6-3
15 Liudmila Samsonova – bye

10 Daria Kasatkina – bye
Tatjana Maria GER vs. Q Linda Fruhvirtova CZE 7-6(5), 3-6, 6-2
Naomi Osaka JPN vs. Clara Burel FRA 7-6(2), 6-1
19 Marta Kostyuk UKR – bye

29 Linda Noskova CZE – bye
WC Lucrezia Stefanini ITA vs. WC Vittoria Paganetti ITA 7-5, 6-3
Shelby Rogers USA vs. WC Lisa Pigato ITA 6-1, 6-0
7 Qinwen Zheng CHN – bye
====
5 Maria Sakkari GRE – bye
Q Varvara Gracheva vs. WC Federica Di Sarra ITA 6-1, 6-3
Lesia Tsurenko UKR vs. Donna Vekic CRO 6-2, 3-6, 7-6(5)
30 Anhelina Kalinina UKR – bye

24 Victoria Azarenka – bye
Magda Linette POL vs. Lin Zhu CHN 6-3, 6-2
Mayar Sherif EGY vs. Petra Martic CRO 6-2, 6-2
11 Jasmine Paolini ITA – bye

13 Danielle Collins USA – bye
Anna Blinkova vs. Diane Parry FRA 6-2, 6-3
Elisabetta Cocciaretto ITA vs. Q Renata Zarazua MEX 4-6, 7-5, 6-3
22 Caroline Garcia FRA – bye

27 Elise Mertens BEL – bye
Katerina Siniakova CZE vs. WC Nuria Brancaccio ITA 6-4, 6-2
Irina-Camelia Begu ROU vs. Q Rebeka Masarova ESP 5-7, 6-3, 6-4
LL Oceane Dodin FRA – bye
==
8 Ons Jabeur TUN – bye
Sofia Kenin USA vs. Lucia Bronzetti ITA 6-3, 6-2
Q Rebeka Sramkova SVK vs. WC Georgia Pedone ITA 6-4, 6-1
26 Katie Boulter GBR – bye

20 Anastasia Pavlyuchenkova – bye
Sara Sorribes Tormo ESP vs. Nadia Podoroska ARG 6-4, 6-3
Anastasia Potapova vs. Xiyu Wang CHN 6-1, 7-5
9 Jelena Ostapenko LAT – bye

16 Elina Svitolina UKR – bye
WC Sara Errani ITA vs. Amanda Anisimova USA 4-6, 6-2, 6-1
Q Clara Tauson 🇩🇰 vs. Daria Saville AUS 6-2, 6-3
23 Anna Kalinskaya – bye

32 Dayana Yastremska UKR – bye
Q Laura Siegemund GER vs. Q Maria Lourdes Carle ARG 2-6, 6-4, 6-4
Q Katie Volynets USA vs. Yafan Wang CHN 7-6(6), 6-1
2 Aryna Sabalenka – bye

Qfi: (5) 80 Clara Tauson 🇩🇰 vs. 122 Olga Danilovic SRB 6-2, 6-0

Q32
(5) 80 Clara Tauson 🇩🇰 vs. 126 Astra Sharma AUS 6-4, 4-6, 7-6(2)
122 Olga Danilovic SRB vs. (17) 97 Kamilla Rakhimova 6-2, 6-0

<< tilbaQge


WTA & ATP Challenger (Uge 19)

Place Country Category Surface
Mauthausen Østrig CH 100 Clay
Francavilla al Mare Italien CH 75 Clay
Moneta Tjekkiet CH 75 Clay
Wuxi China CH 75 Hardcourt
Santos Brasilien CH 50 Clay

 

CH 75 Francavilla al Mare (ITA)

Kvartfinale: (LL) 310 Elmer Møller 🇩🇰 vs. WC 797 Jacopo Berrettini ITA 6-4, 6-7(3), 3-6

1/8-finale
(LL) 310 Elmer Møller 🇩🇰 vs. Q 378 Gastao Elias POR 6-4, 3-6, 6-1
WC 797 Jacopo Berrettini ITA vs. (2) 161 Alexis Galarneau CAN 4-6, 7-5, 7-5

R32
Q 378 Gastao Elias POR vs. 257 Gianluca Mager ITA 3-6, 7-6(5), 6-2
(LL) 310 Elmer Møller 🇩🇰 vs. Q 352 Alessandro Gianessi ITA 6-1, 6-0

Qfi: (1) 310 Elmer Møller 🇩🇰 vs. (Alt) 619 Federico Arnaboldi ITA 6-7(5), 6-3, 3-6

Q16
(1) 310 Elmer Møller 🇩🇰 vs. (Alt) 1009 Francesco Ferrari (ITA) 6-3, 6-1
(Alt) 619 Federico Arnaboldi ITA vs. (Alt) 1115 Federico Campna ITA 6-4, 6-2

Doubles

1/8-finae: Johannes Ingildsen 🇩🇰/Scott Duncan GBR vs. Maks Kasnikowski POL/Adrian Andreev BUL 6-3, 2-6, 3-6

<< tilbage


ITF World Tennis Tour (Uge 19)

Livestream: http://live.itftennis.com/en/live-streams/
Livescore: http://live.itftennis.com/en/live-scores/

Place Country Category Surface
Saint-Gaudens France W75+H Livestream Clay
Fukuoka Japan W75 Livestream Carpet
Luan China, P.R. W75  Hard
Prague Czechia W75 Livestream  Clay
Trnava Slovakia W75 Livestream  Clay
Zephyrhills USA W75 Livestream  Clay
Båstad Sweden W35  Clay
PLATJA D’ARO Spain W35  Clay
Sopo Colombia W35 Livestream  Clay
Kursumlijska Banja Serbia M25  Clay
Trelew Argentina M25 Livestream Hard
Valldoreix Spain M25  Clay
Värnamo Sweden M25  Clay
ANTALYA Turkiye W15 Livestream  Clay
Antalya Turkiye M15 Livestream  Clay
Bucharest Romania W15  Clay
Bucharest Romania M15  Clay
Doboj Bosnia and Herzegovina M15  Clay
Kursumlijska Banja Serbia W15  Clay
Monastir Tunisia W15  Hard
Monastir Tunisia M15  Hard
Nova Gorica Slovenia W15  Clay
Tbilisi Georgia M15  Hard
Villahermosa, Tabasco Mexico M15 Hard

 

W75 Saint-gaudens (FRA) 

Q16: 1242 Olivia Gram 🇩🇰 vs. (4) 399 Martina Colmegna ITA 5-7, 4-6


W35 Båstad 🇸🇪

R32
Q 606 Rebecca Munk Mortensen 🇩🇰 vs. (1) 195 Destanee Aiava AUS 7-5, 2-6, 4-6
570 Olga Helmi 🇩🇰 vs. (8) 362 Fanny Ostlund 🇸🇪 7-5, 4-6, 4-6

Qfi
Vilma Krebs Hyllested 🇩🇰 vs. Ida Johansson 🇸🇪 3-6, 4-6
(2) 606 Rebecca Munk Mortensen 🇩🇰 vs. (15) 1351 Louise Brunskog 🇸🇪 7-5, 4-6, [10-2]

Q16
Ida Johansson 🇸🇪 vs. (Alt) Stina Larsson 🇸🇪 6-4, 6-0
Vilma Krebs Hyllested 🇩🇰 vs. (14) 1223 Tilde Stromquist 🇸🇪 6-1, 7-6(11)

(2) 606 Rebecca Munk Mortensen 🇩🇰 vs. Jana Otzipka BEL 7-6(3), 6-2
(15) 1351 Louise Brunskog 🇸🇪 vs. Emilie Elde 🇳🇴 6-3, 6-3

Cecilie Wiche 🇩🇰 vs. (6) 982 Anouck Vrancken Peeters NED 3-6, 0-6

WC Iva Marinkovic 🇸🇪 vs. (8.) 1056 Sarafina Olivia Hansen 🇩🇰 7-6(2), def.

Doubles

1/8-finale: Cecilie Wiche 🇩🇰/Divine Dasam Nweke NGR vs. Emilie Elde/Carina Syrtveit 🇳🇴 1-6, 6-7(3)


M25 Varnamo 🇸🇪

Semifinale: (Q) 1353 Philip Hjorth 🇩🇰 vs. (1) 267 Edoardo Lavagno ITA 4-6, 4-6

Kvartfinale
(1) 267 Edoardo Lavagno ITA vs. (8.) 854 Lucas Catarina MON 6-2, 6-2
(Q) 1353 Philip Hjorth 🇩🇰 vs. 1207 Giovanni Calvano ITA 6-2, 6-3

1/8-finale
1207 Giovanni Calvano ITA vs. Q 1940 Ruben Hartig GER 6-2, 6-4
(Q) 1353 Philip Hjorth 🇩🇰 vs. (7) 784 Patrick Kaukovalta 🇫🇮 7-5, 6-2

R32
(Q) 1353 Philip Hjorth 🇩🇰 vs. Q Patrik Munkhammar 🇸🇪 6-2, 6-1
(7) 784 Patrick Kaukovalta 🇫🇮 vs. WC 1513 Jack Karlsson Wistrand 🇸🇪 6-1, 3-6, 7-5

Qfi: (4) 1353 Philip Hjorth 🇩🇰 vs. (16) Filip Stidell 🇸🇪 6-2, 6-2

Q16
(4) 1353 Philip Hjorth 🇩🇰 – bye
(16) Filip Stidell 🇸🇪 vs. Victor Ryden 🇸🇪 6-4, 4-4 Ret’d


W15 Monastir (TUN)

R32: 1.290 Elena Jamshidi 🇩🇰 vs. (8) 789 Vaishnavi Adkar IND 3-6, 4-6

Doubles

1/8-finale: Elena Jamshidi 🇩🇰/Hao Liang CHN vs. WC YeHua Zhou/Jiaying He CHN 2-6, 2-6

<< tilbage


ITF Junior (uge 19)

J200 Hannover (GER) – Grus

Boys singles

R32: 669 Rasmus Hembo Mathiasen 🇩🇰 vs. (3) 91 Justin Engel GER 1-6, 2-6
Q16: (4) 1604 Marcus Sehested 🇩🇰 vs. Noah Walther 6-3, 5-7, [8-10]
Q32: Mads Tvede 🇩🇰 vs. Aleksandar Konstantinov BUL 4-6, 6-3, [4-10]

Boys doubles

R16: Rasmus Hembo Mathiasen 🇩🇰/Luka Talan Lopatic SLO vs. 3 Niels McDonald/Mika Petkovic GER 2-6, 6-4, [1-10]


Girls singles

R32: 377 Lola Giza GER vs. 469 Cecilie Agerbek Fridthjof 🇩🇰 5-7, 6-3, 2-0 Ret’d


J200 Prato (ITA) – Grus

Girls singles

1/8-finale: 171 Sara Børkop 🇩🇰 vs. (6) 98 Maya Iyengar USA 3-6, 4-6

R32
171 Sara Børkop 🇩🇰 vs. Greta Petrillo ITA 6-2, 6-1
(6) 98 Maya Iyengar USA vs. (LL) 831 Virginia Proietti ITA 6-3, 6-4
==
(5) 86 Jana Hossam Salah EGY vs. WC 641 Ylenia Zocco ITA
277 Mille Mørk 🇩🇰 vs. Q 622 Sveva Pieroni ITA

Girls doubles

Finale: Børkop/Mørk vs. 1 Asylzhan Arystanbekova KAZ/Olivia Center USA 6-3, 6-7(3), [4-10]
Semifinale: Børkop/Mørk vs. Francesca Maguina Bunikowska PER/Lauren Seye BEL 6-1, 6-4
Kvartfinale: Børkop/Mørk vs. Mariia Drobysheva UKR/Indira Lepage BEL 1-6, 7-5, [10-4]
1/8-finale: Sara Børkop/Mille Mørk 🇩🇰 vs. Gaia Mais/Carla Giambelli ITA 7-6(5), 4-6, [10-3]


J60 Tarragona (ESP) – Grus

Boys singles

Q16: 2065 Christopher Lund Kuhl 🇩🇰 vs. Andreu Martin Chuecos ESP 1-6, 2-6

Q32
2065 Christopher Lund Kuhl 🇩🇰 vs. 2428 Jordi Gonzalez Magri ESP 6-7(3), 7-5, [10-4]
Andreu Martin Chuecos ESP vs. (5) 1804 Benediktas Verkovskis LTU 6-0, 2-0 Ret’d


J60 Riga (LAT) – Hardcourt

Girls singles

R32: Caroline Hermanns 🇩🇰 vs. 2 670 Odeta Panasa LAT 4-6, 3-6

<< tilbage


Tennis Europe (Uge 19)

Cat 3 Oslo 🇳🇴 – Grus

U14 Girls singles

R32
487 Victoria Frederiksen 🇩🇰 vs. 487 Mimmie Buchler 🇸🇪 0-6, 2-6
433 Viola From Pedersen 🇩🇰 vs. Q 698 Amanda Wallin 🇸🇪 1-6, 3-6

U14 Girls doubles

Semifinale: Pedersen/Eckerstein vs. Viktorija Homutova LAT/Stephanie Blaauwwijk NED 7-6(5), 6-7(4), [8-10]
Kvartfinale: Pedersen/Eckerstein vs. Intira Eknam/Amanda Wallin 🇸🇪 7-5, 7-5
1/8-finale: Viola From Pedersen 🇩🇰/Filippa Eckerstein 🇸🇪 vs. Lotta Wiel Golliasch/Lucie Mathilde Hofer Naess 🇳🇴 6-2, 6-3


Cat 3 Chisisnau (MDA) – Grus

U14 Girls singles

1/8-finale: (4) 316 Benedikte Kaljulaid Skov Jensen 🇩🇰 vs. Q 1111 Alesia Maria Brandas ROU 6-3, 3-6, 5-7

R32
(4) 316 Benedikte Kaljulaid Skov Jensen 🇩🇰 vs. Monika Narchuk 6-2, 6-2
Q 1111 Alesia Maria Brandas ROU vs. 1111 Maria-lustina Cheibas 5-7, 6-3, 7-5


Cat 3 Tsaghkadzor (ARM) – GRUS

U14 Boys singles

Semifinale: (4) 579 Sebastian Kvist 🇩🇰 vs. 592 Leo Carol Michael Schneider SUI 3-6, 2-6

Kvartfinale
(4) 579 Sebastian Kvist 🇩🇰 vs. 936 Ioannis Psindrides CYP 6-3, 6-3
592 Leo Carol Michael Schneider SUI vs. 605 Ddavit Poghosyan ARM 6-3, 4-6, 6-4

1/8-finale
936 Ioannis Psindrides CYP v. 1914 Albert Aznavuryan ARM 6-2, 6-1
(4) 579 Sebastian Kvist 🇩🇰 vs. 1153 Arno Avetisyan ARM 5-7, 7-5, 6-2

<< tilbage


UTR turneringer 

<< tilbage


Svenske turneringer (udvalgte) 

Livestream: https://tennis.se/play

Ranglister: https://svtf.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx?rid=324

<< tilbage


Danske turneringer (udvalgte)

Individuelle turneringer: https://dtf.tournamentsoftware.com/tournamentsearch


Holdturneringer: https://dtf.tournamentsoftware.com/leagues

Elitedivisionen (udvalgte)

TV-dækning: Sport Live

Ranglister: https://tennis.dk/spiller/ranglister/

<< tilbage


Opvisningskampe 


Davis Cup 

Livestream: https://video.daviscup.com/

Davis Cup Finals Group Stage – 10-15 september 2024
Group A Bologna (ITA): Holland, Belgien, Italien Brasilien
Group B Valencia (ESP): Australien Frankrig, Tjekkiet, Spanien
Group C Zhuhai (CHN): Tyskland, Slovakiet, USA, Chile
Group D Manchester (GBR): Canada, Argentina, Finland 🇫🇮, Storbritannien


World Group I september 2024

(1) Serbien vs. Grækenland
(2) Kroatien vs. Lithauen
(3) Sverige 🇸🇪 vs. Indien
(4) Kazakhstan vs. Danmark 🇩🇰
Polen vs. (5) Korea
(6) Schweiz vs. Peru
Egypten vs. (7) Ungarn
Norge 🇳🇴 vs. (8) Portugal
(9) Østrig vs. Tyrkiet
Taipei vs. (10) Bosnien/Herzegovina
(11) Israel vs. Ukraine
Japan vs. Colombia


<< tilbage


Billie Jean King Cup

Livescore: https://live.billiejeankingcup.com/en/tie-overview.php/ALL-LIVE

Finals – 12-17. november 2024

Vindere Qualifiers: Australien, Polen, Storbrittanien, USA, Japan, Tyskland, Slovakiet, Rumænien
Vinder og no. 2 2023: Canada, Italien, Vært: Spanien, WC Tjekkiet

Canada – bye
Tyskland vs. Storbritannien
Australien – bye
Slovakiet vs. USA
Spanien vs. Polen
Tjekkiet – bye
Japan vs. Rumænien
Italien – bye

 


Play-Offs 15-16 eller 16-17. november 2024

Tabere Qualifiers: 1. Schweiz, 2. Kazakhstan, 3. Frankrig,  4. Slovenien, 5. Belgien, 6. Ukraine, 7. Brasilien, 8. Mexico
No. 1-4 Group I Europe Africa: Holland, Østrig, Serbien, Danmark
No. 1-2 Gorup I Americas og Asia/Oceania: Columbia, Argentina, Kina, Kore

1. Schweiz vs. Serbien
2. Kazakstan vs. Korea
Columbia vs. 3. Frankrig
4. Slovenien vs. Holland
Kina vs. 5. Belgien
6. Ukraine vs. Østrig
7. Brasilien vs. Argentina
Danmark vs. 8. Mexico

 

<< tilbage


Næsten alle kampe fra ovennævnte turneringer kan desuden følges på livestream hos bettingtjenester (Bet365, Unibet, NordicBet, Danske Spil.)

<< tilbage

Forrige artikelPortræt af Christian Lunøe – den nye formand i Dansk Tennis Forbund
Næste artikelGentofte møder de forsvarende mestre i premierekampen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.